Akcija: par apkalpošanu latgaliešu valodā restorānos, gatavi maksāt par 10% vairāk

Akcija: par apkalpošanu latgaliešu valodā restorānos, gatavi maksāt par 10% vairāk

Lai godinātu Latgales kongresa dienu, Latvijas restorāni, kafejnīcas un bāri ārpus Latgales no 17. aprīļa līdz 31. maijam aicināti apkalpot klientus latgaliešu valodā. Latgales kongresa lēmumu izpildes padomes aktīvisti interesentiem, kuri pauduši vēlmi tikt apkalpotiem latgaliešu valodā, kā arī apliecinājuši gatavību maksāt par to papildus 10% no rēķina, izplatījuši īpašas, zilas krāsas nozīmītes “LTG +10%”. Restorāni, kafejnīcas un bāri aicināti pievērst uzmanību klientiem ar šādu nozīmīti un apkalpot viņus latgaliešu valodā!

Latgales kongresa lēmumu izpildes padome aicina akcijā iesaistīties gan restorānus, kafejnīcas un bārus, gan to viesus. Papildus 10% nebūtu dzeramnauda, bet gan rēķinā iekļaujamā summa. Jau ir apzināti interesenti, kuri ir gatavi iesaistīties šādā akcijā, un sākta nozīmīšu izplatīšana ar cerību arī uz ēdinātāju atsaucību.

Lai celtu Latgales latviešu pašapziņu, stiprinātu reģionālo identitāti, izrādītu cieņu vēsturiskajiem ar valsts izveidošanos saistītajiem notikumiem, kā arī veicinātu latgaliešu iesaistīšanos pilsoniskajās aktivitātēs, 27. aprīlis ir noteikts par Latgales kongresa dienu.

Šis datums izraudzīts, jo 1917. gada 26. un 27. aprīlī (pēc jaunā stila 9. un 10. maijā) Rēzeknē notika pirmais Latgales kongress. Tā bija pirmā demokrātiski ievēlētā Latgales latviešu pārstāvju sanāksme, kurā tika nolemts, ka Latgales, Vidzemes un Kurzemes latvieši ir viena tauta un Latgalei jāapvienojas ar pārējiem topošās Latvijas valsts novadiem vienā zemē. Šis lēmums bija nozīmīgs sākumpunkts vēlākajai neatkarīgas Latvijas Republikas dibināšanai. Latgales kongresa diena pirmo reizi Latvijā tika atzīmēta 2019. gada 27. aprīlī un šogad šis notikums tiek godināts jau ceturto reizi. Tāpēc šajā datumā ir aizsākusies vēl viena tradīcija, sasveicināties un uzrunāt veikalā, kafejnīcā vai citā publiskā vietā latgaliešu valodā.

Restorānu, kafejnīcu un bāru apmeklētāji, kuri vēlas iesaistīties akcijā un saņemt īpašo akcijas nozīmīti, aicināti pieteikties, rakstot uz info@latgaleskongress.lv. Savukārt, restorāniem, bāriem un kafejnīcām, kuri vēlas iesaistītes, īpaša pieteikšanās nav nepieciešama, vien gatavība nodrošināt apkalpošanu latgaliešu valodā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53082705sec.