Uzzini, kuri tūristi atbrīvoti no Covidpass aizpildīšanas

2021. gada 31.augustā valdība lēma, ka kruīza kuģu pasažieriem, kuriem ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, ieceļošanai Latvijā nebūs jāpilda elektroniskā anketa Covidpass. Tādējādi tiks mazināts administratīvais slogs pasažieriem un veicināta kruīza kuģu apkalpojošo uzņēmumu darbība.

Saskaņā ar starptautisko normatīvo regulējumu, informācija par visiem kruīza kuģu pasažieriem un kuģa maršrutu tiek iesniegta Starptautiskajā kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmā (SKLOIS) un tā ir pieejama visām kontrolējošām institūcijām, tai skaitā Valsts robežsardzei un Slimību profilakses un kontroles centram.

Šobrīd Latvijā kruīza kuģu pasažieriem, kuriem ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts (turpmāk Covid-19 sertifikāts), uzliktais papildu administratīvais slogs, prasot aizpildīt elektroniskas anketas, kurās norādītā informācija jau ir pieejama SKLOIS, rada risku, ka kruīza kuģi varētu izvēlēties citus maršrutus un nepiestāt Latvijas ostās. Tādējādi tas radītu zaudējumus kruīza kuģus apkalpojošiem uzņēmumiem.

Noteikumu grozījumi paredz, ka kruīza kuģa pasažieriem, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts, nav jāpilda Covidpass. Savukārt, pārvadātāja pienākums būs pārbaudīt pasažieru uzrādīto sertifikātu derīgumu. Pasažieri, kuriem nebūs derīga Covid-19 sertifikāta, arī turpmāk pildīs Covidpass.

Rīgas ostā tiek pieņemti un apkalpoti tikai kruīza kuģi, kuriem ir izstrādāts un tiek stingri ievērots pasākumu plāns Covid-19 izplatības ierobežošanai. 2021.gadā Rīgas ostā plānotas kopumā sešas kruīza kuģu vizītes. Rīgas brīvostas pārvalde ir apstiprinājusi, ka līdz šim uz Latvijā diviem iebraukušajiem kruīza kuģiem visi pasažieri vecumā no 12 gadiem ir bijuši 100% vakcinēti. Turklāt, pasažieri Baltijas jūras kruīza ietvaros uzturas valstī, kuras ostā kuģis ienāk, ļoti neilgu laiku – 6 līdz maksimums 12 stundas, lai pēc tam dotos tālāk uz savu nākamo galamērķi.

Normatīvā regulējuma maiņa neattiecas uz prāmju, kuri nodrošina pasažieru pārvadājumus konkrētā maršrutā, pasažieriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52325797sec.