Vasaras lidojumu sezonā – jauni lidojumu maršruti no Rīgas lidostas

Vasaras lidojumu sezonā – jauni lidojumu maršruti no Rīgas lidostas

2024.gada vasaras sezonā no Rīgas lidostas ceļotāji varēs doties uz kopumā 105 tiešo lidojumu galamērķiem. Gaidāmi vairāki jauni lidojumu maršruti uz pieprasītiem atpūtas galamērķiem Eiropas dienvidos; palielināsies savienojamība ar Balkānu reģionu. Rīgas lidosta līdz ar vasaras sezonas sākumu kļūs par aviokompānijas “Norwegian” bāzes lidostu, bet lidostā strādājošo aviokompāniju klāstu no rudens papildinās jauna aviokompānija “flydubai”.

Lielāko jaunumu klāstu vasaras lidojumiem no Rīgas piedāvā nacionālā aviokompānija “airBaltic”, kas aprīļa nogalē atklās lidojumus uz Ļubļanu, bet maija pirmajā nedēļā – uz Tirānu, Sofiju, Skopji, Kišiņevu un Prištinu. Savukārt oktobra beigās līdz ar nākamo ziemas sezonu “airBaltic” uzsāks regulāros lidojumus uz Madeiru, uz kurieni iepriekš no Rīgas bija pieejami čartera lidojumi.

Līdz ar bāzes atvēršanu tiešo lidojumu maršrutu tīklu no Rīgas lidostas palielinās aviokompānija “Norwegian”, papildus jau iecienītajiem lidojumiem uz Oslo, Stokholmu, Kopenhāgenu un Tronheimu piedāvājot tiešos lidojumus arī uz atpūtas galamērķiem Tivatu un Korfu.

Aviokompānija “British Airways” pēc labi aizvadītas ziemas arī vasarā turpinās lidojumus starp Rīgu un Hītrovas lidostu Londonā.
Rīgas lidostā strādājošajām aviokompānijām no oktobra pievienosies “flydubai”, kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem lidojumus starp Rīgu un Dubaiju. Līdz ar to Rīgas lidostā strādās 21 aviokompānija, nodrošinot tiešos savienojumus ar 44 pasaules valstīm.

Kopumā regulāro un čartera lidojumu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada vasaras sezonu, Rīgas lidostā pieaugs par pieciem procentiem, aviokompānijām ik nedēļu veicot līdz 1200 pasažieru lidojumiem.

“airBaltic” lidojumu frekvence pieaugs par 16 izlidojošiem reisiem nedēļā, ko galvenokārt nodrošinās jaunie galamērķi. Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair” šovasar dubultos lidojumu skaitu maršrutā Rīga–Stokholma – no sešiem līdz 12 reisiem nedēļā, kā arī palielinās lidojumu biežumu uz Dublinu, Krakovu un Romu. “Uzbekistan Airways” starp Rīgu un Taškentu, kas ir viens no aizpildītākajiem lidojumu maršrutiem, šovasar nodrošinās jau četrus lidojumus nedēļā līdzšinējo trīs reisu vietā. Par diviem pieaugs arī Polijas aviokompānijas LOT izpildīto reisu skaits no Rīgas uz Varšavu (16 reizes nedēļā), un arī “Lufthansa” līdzšinējo 14 reisu vietā starp Rīgu un Frankfurti piedāvās 16 reisus.

Vasaras lidojumu saraksts ierasti stājas spēkā līdz ar pāreju uz vasaras laiku, kas šogad notiek naktī no 30. uz 31. martu.

Aicinām pasažierus, kuru lidojumi paredzēti 31. martā, rūpīgi plānot ierašanās laiku lidostā, jo pulksteņa rādītāji naktī uz svētdienu būs jāpagriež par stundu uz priekšu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78841209sec.