Tuvojas Ventspils vasaras tūrisma un velosezonas atklāšana

2023. gada 6.maijā plkst. 11:00 Piedzīvojumu parkā jau tradicionāli ar krāšņu velobraucienu tiks atklāta Ventspils vasaras tūrisma un velo sezona. Latvijā šīs gads tiek aizvadīts Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku zīmē, tāpēc velobraucienam izvēlēts atbilstošs moto “Velodancis”, tāpēc aicinām brauciena dalībniekus padomāt par sava velosipēda un apģērba vizuālo noformējumu, izrotāt velosipēdus un izvēlēties apģērbu ar  tautiskiem elementiem (baltus kreklus, tematiskas cepures vai vainagus, svārkus sievietēm, un pavadīt braucienu ar skaļām dziesmām). Kā jau ierasts, interesantākā noformējuma īpašnieki, saņems pārsteiguma balvas!

Velobrauciens notiks divās trasēs: 2,1 km garajā bērnu trasē un 8,6 km garā trasē.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam starts 2,1 kilometru distancē paredzēts plkst. 10:15. Pulcēšanās vieta – pie Piedzīvojuma parka galvenajiem vārtiem. Bērni pēc distances veikšanas saņems speciālu kuponu viena Piedzīvojuma parka atrakcijas apmeklējumam.

Finiša zonā visi dalībnieki saņems ne tikai sertifikātu un uzlīmi, bet arī speciālu kuponu, kas dos iespēju piedalīties loterijā, kuras galvenā balva būs velosipēds. Atsevišķu balvu – pateicības saņems lielākie kolektīvi.

Vērienīgo sezonas atklāšanas pasākumu papildinās Ventspils Kultūras centra organizētās aktivitātes. Abu distanču dalībniekus starta punktā uzmundrinās metālpūšamo instrumentu ansamblis “Ventspils Brass”, velo trasē skanēs Latviešu tautas dziesmas, savukārt, finišā dalībniekus sagaidīs bundzinieki. Svētku koncertā uzstāsies Ventspils grupa “Windy Temper”.

Mazākajiem velobrauciena dalībniekiem par prieku Piedzīvojumu parkā rosīsies Bitīte un Mārīte.

Atceries par drošību!

Atgādinām, ka, dalībniekiem piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere, kura kritiena gadījumā pasargā braucēja galvu no smagām traumām. Neviens riteņbraucējs nav pasargāts no paša nejaušām kļūdām. Labāk, lai krītot saskrāpējas un ieplaisā ķivere, nevis gūsti traumas Tu pats! Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta.

Pasākums organizēts Eiropas Savienības projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/103 “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī” ietvaros! Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības veselības paradumu maiņu, uzlabojot veselības veicināšanas un slimības profilakses pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Projekta aktivitātes ietver fizisko aktivitāšu, veselīga uztura, garīgās veselības veicināšanu un popularizēšanu sabiedrībā.

Turpmākā informācija Ventspils valstspilsētas mājas lapā www.ventspils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8406179sec.