Brīvdienās Jūrmalā – tauriņu māja, klusā diskotēka un saulrieta reisi ar plostu

Vasarā brīvdienas ir ideāli piemērots laiks, lai pavadītu dienu pie jūras, apskatītu eksotiskos tauriņus, ar plostu dotos īpašos saullēkta un saulrieta reisos, izdejotos klusajā diskotēkā vai izstaigātu Jūrmalas vēsturiskās apkaimes.

Jūrmalas tauriņu māja Dzintaros

Jūrmalas tauriņu mājā var apskatīt krāšņus tropu tauriņus, dažādus augus, kā arī putnus un bruņurupučus. Viens no krāšņākajiem un pamanāmākajiem tauriņiem Jūrmalas tauriņu mājā ir zilais morfīds, kas atceļojis no tālās Kostarikas, kā arī maskēšanās meistars pūčtauriņš, kurš savu nosaukumu ir ieguvis spārnu dēļ, jo, atverot spārnus, no priekšpuses tie izskatās pēc pūces sejas. Tauriņu māja atrodas Dzintaros, Turaidas ielā 10/12, tā strādā katru dienu no plkst. 11.00 līdz 19.00.

Saullēkta un saulrieta reisi un nakšņošana divu metru augstumā "čiekurā"

Priedainē, brīvdienu mājas "Niedras" teritorijā, divu metru augstumā pie priedēm ir piestiprinātas "mājas" – "čiekuri", kur atpūsties, vērot dabu un nakšņot brīvā dabā, izbaudot neparastas sajūtas. Plašie "čiekuru" logi ļauj izbaudīt burvīgus skatus. Atpūtniekiem ir iespēja doties arī īpašos saulrieta un saullēkta reisos pa Lielupi – trīs stundu braucienā ar plostu apskatot upes krastus, Lielupes grīvas pļavas, Balto kāpu un Lielupes ieteku jūrā.

Klusās diskotēkas Majoros

Katru augusta piektdienu no plkst. 20.00 līdz 24.00 uz tirdzniecības centra "Korso" (Jomas iela 37) jumta terases, kas ir Jūrmalā lielākās atvērtā terase, notiks klusās diskotēkas. Klusajā diskotēkā mūzika tiek pārraidīta speciālās bezvadu austiņās, kuras izsniedz katram apmeklētājam. Austiņās var izvēlieties sev tīkamāko mūziku, ko piedāvā divi dīdžeji.

Jauni pastaigu maršruti pa vēsturiskām Jūrmalas vietām

Dodoties jaunajos pastaigu maršrutos pa vēsturiskajām Jūrmalas apkaimēm – Lielupi, Buļļuciemu un Vecbulduriem, var apskatīt dažādus arhitektūras paraugus, atklāt interesantus kūrorta vēstures faktus un vienlaikus baudīt dabas un pludmales ainavas. Maršruti ir septiņus līdz desmit kilometrus gari un izstaigājami līdz trīs stundu laikā. Maršrutu apraksti ir pieejami mājaslapā www.visitjurmala.lv sadaļā Redzi un dari/Apskates vietas/Maršruti, kur pieejama arī Google karte ar maršrutiem un aprakstu.

Vasaras koncerti Horna dārzā

Horna dārzā (Jomas ielā 35) turpinās jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītie vasaras koncerti, kur brīvā dabā var baudīt dažādu žanru mūziku. 7. augustā franču u.c. mūzikas melodijas izskanēs Initas Āboliņas (akordeons), Andra Barona (ģitāra) un Uģa Krūskopa (sitaminstrumenti) izpildījumā. 14. augustā – "Pagalmu romances". Populāras un mazāk zināmas dziesmas un kinomelodijas aktrises Karīnas Tatarinovas izpildījumā un Roberta Dintera ģitāras pavadījumā. 21. augusta koncertā "Džeza dziedošās stīgas" – Kārlis Mangulsons (balss, ģitāra), Jānis Rubiks (kontrabass) un Svens Vilsons (ģitāra). Koncertu sākums plkst. 18.00, ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas par atpūtas iespējām Jūrmalā mājaslapā www.visitjurmala.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59770799sec.