LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Hotel Jurmala Spa & Conference Centre» direktora Arnes Kalbus

LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie «Hotel Jurmala Spa & Conference Centre» direktora Arnes Kalbus

Arne Kalbus, «Hotel Jurmala Spa & Conference Centre» direktors šajā viesnīcā dzīvo savā istabā. Lai arī viņa mājas ir Pērnavā, Igaunijā, jau vairāk nekā 10 gadus, katru pirmdienu viņš trīs stundās ierodas uz darbu Jūrmalā, mājup dodas piektdienās, bet citreiz paliek arī nedēļas nogalē – paēd brokastis, aprunājas ar viesiem, izbauda kādu mērenākas temperatūras pirti, jo tā vislabāk saprotams, kā strādā viena no lielākajām Jūrmalas viesnīcām, ko vēlas tās viesi un kā būt pussoli priekšā konkurentiem.

BalticTravelnews.com: Kāda Jūsu vadītajai viesnīcai solās būt šī tūrisma sezona?

Arne Kalbus: Laba! Tā noteikti būs vēl labāka par iepriekšējo, jo atceramies, ka aizvadītajā gadā mūsu viesnīcā notika plaši remontdarbi. Klientiem bija zināmas neērtības. Cik viesu atbrauks šogad, atkarīgs no laikapstākļiem. Pagājušajā gadā Dievs bija ar mums, un laikapstākļi bija brīnišķīgi. Cerams, ka tā būs arī šogad!

BalticTravelnews.com: Vai tas nozīmē, ka cilvēki pēdējā brīdī plāno – braukt vai nebraukt atpūsties uz Jūrmalu? Tūroperatori ārzemju ceļojumus pārdod ilgu laiku iepriekš, vai viesnīcas nedara līdzīgi?

Arne Kalbus: Diemžēl ir tendence, ka cilvēki aizvien īsāku brīdi pirms atpūtas plāno, kur viņi brauks un atpūtīsies. Agrāk atpūta tika plānota pusgadu iepriekš vai pat agrāk. Protams, daļa jau arī tagad rezervē atpūtu pie mums savlaicīgi. Tā dara grupu ceļotāji, bet individuālie ceļotāji aizvien biežāk par atpūtu pieņem spontānu lēmumu.

BalticTravelnews.com: Jūs jau vairāk nekā 10 gadus vadāt šo viesnīcu - kā pa šo laiku ir izmainījusies Jūrmala?

Arne Kalbus: Tajā laikā, kad sāku vadīt viesnīcu, bija jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" un tagad jau kādu laiku tas vairs nav. Bet negribu teikt, ka tas ir slikti. Kūrorta darbs ir iegājis normālā ritmā, mēs tagad varam rēķināties ar viesu prognozējamu plūsmu, neesam atkarīgi tikai no viena neliela brīža, kad visa Jūrmala ir pārpildīta ar viesiem. Jūrmalas pilsēta noteikti arī daudz vairāk dara, lai viesi brauktu šurp visu gadu.

Jāņem vērā, kā cilvēks izvēlas, kur ceļot. Vispirms tiek izlemts par valsti, tad par vietu tajā un tikai tad viesnīcu.

BalticTravelnews.com: No kurienes vairāk brauca viesu tolaik, no kurienes tagad?

Arne Kalbus: Visvairāk mūs apmeklē kaimiņi – Igaunija, Lietuva, Krievija. Daudz brauc atpūsties arī vietējie iedzīvotāji. Šajā ziņā nekas nav mainījies! Esam SPA viesnīca, un daudzi viesi ir pusmūžā vai vecāki, jo vēlas mierīgi atpūsties, nevis ballēties.

BalticTravelnews.com: Vai cena par viesnīcas istabu šajos gados ir paaugstinājusies?

Arne Kalbus: Pavisam nedaudz. Tas nav labi, vajadzētu pacelt vairāk, bet konkurences dēļ tas nav iespējams.

BalticTravelnews.com: Redzam, ka pasaulē kūrortos ir pat trīs reizes augstākas cenas nekā lielpilsētās. Kādēļ Jūrmalas viesnīcas arī nevar celt augstāku cenu?

