Aprīlī Rīgas lidosta apkalpojusi vairāk par pusmiljonu pasažieru

Aprīlī Rīgas lidosta apkalpojusi vairāk par pusmiljonu pasažieru

RIX Rīgas lidosta šā gada aprīlī, kas ir pirmais vasaras lidojumu saraksta mēnesis, apkalpojusi 547,2 tūkstošus pasažieru, bet kopš gada sākuma Rīgas lidostu saviem ceļojumiem izmantojuši 1,9 miljoni pasažieru.

Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, tiešo pasažieru skaits Rīgas lidostā pieaudzis par trim procentiem un ir atgriezies pirmspandēmijas līmenī, to nedaudz pat pārsniedzot. Izaugsmes faktors tiešo pasažieru segmentā ir plašais un daudzveidīgais maršrutu klāsts, ko piedāvā Rīgā strādājošās aviokompānijas, un unikālie galamērķi, uz kuriem nevar aizlidot no citām tuvākajām lidostām. Tiešajiem lidojumiem Rīgas lidostu aprīlī izmantojuši 442 tūkstoši pasažieru, savukārt apkalpoto tranzīta un transfēra ceļotāju skaits aprīlī bija 105,5 tūkstoši.

Mēneša laikā lidostā apkalpoti 5175 pasažieru, aviācijas kravu, tehniskie, biznesa un citi lidojumi jeb par 5 % vairāk nekā iepriekšējā gada aprīlī. Kopš gada sākuma apkalpoto lidojumu skaits sasniedzies 17,8 tūkstošus.

Šajā vasaras sezonā Rīgas lidostā strādā 20 aviokompānijas, kas nodrošina Latvijai savienojumus ar vairāk nekā 100 galamērķiem 44 pasaules valstīs. Lielāko jaunumu klāstu vasaras lidojumiem no Rīgas piedāvā nacionālā aviokompānija “airBaltic”, kas aprīļa nogalē atklāja lidojumus uz Ļubļanu, bet maija pirmajā nedēļā – uz Tirānu, Sofiju, Skopji, Kišiņevu un Prištinu. Līdz ar bāzes atvēršanu tiešo lidojumu maršrutu tīklu no Rīgas šovasar palielina aviokompānija “Norwegian”, papildus lidojumiem uz Oslo, Stokholmu, Kopenhāgenu un Tronheimu piedāvājot tiešos lidojumus arī uz atpūtas galamērķiem Tivatu un Korfu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Avis
,


Rixwell Elefant Hotel semināru telpas
,


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42974615sec.