Cēsīs jaunā albuma koncerttūrē viesosies dāņu indie roka apvienība «Efterklang»

Svētdien, 7. augustā, Koncertzālē “Cēsis” uzstāsies avangarda indie roka apvienība Efterklang no Dānijas, lai klausītājus Latvijā iepazīstinātu ar savu jaunāko albumu “Windflowers”, kas klajā nāca pagājušā gada rudenī. Atmosfērīgā Efterklang iesildītājmāksliniece būs orģinālā un neatkārtojamā pašmāju mūziķe Evija Vēbere.

Zem nosaukuma Efterklang (tulkojumā no dāņu valodas — atbalss) slēpjas trīs dāņu puiši — bērnības draugi Kaspers Klausens, Mess Kristians Brauers un Rasmus Stolbergs, kas 2000. gadā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā izveidoja grupu.

Savu debijas albumu Tripper grupa ierakstīja 2004. gadā; dinamiskā bet minimālistiskā elektronika ar bagātīgajām harmonijām atnesa mūziķiem starptautisku slavu. Gadu gaitā grupa iekarojusi plašu fanu loku ‒ pateicoties  ne vien kinematogrāfiskajām, plašajām un aizraujošajām kompozīcijām, bet arī noturīgajai interesei par eksperimentēšanu un iniciatīvām, kas vērstas uz iekļaujošākas sabiedrības veidošanu.

Grupas jaunākajam albumam dots nosaukums Windflowers par godu sīkiem ziediņiem, kas, atnākot pavasarim, uzplaukst visos Dānijas mežos. Šī krāsu eksplozija, cerību un pārmaiņu simbols, pazūd tikpat strauji kā atnākusi ‒ tāds ir mūžīgais dabas cikls.

Jaunajās dziesmās izskan tie cerību un pārmaiņu motīvi, ko iemieso vienkāršie pavasara ziedi, kuru vārds dots albumam; tie ir daudzu sadarbības un eksperimentu gadu rezultāti, kas nu izkristalizējušies dažās no trio visu laiku skaistākajās un iedarbīgākajās melodijās.

Jaunajā albumā Kaspers vairumā dziesmu dzied angliski. Skanējums ir reizē spilgts un intīms ‒ tie ir trīs draugi, kas no jauna atrod cits citu laikā, kad pasaule ap viņiem šķiet tik nepastāvīga. Albums vēsta par eksistenci ‒ vienatnē, kopā un dabā. Tas runā par agrākās saiknes atjaunošanu un to, kā draugi ļauj cits citam augt.

Koncertā Cēsīs pirms Efterklang uz skatuves redzēsim un dzirdēsim Eviju Vēberi – mākslinieci, kura eksperimentē ar dažādām elektroniskām un akustiskām skaņām, radot te sapņainas, te trauksmainas kompozīcijas. Šobrīd viņa ir ļoti iemīļojusi modulāros sintezatorus un gan jau vakara gaitā tos dzirdēsim. Reiz kāds ir teicis, ka visunikālākais instruments un dārgakmens tomēr ir Evijas balss, kāda sastopama ārkārtīgi reti, - viņa izklausās pēc mazas un trauslas, bet pasauli izzināt gatavas meitenes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58698392sec.