Rīgas svētkos gaidāmi daudzveidīgi koncerti

Rīgas svētkos, kas risināsies no 2019. gada 16. līdz 18. augustam, iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt daudzveidīgus koncertus.

Svētkos varēs dzirdēt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncertu, ielu muzikantu priekšnesumus, renesanses laika mūzikas un, mazākumtautību un nacionālo biedrību kolektīvu uzstāšanos, folkloras kopu un grupu sniegumu, dīdžeju, bungu un etnoperkusiju meistaru muzicēšanu. Vērienīgākās koncertprogrammas, tostarp lielkoncertu "Lielpilsētas studentu leģendas" būs iespēja baudīt 11. novembra krastmalā pasākumos "Pilsētas leģendas. Leģendu tikšanās" un "Pilsētas teikas. Mūsu teikas",  kā arī Vērmanes dārzā.

Svētku programmas plašo klāstu ieskandinās jau 16. augusta vakarā Doma laukumā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncertu "Pāri". Tajā muzicēs JVLMA Baroka orķestris kopā ar solistiem Elīnu Šimkus, Ilzi Grēveli-Skaraini, Terēzi Greteri, Montu Martinsoni, Rinaldu Kandalincevu, mūziķiem Maiju Kļaviņu, Kristīni Stumburi un Mauro Pinčaroli. Savukārt JVLMA un Rīgas Doma kora skola bigbendam uz skatuves pievienosies solisti-instrumentālisti Kārlis Vanags, Indriķis Veitners, Madars Kalniņš, Dominiks Višņausks, Nefs Irizarī, Pēteris Liepiņš, Artis Orubs un soliste Evilena Protektore.

Plašākā koncertprogramma gaidāma 17. augustā 11. novembra krastmalā pasākumā "Pilsētas leģendas. Leģendu tikšanās" Tā laikā apmeklētāji varēs iepazīt populārākās Rīgas leģendas un teiksmainos stāstus kurus palīdzēs iedzīvināt DJ [Ex] da Bass, grupas "The Rolltones", "Trio 3 Live Project", "Laime pilnīga", "Indygo", "Laika suns", Līga Rīdere ar pavadošo grupu un Kriss Noa (Chris Noah). Ikviens gaidīts arī vakara lielkoncertā "Lielpilsētas studentu leģendas", kura muzikālo programmu veidos dažādu laikmetu dziesmas un skaņdarbi, kas bijuši un aizvien ir populāri studentu vidū. Tos izspēlēs solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Antra Stafecka, Raimonds Bartaševičs, Ralfs Eilands, Daumants Kalniņš, Viktors Lapčenoks, Zigfrīds Muktupāvels, Ģirts Rozentāls (OZOLS), Mārtiņš Ruskis un Kaspars Upaciers (UFO), Rīgas kamerkoris AVE SOL, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, svētku orķestris un deju grupa Ingas Kurcišas vadībā. Koncerta noslēgumā būs skatāma svētku uguņošana.

Svētdien, 18. augustā 11. novembra krastmalā risināsies pasākums "Pilsētas teikas. Mūsu teikas", kurā par muzikālo noformējumu gādās duets "Signe un Jānis" ar pavadošo grupu, kā arī grupa "The Originals". Pasākuma apmeklētāji aicināti vērot deju lieluzvedumu "Rīgas kalnu teikas", ko izdejos tautas deju kolektīvi "Teiksma", "Ačkups" un "Vektors" un izdziedās koris "Anima". Uz lielās skatuves uzstāsies arī DJ [Ex] da Bass un grupa "Dziļi violets".  

Savukārt Vērmanes dārza estrādē valdīs džeza mūzikas noskaņa. Koncertā uzstāsies Toma Rudzinska kvintets "Abyss", muzicēs Laura Amantova džeza kvartets, kā arī Māra Briežkalna kvartets, atskaņojot skaņdarbus no koncertprogrammām "Latvian Evergreens Vol 1", "Latvian Evergreens Vol 2" un mūzikas programmas "Rothko in Jazz".

Svētku dienās ikviens gaidīts koncertcikla "Senās Rīgas muzikālās leģendas" koncertos, kuros skanēs Eiropā nozīmīgu komponistu radītā baroka mūzika. Kā ik gadu klausītāji aicināti arī koncertcikla "Dziesmu tilti" koncertos, kur šogad svētku pirmajā dienā skanēs dažādu stilu mūzika, otrajā dienā muzicēs nacionālo biedrību mākslinieciskie kolektīvi, bet svētku trešajā dienā uz skatuves kopīgās dziesmās vienosies dažādu paaudžu dziedātāji, tostarp bērni kopā ar tautā iemīļotiem solistiem. Bastejkalnā būs iespēja apmeklēt pasākumu "Rīga rīb", kur muzikālo programmu nodrošinās Radio NABA mūzikas instruktori un DJ, paraugdemonstrējumus sniegs Latvijas mūzikas bungu pavēlnieki, perkusiju meistars, mūziķis Nils Īle un etnoperkusiju grupas "Kanisaifa" mūziķi. Kultūras centrā "Mazā ģilde" iedzīvotāji varēs apmeklēt vairākus koncertus renesanses noskaņā – krāšņi tērpi, izcila renesanses laika mūzika, dziesmas un dejas. Ikviens gaidīts arī koncertprogrammā "Māras ezera balss. Leģendas.", kas izskanēs uz peldošas skatuves Māras dīķī. Savukārt jaunatvērtajā kultūras un mākslas telpā "Hanzas Perons" apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Orķestri "Rīga", solistiem Beāti Zviedri, Ievu Paršu, Daumantu Kalniņu un Emīlu Kivlenieku koncertā "No Vāgnera līdz Paulam. Rīgas leģendas mūzikā".

Šogad Rīgas svētki veltīti Rīgas leģendām, jo leģendas un vēstures elpa ir tā, kas strāvo Vecrīgas ieliņās, tās senajās celtnēs, brīnumaini atdzīvojoties ikreiz, kad Rīga svin svētkus. Ikviens aicināts piedalīties Rīgas svētku svinībās, kur varēs izzināt pilsētas leģendas, teikas un nostātus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi, baudīt daudzveidīgo kultūras un sporta aktivitāšu programmu.

Svētku programma pieejama mājas lapā www.rigassvetki.lv.

Rīgas svētku dienās, 17. un 18. augustā, sabiedriskais transports būs bez maksas.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs". Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49099112sec.