Braļukas uz Rīgu atvedīs šakotis, skilandis un cepelīnus

Turpinot pavasarī iesākto tradīciju, Āgenskalna tirgū 2019. gada 17. un 18. augustā notiks Braļukas, kas pulcēs vienuviet vairāk kā 20 tirgotājus no Lietuvas. 

Viņi piedāvās plašu produkcijas klāstu – tradicionālos kūpinājumus un sierus, šakoti un citus saldumus, tekstilu, rotas un amatniecības izstrādājumus. Lietuvieši ir lieliski tirgotāji, viņiem patīk Āgenskalna tirgū un arī šoreiz sagaidām lielu pircēju atsaucību.

Slavenā saldā eglīte šakotis iepriekšējā Lietuviešu tirgū bija tik populāra, ka to pirmajā dienā izpirka jau līdz pusdienas laikam, tāpēc šogad nāciet laicīgi! Neiztrūkstoši būs arī skilandis jeb kindziukas – tradicionāls kūpinājums no kapātas cūkgaļas, sasiets īpašā formā, ko tirgos uzņēmums Skaistes Mesa. Būs arī garšaugu maisījumi, fermentētas tējas, un cepelīni!

No amatniekiem īpaši vēlamies pieminēt Gintautas, kas jau vairākkārt Āgenskalna tirgū viesojies ar savām kvalitatīvajām, mūsdienīgajām somām un citiem zīmola PUKKA SEAL ādas izstrādājumiem.

Lietuviešu māksliniece Aurelija Šiupieniene no zīmola Gera Aura sestdien un svētdien vadīs bērniem darbnīcas koka aksesuāru veidošanā, piedāvājot kopā apgleznot koka formas ar akrila krāsām un radīt piespraudes augu un meža dzīvnieku veidolā.

Savukārt sestdien, 17. augustā, tirgus apmeklētājus priecēs līnijdeju paraugdemonstrējumi, kuros būs iespēja arī iesaistīties. Priekšnesumus vadīs divkārtējā pasaules čempione sporta līnijdejās, horeogrāfe un instruktore Iveta Kalniņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 20.03.2024 Sagaidi Lielo dienu Lejeniekos! Bauskas TIC
Esi aicināts Lejeniekos, lai sagaidītu brīdi, kad dienas garums pārsniedz nakts garumu! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11670995sec.