Liepājas stacijā notiks laikmetīga izrāde

23. jūlijā pulksten 20:00 Liepājas stacijas ēkā vienīgo reizi šogad varēs noskatīties laikmetīgu teātra izrādi “Mūra pils tuksnesī”, kurā, caur sadzīvisku grotesku, poētisku satīru un pārspīlējumu tiks atklātas cilvēku gaidas pēc brīvības, draudzības, mīlestības un labākiem laikiem.

Izrāde “Mūra pils tuksnesī” ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra un pieaicinātās dramaturģes, režisores Sandijas Santas teātra mākslas kopprodukts, ko veidojuši Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatierteātra “Projekts” aktieri piedaloties profesionāliem māksliniekiem. Pirmizrādi “Mūra pils tuksnesī” piedzīvoja pērnā gada septembrī un līdz šai vasarai tā vairs netika izrādīta. Šoreiz iestudējumu vērtēs arī profesionāla žūrija, jo izrāde piedalās Latvijas Nacionālā kultūras centra ikgadējā amatierteātru iestudējumu skatē “Gada izrāde 2021”.

Kā pastāstīja izrādes autore S.Santa, dramaturģiskais pamats veidots iedvesmojoties no Liepājas stacijas bijušo un esošo darbinieku stāstiem: “Ir apkopējas Ņinas pēdējā darba diena. Viņa ir manāmi domīga – aiziet no darba stacijā pēc tik daudz nostrādātiem gadiem ir tas pats, kas atstāt savas mājas un ģimeni. Par spīti pozitīvajiem kolēģu apsveikumiem, lēni un nemanāmi viņā iezogas neremdināmas skumjas. Situācija saasinās brīdī, kad stacijā ierodas jaunais darbinieks Māris, kurš ar savu enerģiskumu un jauneklību iegūst Ņinas kolēģu simpātijas. Ņinas pēdējā darba diena izvēršas par traģikomisku notikumu un smalkjūtīgu pārdzīvojumu virkni, kurā galvenās lomas izspēlē katra tēla dzīves gaidas un aizejošais laiks.”

Izrādes radošā komanda: dramaturģijas un režijas autore – Sandija Santa, horeogrāfe – Katrīna Albuže, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Edgars Niklasons, skaņu mākslinieks – Dainis Roze, gaismu mākslinieks – Toms Streilis, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatierteātra “Projekts” aktieri - Inese Indriksone (Ņina), Aigars Ambrēns (Ilgvars), Inta Ambrēna (Vika), Ildze Matute (Serafima), Elvijs Čakāns (Māris), Kristīne Šokoleja-Šokolaite (Gaida) un viesmākslinieks, LNO solists Armands Siliņš (Laika vecis).

Izrāde būs skatāma Liepājas stacijas ēkas uzgaidāmajā zālē. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties SIA “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena 3 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51438498sec.