Recepte: Aija Andrejeva gatavo pastu kā Itālijā

Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem producentam Kasparam Ansonam un Baltic Groove Orchestra mākslinieciskajam vadītājam un diriģentam Jānim Ivuškānam.

Dziedātāja Aija Andrejeva atzīst: ēdiena izvēlē viņa ir sajūtu cilvēks – ko kārojas, to arī gatavo. Tā kā iepirkšanās ar gatavošanu iet rokrokā, arī iepērkas viņa emocionāli. Ar plānošanu viņa pārāk neaizraujas un pārtikas iegādē vadās pēc katras dienas vēlmēm, vajadzībām un iespējām.

Aija ir galvenais pavārs ģimenē, bet viņai arī patīk uzņemt viesus un gatavot viņiem, iepriecinot ar dažādiem gardiem ēdieniem: “Gatavoju spontāni, pēc sajūtām, bet mans meistarstiķis, ko visi vienmēr no manis gaida, ir Napoleona kūka.”
Dziedātāja atklāj, ka viņai pašai visu laiku mīļākie ēdieni ir krāsnī cepti kartupeļi un pasta. Arī tad, kad jāpalutina viesi – producents Kaspars Ansons un Baltic Groove Orchestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Jānis Ivuškāns, Aija paliek uzticīga sev un gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem. Lēti, izdevīgi un ļoti garšīgi!

Noskaties video un uzzini, kā pašam uzmeistarot pastu kā Itālijā! https://youtu.be/iwG04ngpB1E

Paštaisīta tagliatelle ar brokoļiem
3 porcijas
Pagatavošanas ilgums: 40 min
Izmaksas: 3,66 eiro (vienas porcijas izmaksas 1,22 eiro)
Nepieciešams:
Pastas mīklai:
3 vistu olas Rimi Smart;
300 g miltu Rimi Smart;
½ tējk. sāls Rimi.
Mērcei:
1 brokolis;
½ – 1 citrona sula;
2 ķiploka daiviņas;
2 ēdamk. eļļas Rimi Smart;
200 ml saldā krējuma Rimi;
sāls un pipari pēc garšas;
30 g siera Formaggio Rimi.

Pagatavošana

Miltus sajauc ar olām un sāli, izmīci stingrā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atpūtini vismaz 15 minūtes. Tad mīklu izrullē un sagriez plānās, garenās strēmelēs. Pastu vāri 30–45 sekundes verdošā ūdenī.

Sakarsē pannā brokoļu rozetes un 100 ml ūdens. Pannai uzliec vāku, lai brokoļi notvaicējas, – tās būs 2–3 minūtes. Noņem vāku un iztvaicē ūdeni. Pielej eļļu, pievieno 2 sakapātas ķiploka daiviņas. Pielej citrona sulu un saldo krējumu, pievieno sāli un piparus, iemaisi novārīto pastu un pasniedz ar rīvētu sieru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2024 - 02.06.2024 Iepazīsti Piebalgu "Tava diena Piebalgā!" Cēsu TIC
Piedzīvo gleznaino Piebalgu kā vēl nekad ar "Tava diena Piebalgā" 1.-2. jūnijā! ☀️ Apmeklē 10 Piebalgas uzņēmējus aizraujošā spēlē un dodies | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.05.2024 - 04.06.2024 MAZĀ BILŽU RĀMĪTĪ - pie Durbes pils Tukuma TIC
Koncertprogramma “Mazā bilžu rāmītī” 4.jūlijā pulksten 19:00 pie Durbes pils apvienos izcilu latviešu mūsdienu kamermūziku un tautā zināmas | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 01.06.2024 Baznīcu nakts | Jaunpils Tukuma TIC
Baznīcu nakts Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā 1.jūnijā no pulksten 18:00. Svētbrīdi pulksten 18:00 vadīs mācītājs Jānis Saulīte. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48776603sec.