Arne Kalbus: Jau pieminētā konkurence nav tikai liela, bet ļoti liela! Blakus Jūrmalai ir Rīga. Arī tur cenas ir zemākas nekā Tallinas viesnīcās, jo gluži vienkārši viesnīcu Latvijas galvaspilsētā ir vairāk nekā Igaunijas galvaspilsētā. Esmu no Pērnavas un labāk gan pārzinu tās viesnīcu tirgu nekā Tallinas. Acīmredzot arī investori nesaskata tik plašas iespējas, lai Tallinā ieguldītu jaunu viesnīcu celtniecībā. Savukārt Pērnavā jūnijā atklās jaunu viesnīcu. Pērnavā daudz atpūšas somi, latvieši.

Hotel Jūrmala Spa & Conference Centre īpašnieki ir no Igaunijas, bet viesnīcu biznesu attīsta tikai Latvijā. Savā ziņā infrastruktūra Latvijā vēsturiski izveidota tāda, ka šeit joprojām ar vilcienu vai lidmašīnu ierodas viesi no Krievijas. Lidosta no Jūrmalas ir piecpadsmit minūšu brauciena attālumā. Igaunijā tā nav.

Ja runājam par manu dzimto Pērnavu, tad mani draugi, ja lido ciemos, bieži vien izvēlas lidot caur Rīgu, jo attāluma ziņā no vienas vai otras lidostas nav starpība, bet ērtāk atlidot un atbraukt ir caur Rīgu.

BalticTravelnews.com: Vai Latvijā un Igaunijā atšķiras SPA piedāvājuma, procedūru klāsts?

Arne Kalbus: Abās valstīs SPA piedāvājums un kvalitāte ir līdzīga. Cilvēki vēlas izmēģināt SPA dažādās vietās, tādēļ arī daudzi apceļo tieši SPA viesnīcas.

BalticTravelnews.com: Kā igauņi uztver latviešus? Vai esat novērojis kādas atšķirības starp abām tautām? Jums tuvāki ir somi vai latvieši?

Arne Kalbus: Mēs esam tik līdzīgi! Igauņi braucienu uz Latviju neuztver kā braucienu uz ārzemēm. Igaunijā mums jau sen nevajag vadāt līdzi autovadītāja apliecību, jo, ja ceļu policija apstādina, datorsistēmā autovadītāju jau var atpazīt pēc sejas. Tāpēc arī gadās tā, ka, iebraucot Latvijā, kādam no mums nav līdzi autovadītāja apliecība vai pase.

Es personīgi nepazīstu nevienu no Somijas, man vairāk radu, draugu ir Gēteborgā, Norčēpingā, Zviedrijā.

BalticTravelnews.com: Pēc nepilniem 10 gadiem jau noteikti būs atklāta Rail Baltic dzelzceļa līnija, kuras galvenie mērķi ir atjaunot Baltijas valstu tiešu saikni ar Eiropas dzelzceļu tīklu. Kā Jūs šo projektu vērtējat?

Arne Kalbus: Ļoti labi, jo skaidrs, ka tad uz Baltijas valstīm brauks daudz vairāk cilvēku, viņi ceļos starp šīm valstīm, bizness atdzīvosies. Savulaik taču arī ar vilcienu nevarēja aizbraukt no Maskavas uz Ķemeriem, bet Latvija pieredzēja, cik lielas izmaiņas atnesa dzelzceļa satiksmes uzlabojumi. Es tiešām gaidu brīdi, kad es Rīgā nopirkšu biļeti un pēc stundas jau varēšu apsēsties Pērnavā un kopā jau ar tobrīd pieaugušo mazdēlu iedzeršu alu. Polija ir milzīgs tirgus - kā nekā tur dzīvo 40 miljoni iedzīvotāju, no kurienes noteikti arī vairāk sagaidīsim viesus.

Es nesaprotu tos, kuri iebilst pret šo projektu. Es gan nestādos priekšā, kā Rīga pārdzīvos šīs trases milzīgo būvniecības darbu laiku, kā tiks organizēta satiksme?!

BalticTravelnews.com: Kā Jums izskatās, vai Baltijas valstis dara kopēju darbu tūristu piesaistē, vai tomēr katra iet savu ceļu?

