5 veidi, kā iegūt garšīgu ēdienu bez sāls – starp tiem tagad arī garšvielu maisījumi

Pieaugot iedzīvotāju interesei par veselīgāku maltīšu gatavošanu un uzturu kopumā, Santa Maria piecus populārākos garšvielu maisījumus izveidojusi bez sāls pievienošanas. Atbilstošo garšu šiem produktiem starptautiskā uzņēmuma pārtikas tehnologi panākuši ar līdzsvarotu un dažādu garšvielu izmantošanu, informē Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

““Garšīgs ēdiens un bez sāls?” – šādu jautājumu pēc garšvielu maisījumu līnijas bez pievienotā sāls ieviešanas dzirdam bieži. Viens no veidiem, lai uzņemtu iespējami veselīgāku maltīti, ir lietot mazāk sāli vai pat nemaz! Mūsu pārtikas tehnologi norāda, ka garšvielas kā mazas un it kā nepamanāmas ēdienreizes sastāvdaļas var patiešām būtiski mainīt maltītes garšu. Atbilstošā kvalitātē tās ēdiena gatavošanai piešķir tādu impulsu, kas maltītei nodrošina ne tikai izcilu garšu, bet arī kvalitāti. Gadu gaitā iedzīvotājiem sniedzot noderīgus padomus, kā ēdienu bagātināt ar melnajiem pipariem, raudeni, rozmarīnu, malto papriku, kardamonu, kurkumu u.c, arī Latvijā ēst gatavošana kļuvusi daudzveidīgāka un veselīgāka, tādēļ esam gandarīti par jaunāko veikumu – garšvielu maisījumu līnijas papildināšanu ar produktiem bez pievienota sāls, piemēram, bez sāls tagad ir arī mūsu viens no Latvijā iecienītākajiem produktiem - citronpipari. Iesākto turpināsim, lai iespējami vairāk ēdienu šādā veidā varētu pagatavot garšīgi!” tā Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Pastiprini garšas bez papildu sāls!
Mūsu ķermenim katru dienu ir nepieciešams sāls. Tas ir kaitīgs tikai tad, ja tā ir pārāk daudz. Sāls noder, ja vēlamies paspilgtināt ēdiena garšu, bet varam to pastiprināt un patīkami kutināt garšas kārpiņas arī citos veidos. Ieguvums – patērēsim mazāk sāls, un ēšanas prieks būs lielāks.

Ko ēdienam sniedz skābums?
Skābums uzlabo ēdiena garšu līdzīgi kā sāls. Tam lieliski piemērota citronu vai greipfrūtu sula un dažāda veida etiķi. Izmantosim tos zupām un sautējumiem. Gatavojot karstu ēdienu, etiķi pārlej tikai pašās gatavošanas beigās.

Dabīgais cukurs ķiplokos, sīpolos un puravos
Gan svaigi, gan kaltēti ķiploki, sīpoli un puravi piešķir garšu mērcēm un sautējumiem. Tajos esošie dabīgie cukuri karamelizējas un izdalās jaunu smaržu un garšu palete, kas piešķir ēdienam bagātīgu garšu.

Vairāk garšaugu – bagātīgāka maltīte!
Ēdienu gatavošanā bagātīgi izmantojiet dažādus kaltētus garšaugus un gatavošanas beigās – svaigus garšaugus. Jo vairāk dažādu garšu, jo vairāk mūsu garšas kārpiņas priecājas un mazāk nepieciešams sāls. Nepieredzējušiem pavāriem dažreiz ir grūti saprast, kuras kombinācijas izmantot. Šajā gadījumā izvēlieties dažādus garšaugu maisījumus bez pievienota sāls.

Piektā garša – dabīgais umami
Umami ir dabīgs garšas pastiprinātājs, kura avoti ir ceptas un kaltētas sēnes, tomāti un saulē kaltēti tomāti. Tas ir arī ciets, ilgi izturēts siers: jo ilgāk izturēts, jo intensīvāka garša. Pievienosim šos produktu gatavotajam ēdienam, lai iegūtu bagātīgu un patīkamu garšu!

Lai iegūtu ēdienu ar bagātīgu garšu, nepievienojot papildu sāli, izmantojiet garšvielas ar spilgtu, izteiksmīgu garšu:
• asie pipari, ja tos lieto kopā ar citronu, ēdiena garšu uzlabos vēl vairāk;
• paprika;
• kajēnas pipari vai īpaši bagātīgie Tellicherry melnie pipari (Starptautiskā garšu institūta prestižā Superior Taste Award augstākā apbalvojuma – 3 zvaigžņu ieguvēji 2023. gadā). gadā Garšas izcilības balvas ieguvēji);
• kurkuma;
• sinepju sēklas. To garša vislabāk izpaužas, kad tās tiek ceptas;
• mārrutki.

Santa Maria garšvielu maisījumu līniju bez pievienota sāls veido – citronpipari bez pievienota sāls, Vidusjūras garšaugu maisījums bez pievienota sāls, zivju garšviela bez pievienota sāls, vistas gaļas garšviela bez pievienota sāls un maltās gaļas garšviela bez pievienota sāls.

Paulig ir ģimenes uzņēmums, kas ražo pārtiku un dzērienus, veido jaunu, ilgtspējīgu pārtikas kultūru – tādu, kas ir labvēlīga gan cilvēkiem, gan planētai. Paulig nodrošina visu, kas ir garšīgs: kafiju un dzērienus, Tex Mex un garšvielas, uzkodas un augu izcelsmes produktus. Uzņēmuma zīmoli ir Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco un Zanuy. Paulig pārdošanas apjoms 2022. gadā sasniedza 1,1 biljonu eiro. Uzņēmumam ir 2300 dedzīgu darbinieku 13 dažādās valstīs, kuri aizrautīgi strādā uzņēmuma mērķim, lai dzīve būtu pilna ar garšu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4904108sec.