Pastaigas «Izgaismotā Liepāja» maršrutā varēs apskatīt vairāk nekā 20 gaismas objektus

Lai padarītu Liepājas 395. dzimšanas dienas svinības daudz krāšņākas, sniegtu pēc iespējas vairāk liepājniekiem un pilsētas viesiem svētku sajūtu, pastaigas "Izgaismotā Liepāja" maršrutā varēs baudīt vairāk nekā 20 dažādus gaismas objektus, instalācijas un priekšnesumus.

Liepājas pilsētas pašvaldība pilsētas 395. dzimšanas dienai par godu, no 2020. gada 18. līdz 21. martam, aicinās izbaudīt īpašu pastaigu maršrutu "Izgaismotā Liepāja". Četru dienu garumā katru vakaru liepājnieki un viesi varēs aplūkot gaismās pārvērsto Liepāju un kājām izstaigāt īpaši radītu gaismas objektu maršrutu.

Pastaigas "Izgaismotā Liepāja" maršruts un apraksti par objektiem atrodams šeit.

Kopumā pastaigas maršrutā būs iekļauti vairāk nekā 20 dažādi objekti – 16 pamatprogrammas objekti un vēl vairāki vietējie uzņēmēji būs parūpējušies par īpašu svētku sajūtas radīšanu un savus uzņēmumus būs īpaši izgaismojuši.

Pastaigas laikā varēs baudīt gan gaismas uzvedumu "Liepājai 395" uz Liepājas Sv. Trīsvienības evaņģēliski luteriskās katedrāles, gan lāzeru izrādi "No tumsas uz gaismu" uz Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes ēkas sienas, gan priecāties par īpaši jaudīgiem gaismas stariem uz koncertzāles "Lielais dzintars", tāpat būs iespēja novērtēt, apskatīt kinētisko objektu skvērā pie Graudu ielas un Kūrmājas prospekta krustojuma, baudīt Liepājas vēsturi video projekcijā "Viens stāsts, viena pilsēta" uz Liepājas valsts 1. ģimnāzijas ēkas, priecāties par gaismu un skaņas priekšnesumu Muitas mājā - "Māja Liepāja", pašam līdzdarboties interaktīvā instalācijā "Liepāja dejo" Liepājas promenādē, kā arī baudīt vēl daudz citus ar gaismu saistītus objektus, instalācijas un priekšnesumus.

Pastaigas "Izgaismotā Liepāja" atklāšana notiks Liepājas dzimšanas dienā, 18. martā, plkst. 19.00 pie koncertzāles "Lielais dzintars" ar gaismas izrādi "Gaismas slepenā dzīve".

Gaismas objektus veidos zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no Liepājas un visas Latvijas, kā arī objektu realizācijā tiks iesaistīti pieredzējuši tehniskā aprīkojuma nodrošinājuma uzņēmumi. Objekti būs apskatāmi katru pasākuma dienu no plkst. 19.00 līdz plkst. 23.00.

Paralēli notiks pilsētvides projekciju grafikas konkurss "Sveiciens Liepājai dzimšanas dienā". Plašāka informācija par projekciju grafikas konkursu atrodama šeit.

Pilsētas izgaismošanā aicināti iesaistīties arī pilsētas uzņēmumi un iedzīvotāji.

Par godu Liepājas dzimšanas dienai, vairāki Liepājas uzņēmumi sagatavojuši īpašos piedāvājumus. Svētku nedēļā varēs baudīt gan īpaši veidotus svētku ēdienu piedāvājumus, gan izbaudīt plašu kultūras programmu un nodarboties ar citām aktivitātēm.

Liepājas uzņēmumu īpašie piedāvājumi un dzimšanas dienas pasākumi vienkopus atrodami šeit.

Tāpat ir apkopota arī atpūtas un izklaides programma gan pieaugušajiem, gan bērniem – svētku nedēļā norisināsies vairāki kultūras pasākumi, varēs doties izzinošās ekskursijās pa pilsētu, kā arī baudīt citus izglītojošus notikumus. Plašāka informācija par Liepājas dzimšanas dienas nedēļas pasākumiem meklējama kalendars.liepaja.lv

Pastaigu "Izgaismotā Liepāja" organizē Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "Kultūras pārvalde" sadarbībā ar uzņēmumu "UNTITLED originals", kas piedalījušies gaismas festivāla "Staro Rīga" realizācijā un dažādās Latvijas pilsētās rīkojuši vairākus multimediālus gaismas projektus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31415701sec.