Melngalvju nams un «Splendid Palace» piedāvā Ukrainas brīvības cīnītāju un iedzīvotāju atbalstam veltītus brāļu Osokinu koncertus un Dokumentālā kino dienu

Melngalvju nams un «Splendid Palace» piedāvā Ukrainas brīvības cīnītāju un iedzīvotāju atbalstam veltītus brāļu Osokinu koncertus un Dokumentālā kino dienu

Osokina Brīvības festivāla Ukrainai ietvaros Melngalvju nams piedāvā 13. aprīlī koncertu ar pianista Andrejs Osokins dalību un 10. maijā ielūdz uz pianista Georgija Osokina vienīgo koncertu Latvijā kopā ar amerikāņu vijolnieci Ženēvu Lūisu. Abi koncerti būs veltīti Ukrainas brīvības cīnītāju piemiņai un Ukrainas armijas, civiliedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam. Savukārt kinoteātris “Splendid Palace” 28. aprīlī aicina uz Dokumentālā kino dienu, aicinot noskatīties divas filmas par karu Ukrainā.

13. aprīlī plkst. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē koncertā “Ars longa, vita brevis” uzstāsies Ukrainas Nacionālās filharmonijas Kijivas kamerorķestra solistu kvartets (Jurijs Stjopins (vijole), Oleksijs Kolesniks (vijole), Andrijs Čops (alts) un Dmitro Gluščenko (čells)), kā arī pianists Andrejs Osokins, etnomūziķe Viktorija Prituļaka un aktrise Zane Daudziņa

“Koncertprogrammas nosaukums “Ars longa, vita brevis” tulkojumā no latīņu valodas nozīmē – “Mākslai ir ilgs mūžs, cilvēkam – īss”, kas trāpīgi raksturo šo laiku, kad dzīvība ir trausla un cilvēkus māc bažas par rītdienu,” stāsta koncerta veidotāji. “Tomēr cenšamies saglabāt patiesas vērtības un rīkoties savas valsts un mākslas labā, lai darba augļi būtu pārlaicīgi.”

Koncerta programmā - ukraiņu komponistu un Johannesa Brāmsa skaņdarbi, kas savīsies ar ukraiņu rakstnieces Viktorijas Ameļinas un dzejnieka Maksima Krivcova dzeju, kuri krita karā Ukrainā 2023. gadā.

Savukārt 10. maijā plkst. 19.00 Melngalvju nama Svētku zālē ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies pianists Georgijs Osokins, kurš pirmoreiz uz skatuves šeit divatā satiksies ar Jaunzēlandē dzimušo amerikāņu vijolnieci Ženēvu Lūisu (Geneva Lewis). Georgijs Osokins uzskata: “Ženēva Lūisa ir brīnišķīga vijolniece, kuras vijoles spēli raksturo spēks un samtainums, Man ir patiess prieks pirmajā abu kopējā koncertā satikties tieši Rīgā brāļa organizētajā festivālā. Talantīgā vijolniece spēlē 1776. gadā Giovanni Battista Guadagnini izgatavoto vijoli.”

Mūziķi koncertā atskaņos daudzpusīgu programmu, pievēršoties romantisma un skaistuma ekspresijai, kā arī retāk spēlētiem skaņdarbiem: V.A. Mocarta, F. Busoni, J. Brāmsa, E. Elgāra sonātes vijolei un klavierēm. Šo programmu mūziķi maijā atskaņos arī prestižajā Vigmora zālē Londonā.

Koncertu apmeklētāji aicināti uz koncertiem ierasties jau no plkst. 18.15, lai varētu iepazīties ar Melngalvju nama ekspozīciju.

Savukārt kinoteātris “Splendid Palace” kopā ar Andreju Osokinu un festivāla organizatoriem aicina 28. aprīlī no plkst. 16.00 apmeklēt Dokumentālā kino dienu, kurā būs iespēja noskatīties divas dokumentālās filmas - “Karš Ukrainā. 730 dienas” un “Kultūra pret karu”, kuras papildinās sarunas ar filmu veidotājiem, ekspertiem un ukraiņu māksliniekiem par dzīvi Ukrainā pēc Krievijas iebrukuma un Latvijā patvērumu guvušo pieredzi, dzīvojot šeit.
Žurnālistu Ievas Vārnas un Sergeja Medvedeva dokumentālā filma “Karš Ukrainā. 730 dienas” stāsta ne tikai par Ukrainas iedzīvotāju un karavīru dzīvi, viņu ikdienas gaitām un situāciju kaujas laukā kara otrajā gadā, bet arī atspoguļo filmas veidotāju līdzpārdzīvojumu un notiekošā vērtējumu, esot viskarstākajos punktos.

Bet pilnmetrāžas dokumentālās filmas “Kultūra pret karu” varoņi ir slaveni ukraiņu mākslinieki, kuri pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā iestājušies Ukrainas bruņoto spēku rindās, un kultūras darbinieki, kuri aktīvi iesaistās brīvprātīgajā darbā. Ukraina un ukraiņi karā ar Krieviju, nenogurstoši pretojoties un izrādīdami neticamu varonību, virzās jaunā pašapziņas, pašidentifikācijas un valstiskuma līmenī.

Biļetes uz koncertiem Melngalvju namā 13. aprīlī un 10. maijā var iegādāties šeit. Savukārt uz Dokumentālā kino dienu kinoteātrī “Splendid Palace” 28. aprīlī plkst. 16.00 biļetes pieejamas šeit.

Osokina Brīvības festivāls Ukrainai šogad norisinās no 5. aprīļa līdz 12. maijam Rīgā un citviet Latvijā, daudzveidīgos koncertos, meistarklasēs, dokumentālā kino un sarunu diskusiju dienā un citos notikumos pulcējot latviešu, ukraiņu un citu valstu māksliniekus un dažādu jomu profesionāļus. Festivāls veltīts Ukrainas armijas, civiliedzīvotāju un īpaši ukraiņu bērnu atbalstam, bet pirmo reizi tā laikā tiks vākti līdzekļi arī smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā. Sadarbībā ar “Biļešu Paradīze” un Ziedot.lv festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti šiem mērķiem.

Plašāka informācija par festivālu pieejama tīmekļvietnē šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.20219088sec.