Laukumā pie Rīgas Kongresu nama notiks koncerts «Ukrainas brīvībai» [1]

Piektdien, 25. februārī, no plkst. 18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi un Latvijas Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki – kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas – veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā “Ukrainas brīvībai”.

Pasākums ir spontāns un brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika un deja ir nozares instrumenti, ar kuriem “trāpīt sirdīs”, paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

Ukrainas atbalsta koncerta pirmajā daļā skanēs latviešu tautas dziesmas, latviešu autoru skaņdarbi un ukraiņu tautai būtiska mūzika, savukārt pasākuma otrajā daļā uzstāsies tādi mākslinieki kā Ralfs Eilands, Aija Andrejeva, Edavārdi, Tautumeitas, ansis, Jānis Aišpurs, The Bad Tones, Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Balodis, Ingus Ulmanis, Igo, Miks Galvanovskis, Olga Rajecka, Kārlis Kazāks, Dzelzs Vilks, Laime Pilnīga, Ainars Virga, Elza Rozentāle, DJ Monsta, Ieva Akuratere, Kalnejas, The Coco’nuts u.c. Jāatzīmē, ka Ralfs Eilands kopā ar Tautumeitām izpildīs Ukrainas grupas “DakhaBrakha” skaņdarbu “Baby”.

Valdība 24. februāra ārkārtas sēdē mainīja Covid-19 pulcēšanās ierobežojumus, ārtelpās atļaujot pulcēties līdz 3000 personām, to pamatojot ar nepieciešamību rast iespēju plašākai sabiedrībai nevardarbīgā veidā paust viedokli un nostāju pret notiekošo pasaulē.

Koncerts notiks pateicoties mūziķa Ralfa Eilanda iniciatīvai un Rīgas domes un Latvijas Nacionālā kultūras centra sadarbībai. Mūziķi dalībai Ukrainas atbalsta koncertā vēl var pieteikties, rakstot uz e-pastu: management@ralfseilands.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Liidaka 02/24/2022 22:49 Iesaku pievienot sarakstam Inokentiju Mārplu ar dziesmu: "Krievija, atpisies!".

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.59826016sec.