Rupjus un nevaldāmus lidmašīnas pasažierus turpmāk gaida jauni noteikumi

Dodoties ceļojumā, lidojumu nākas baudīt kopā ar citiem līdzbraucējiem – nereti arī tādiem, kas neadekvātas uzvedības spēj apdraudēt paši sevi un līdzbraucējus.

Lai risinātu problēmu un nevaldāmajiem pasažieriem sniegtu vērā ņemamu mācību, no 2020. gada 1. janvāra spēkā stāsies jauni noteikumi, lai stiprinātu valstu pilnvaras saukt pie atbildības traucējošos pasažierus.

Pie incidentiem lidojuma laikā tiek minēti gan fiziski uzbrukumi, uzmākšanās, smēķēšana, kā arī apkalpes norādījumu neievērošana. Šādi pasažieri var apdraudēt lidojumu drošību, radīt būtiskus kavējamus,  darbības traucējumus un nelabvēlīgi ietekmēt pasažieru un apkalpes locekļu pieredzi un darba vidi.

Ņemot vērā tiesību aktu trūkumu, saskaņā ar 1963. gada Tokijas konvenciju, jurisdikcija attiecībā uz pārkāpumiem, kas izdarīti starptautiskajos lidojumos, ir tai valstij, kurā gaisa kuģis ir reģistrēts. Tas rada problēmas gadījumos, kad nevaldāmi pasažieri tiek nogādāti varas iestādēs pēc nolaišanās ārvalstu teritorijās.

Jaunais Monreālas 2014. gada protokols ir globāls līgums, kas stiprina valstu pilnvaras saukt pie atbildības bīstamus pasažierus. Līdz šim apmēram 60% pārkāpumu paliek nesodīti sakarā ar jurisdikcijas jautājumiem.

Papildus jurisdikcijas un izpildes stiprināšanai, lidsabiedrības strādā pie vairākiem pasākumiem, lai palīdzētu novērst incidentus un efektīvāk tos vadīt gadījumos, kad tie notiek.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15073991sec.