Aculieciniece Rīgas restorānā nofilmē žurku (video)

Sociālajā tīklā Facebook lietotāja Ilze Znotiņa dalījusies ar šermuļus uzdzenošu attēlu, ko piefiksējusi, ejot garām "Tokyo City" restorānam Lāčplēša ielā.

Ilze raksta: "Opāaa, LV RATATOUILLE! Šo ēstuvi vairs neapmeklēšu NEKAD, NEKAD, NEKAD! #tokyocity Pārtikas un veterinārais dienests ir informēts.

Pārsteidz, ka ir cilvēki, kuriem liekās pilnīgi normāli, ka žurkas restorānā staigā pa galdu! Es nerunāju par ielu, miskasti vai kanālmalu, bet galdu!!!"

Ilzes Znotiņas komentārs par novēroto:

"Dzīvoju netālu un ikdienā eju garām šim restorānam vairākas reizes. Naktī no ceturtdienas uz piektdienu (2019. gada 23. augustā) devos mājās pa Lāčplēša ielu - ne viena, bet kompānijā. Mūsu uzmanību piesaistīja kaut kas kustīgs aiz restorāna "Tokyo City" loga - uz palodzes. No sākuma likās, ka tas ir kāds dzīvnieks, kurš ielikts būrī (kāmis, trusis utt.), bet tad, par pārsteigumu, aptvērām, ka tā ir žurka, kas brīvi skraida pa palodzi. Kad bija pārgājis pirmais šoka moments un izrunāti: "Ej tu nost!" un citi izbrīnas saukļi, ķēru pēc telefona un mēģināju noķert kadru. Žurka uz mirkli bija apstājusies ar muguru pret skatlogu, jo tālāk ir siena un viņai nebija kur skriet. Noķēru šo kadru un tad jau viņa pazuda apkalpošanas zāles tumsā. Atzīstu, ka bilde tiešām ir miglaina, jo tas notika zibenīgā ātrumā. Nebija laiks ne meklēt pareizāko lenķi, ne foto filtru :).

Apkaimē žurkas nav retums, it ševišķi pavasarī un rudenī, bet nedomāju, ka viņām ir vieta restorāna telpās! Cik zinu (tā gan ir neoficiāla informācija un saņemta mutiski - pierādījumu man nav), tad piektdien pa dienu (23.08.19), informācija tika nodota "Tokyo City" menedžerim. Viņi vainojot apkārtējo māju apsaimniekotājus, kuri neindējot žurkas un tās nākot viņu restorānā. Tā kā nedomāju, ka "Tokyo City" tas ir jaunums! Informēju par notiekošo arī PVD, bet uz manu vēstuli iestādes darbinieki nav atbildējuši.
Un, ja PVD ieradās tikai šonedēļ, tad ir skaidrs, ka no žurkas tur vairs nav ne miņas. Personīgi redzēju, kā aziātiskas izcelsmes vīrietis nedēļas sākumā slaucīja palodzes un tika uzkoptas telpas."

"Tokyo City" mājas lapā par restorānu teikts: "ēdienkartē tiek piedāvāta tradicionāla japāņu virtuve, kā arī itāļu, ķīniešu un citas. Visdažādākie ēdieni (suši, rolli, picas, hamburgeri, nūdeles Wok u. tml.) tiek gatavoti tikai no dabīgiem un kvalitatīviem produktiem."

Par laimi, žurkas šajā ēdienkartē nav minētas...

PVD viedoklis: Par pārbaudi ''Tokyo City''

PVD, saņemot sūdzību par grauzēju klātbūtni uzņēmuma "Tokyo City" telpās Krišjāņa Barona ielā, veica pārbaudi un konstatēja, ka uzņēmumam ir izstrādāts dezinsekcijas un deratizācijas plāns, saskaņā ar kuru "Tokyo City" regulāri pārbauda un profilaktiskus pasākumus veic kaitēkļu apkarošanas uzņēmums.

Profilaktiski pasākumi veikti vēl šomēnes, neraugoties uz to, ka kaitēkļu apkarošanas speciālisti nav uzņēmumā konstatējuši ne grauzējus, ne to atstātās pēdas.

Arī PVD inspektori pārbaudes laikā ne grauzējus, ne to atstātās pēdas nekonstatēja ne uzņēmuma virtuvē, ne pārtikas atkritumu uzglabāšanas telpā. Tāpat tika konstatēts, ka uzņēmums dara visu, lai nodrošinātu higiēnas prasību izpildi, novēršot pārtikas piesārņošanas risku.

Dienests savus lēmumus var pieņemt, balstoties uz pārbaudē konstatētiem faktiem.
 
Ja pārbaudē inspektors būtu konstatējis grauzējus vai to atstātās pēdas, ja uzņēmumam nebūtu rīcības plāna un konkrētu profilaktisku darbību, kas tiek regulāri veiktas, lai apkarotu kaitēkļus, vai, ja būtu konstatēti papildus higiēnas prasību pārkāpumi, kas var apdraudēt patērētāju veselību, tad varētu būt runa par stingrākiem lēmumiem attiecībā uz uzņēmuma darbību. Taču dienesta mērķis nav sodīt, turklāt šajā gadījumā uzņēmums atbildīgi izturas pret aculiecinieku fiksēto un dara visu nepieciešamo, lai nepieļautu pārtikas piesārņojuma riskus, tostarp visu iepriekš minēto. It īpaši tādēļ, ka žurkas ir Rīgas centra vecās apbūves problēma, tās var mitināties jebkur un vasarā, vēdinot telpas, var iekļūt jebkurā telpā – gan tirdzniecības uzņēmumā, gan dzīvoklī. Tieši tāpēc ikvienam pārtikas uzņēmumam, neatkarīgi no tā - ir vai nav tajā redzēti grauzēji vai kaitēkļi, ir jābūt rīcības plānam to apkarošanai, kā arī regulāri jāveic profilaktiskas darbības.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere

TOKYO-CITY viedoklis:

No savas puses varam piebilst tikai to, ka kaitēkļu apkarošana visā Rīgā nav tikai "Tokyo city" atbildība un mūsu spēkos nav novērst antisanitārus apstākļus visos kvartāla namos, kurā atrodas mūsu restorāns, ja namu apsaimniekotāji neuzskata to par nepieciešamu! Mūsu uzņēmums strādā pēc visām sanitārajām normām, ko Jūsu portālam jau ir apstiprinājis PVD.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64165092sec.