Arne Kalbus: Katra iet savu ceļu, lai gan, kas mums visiem kopā ir – tikai 6 miljoni cilvēku! Tikpat cik iedzīvotāju Somijā. Tirgus mums ir mazs, ko mums dalīt?

BalticTravelnews.com: Latvijā dzirdamas ļoti pozitīvas atsauksmes par nodokļu sistēmu Igaunijā utml.? Kas Latvijai traucē veidot kaut ko tikpat uzņēmējiem ērtu un viegli saprotamu?

Arne Kalbus: Likumdošana abās valstīs ir atšķirīga. Igaunijā nodokļu sistēma tomēr ir skaidrāka, piekrītu. Latvijā ir daudz dažādu zemūdens akmeņu, kurus uzreiz nemaz nevar saprast. Piemēram, Igaunijā ir algas nodoklis visiem vienāds. Te ņem vērā, cik ir bērnu, utt., tas viss ir tik sarežģīti! Igaunijā sociālās apdrošināšanas sistēma ir cilvēkiem vairāk labvēlīga, tā veidota pēc Zviedrijas, Somijas piemēriem. Latvijā izmantota ASV sistēma, tā principiāli atšķiras.

BalticTravelnews.com: Kas Jūrmalā ir labs tūristiem un ko vēl pilsētai vajadzētu izveidot?

Arne Kalbus: Ļoti labi, ka atjaunoja Dzintaru koncertzāli, izveidoja Dzintaru Mežaparku, kur atpūšas gan vietējie, gan tūristi. Daudz braukāju ar velosipēdu un redzu, cik cilvēki ir tur apmierināti. Labās lietas pamatā jāveido uzņēmējiem, pašvaldībai jārada priekšnosacījumi, lai tas uzņēmējiem būtu izdevīgi un interesanti.

BalticTravelnews.com: Kas labs ir paveikts Pērnavā, kādu pieredzi mēs varētu pārņemt?

Arne Kalbus: Pērnava ir izstiepta pilsēta – līdzīgi kā Jūrmala – 30 kilometrus gara. Pērnavā notiek ļoti daudzi pasākumi un pilsēta atbalsta dažādus grilēšanas festivālus, tirdziņus utt. Jo vairāk notiek pasākumu, jo vairāk ierodas cilvēki – to pilsēta labi saprot. Ziemā gan Pērnavā ir tikpat kluss, cik Jūrmalā...

Jā, viens no tuvējās apkārtnes veiksmes stāstiem ir Lotes zeme, kas aizvien ir ļoti populāra un turp brauc daudz latviešu. Protams, šādu objektu uzturēt nav lēti, bet ir to vērts!

BalticTravelnews.com: Nākamgad Hotel Jūrmala Spa & Conference Centre atzīmēs 15. jubileju. Esat veikuši lielu darbu, lai renovētu baseinu un saunu daļu, recepciju. Ko vēl plānojat pārveidot?

Arne Kalbus: Tagad uzlabosim viesnīcas istabas. Principiāli nekas nemainīsies, bet būs gan skaistāk, gan modernāk un viesiem ērtāk. Skaidrs, ka arī mēs pirms 15 gadiem domājām citādi, bet tagad ir citas vēsmas, prasības. Dizaina ziņā mēs noteikti atšķiramies no citām lielajām Jūrmalas viesnīcām.

Cenšamies, lai mūsu viesnīcas apkalpošanas serviss būtu vēl labāks nekā citās viesnīcās. Klients piedos, ja kādam krēslam būs mazliet nobružājies rokturis, bet nepiedos, ja slikti apkalposi! Agrāk es Pērnavā pasniedzu kursu "Viesnīcu un restorānu finansiālā vadība". Tas bija pirmais, ko mācīju - investors var ieguldīt,  viesnīcā vai restorānā visu apzeltīt, bet, ja atnāks viesmīlis un aizvainos klientu, viņš piecelsies, aizies un nekad vairs neatgriezīsies. Pirmkārt-  jāinvestē darbiniekos un tikai pēc tam īpašumā! Sasniegt vēlamo rezultātu ir ļoti grūti, un es apzinos, ka mūsu viesnīcas labklājība ir atkarīga no tā, kā viesnīcas menedžeri prot strādāt ar darbiniekiem. Nē, nē, pie mums tā nav, ka ir tikai divi viedokļi – direktora un nepareizais. Es skatos kopējos skaitļus, tiekos ar darbiniekiem, runājam, meklējam problēmu cēloņus. Es šeit praktiski dzīvoju, līdz ar to visu labi pārzinu.

