Liepājā norisināsies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku seminārs deju kolektīviem

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs informē, ka šo svētdien, 27. martā, Liepājas Latviešu biedrības namā un pirmdien, 28. martā, Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies Dienvidkurzemes novada un Liepājas valstspilsētas deju kolektīvu koprepertuāra precizēšanas seminārs, kuru vadīs Liepājas un Dienvidkurzemes novada deju kolektīvu virsvadītājs Jānis Purviņš.

Kā pastāstīja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra direktore Baiba Kļava, semināru rīko, lai nodrošinātu veiksmīgu gatavošanos XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem, kas norisināsies 2023. gadā: “ Pēc Covid-19 pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem amatiermākslas kolektīvu darbībā, mums jāapzina reālā situācija gan dalībnieku sastāvos, gan repertuāra apguvē.”

Seminārā piedalīsies Dienvidkurzemes novada un Liepājas valstspilsētas 7 jauniešu (C, B un A grupu), 14 vidējās paaudzes (D un E grupu) un 3 senioru (F grupas) deju kolektīvu vadītāji un dalībnieki. Klātesošajiem būs iespēja uzdot jautājumus Deju svētku virsvadītājam, lai pārliecinoši sagatavotos deju lieluzveduma „Mūžīgais dzinējs” repertuāra pārbaudes pasākumam, kurā no 29. aprīļa līdz 1. maijam Rojas estrādē savu varēšanu nozares ekspertiem demonstrēs Kurzemes reģiona deju kolektīvi. Liepājas puses dejotāji uz Roju dosies 30. aprīlī.

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku lieluzvedumam “Mūžīgais dzinējs” gatavojas kopumā 640 jauniešu, vidējās paaudzes un senioru deju kolektīvi. Uzveduma mākslinieciskie vadītāji ir Jānis Purviņš un Jānis Ērglis, koncepcijas autori - Kaspars Bērziņš un Madara Gruntmane.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17748809sec.