Gaismas festivāls «Staro Rīga» tiek pārcelts, iedzīvotājus aicina uz līdzdalības akciju

13. starptautiskais gaismas festivāls “Staro Rīga” šogad no ierastā norises laika novembrī tiek pārcelts uz nākamā gada sākumu, iekļaujoties Latvijas simtgades svinību kultūras programmas noslēgumā. Taču festivāla organizētāji kopā ar pieciem Latvijas māksliniekiem – Helēnu Heinrihsoni, Katrīnu Neiburgu, Kristianu Brekti, Kristapu Ancānu un Miķeli Mūrnieku – aicina ikvienu piedalīties līdzdalības akcijā “# Staro mājās”.

“Lēmums par festivāla pārcelšanu nebija viegls, tāpat kā valsts svētku svinību tradicionālu pasākumu atcelšana,” pauž Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš. “Šis viennozīmīgi bijis grūts un sarežģīts gads, iedzīvotāji ilgojas pēc svētkiem. Diemžēl plašas svinības nav iespējamas, taču mums ir iespēja ikvienam radīt svētkus savās mājās, tāpēc aicinu būt radošiem un ikvienu piedalīties akcijā, tādējādi vairojot kopā būšanas sajūtu un vienlaikus rūpējoties par savu un līdzcilvēku drošību. Jau vēsturiski esam pierādījuši, ka tieši kopā būšana ir mūsu spēks, un šis ir viens no veidiem, kā varam būt kopā esot attālināti.”

“Gaismas festivāls “Staro Rīga” jau ir izstrādes procesā, un šobrīd plānojam, kā festivālu īstenot nākamā gada sākumā,” turpina festivāla “Staro Rīga” mākslinieciskā direktore Diāna Čivle. “Taču šis mums ir dažādu izaicinājumu laiks, un šobrīd aicinu visus uz kopīgu radošo izaicinājumu, iesaistoties festivāla līdzdalības akcijā “# Staro mājās”. Akciju aizsāk pieci mūsu pašu mākslinieki un tai pievienoties aicināts ikviens, īstenojot savu radošo ideju un veidojot gaismas noformējumu savās mājās.”

Pieci dažādu paaudžu Latvijas mākslinieki – Helēna Heinrihsone, Katrīna Neiburga, Kristians Brekte, Kristaps Ancāns un Miķelis Mūrnieks – jau tuvākajās dienās videoformātā piedāvās savus radošos risinājumus gaismas darbiem, kas būs apskatāmi festivāla komunikācijas kanālos internetā. Video rullīšos mākslinieki piedāvās dažādas interpretācijas par gaismas objektu un performanču veidošanu, kurām iedzīvotāji ir aicināti sekot vai atklāt sevī radošo garu un, iedvesmojoties no mākslinieku idejām, veidot savus gaismas darbus, tādējādi kļūstot par akcijas “# Staro mājās” līdzdalībniekiem.

Piedalīties akcijā aicinātas arī iestādes un mākslas skolas, uzņēmumi un draugu grupas, kopā radot svētku sajūtu Rīgā laikā, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu.

“Aicinu visus būt radošiem, veidot dažādus krāsainus gaismas objektus un dekorācijas, un palikt droši mājās, lai izbaudītu laiku ar ģimeni,” aicina mākslinieks Miķelis Mūrnieks.

Akcijas “# Staro mājās” norises nedēļā no 16. līdz 22. novembrim ikviens aicināts savas radošās idejas iemūžināt foto vai video formātā un publicēt tās sociālajos medijos ar tēmturi #staromajas.

Plašāka informācija par festivālu un līdzdalības akciju atrodama mājas lapā staroriga.lv, kā arī “Staro Rīga” sociālo mediju profilos “Facebook” un “Instagram”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
Latvija 7 EUR
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 23.03.2024 CAURSTAIGĀJAMĀ GUĻAMISTABA | Tukumā Tukuma TIC
Nāc uz izrādi "Caurstaigājamā guļamistaba" Tukuma pilsētas Kultūras namā 23.martā pulksten 19:00. Ieeja 15; 18; 20 un 25 EUR. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4655571sec.