BalticTravelnews.com: Daudzi Latvijā sūdzas, ka trūkst darbinieku. Vai Igaunijā ir līdzīgi?

Arne Kalbus: Jā, un tas ir šausmīgi! Es tomēr redzu, ka vajag mainīt migrācijas politiku un ievest darbiniekus, jo mums ir nepietiekami cilvēkresursi. Manuprāt, nav pareizi, ja sabiedrība noslēdzas. Tas nenozīmē, ka mums katram iebraucējam jādod pilsonība, nē! Kāds tieši varētu būt ievestā darbaspēka modelis, var apspriest, bet šādi, kā ir tagad, kad nav kas strādā, mēs nekur tālu netiksim...

BalticTravelnews.com: Vai saskaraties ar problēmu, ka Jūsu viesnīcas viesi ar taksometru atbrauc no lidostas un ir samaksājuši pārāk augstu cenu par pakalpojumu?

Arne Kalbus: Ir bijuši gadījumi, bet reti.

BalticTravelnews.com: Vai šajā viesnīcā viesi ierodas pārsvarā ar savām automašīnām un vai pietiek vietas, kur tās novietot?

Arne Kalbus: Baltijas valstu viesi ierodas pamatā ar automašīnām. Grūti, bet cenšamies, lai visi tās varētu novietot. Jārēķinās, ka brīvdienās mums jāatrod vieta aptuveni 100 automašīnām, ar mūsu autostāvvietu vien nepietiek, bet pilsētā tad daudz iebrauc arī vietējo. Krievijas viesi galvenokārt ierodas ar lidmašīnu vai vilcienu. Viesi no citām Eiropas valstīm pamatā atlido.

BalticTravelnews.com: Jūrmalā ir maksas iebraukšana, ko par to sakāt?

Arne Kalbus: Esmu jau pieradis, lai gan man īsti nav saprotams, kāpēc? Šī taču ir visu pilsēta, ne armijas objekts, privātīpašums vai tml. – Jūrmala pieder visiem! Cilvēkiem tiek atņemta pārvietošanās brīvība. Tiek teikts, ka ir bezmaksas stāvvietas, lai gan vietas nav, automašīnas riņķo pa pilsētu. Tomēr maksa cilvēkus disciplinē un dod pilsētai ienākumus. Maksa par iebraukšanu ir labāka nekā Tallinas ideja par tūrisma nodokļa ieviešanu. Iekasēšanas izdevumi pilsētai par iebraukšanu ir salīdzinoši maza. Ja iekasētu tūrisma nodokli, tad droši vien no katra 1 EUR puse aizietu tā administrēšanai.

BalticTravelnews.com: Kur Jūs esat dzimis, audzis, kā nonācāt tūrismā?

Arne Kalbus: Esmu dzimis, audzis Pērnavā, Igaunijā, absolvējis Tartu lauksaimniecības akadēmiju, vēlāk strādāju piena kombinātā. Tūrismā es strādāju kopš 1993. gadā sāka renovēt Pērnavas Beach Hotel, kas ir kā Ķemeru viesnīcas kopija – tikai mazāka, valsts būvēta 1936. gadā kā sanatorija. Padomju gados šajā viesnīcā bija sanatorija, bet deviņdesmitajos gados to atjaunoja Somijas – Igaunijas kopuzņēmums. Tur es nostrādāju 14 gadus, līdz mani 2009. gadā īpašnieki uzaicināja vadīt šo viesnīcu Jūrmalā. Pa vidu vēl paguvu Pērnavā pastrādāt par pasniedzēju. Man ir kauns, ka neesmu iemācījies vēl latviešu valodu, lai gan daudz ko saprotu. Sākumā man bija doma, ka pastrādāšu tikai trīs gadus... Redziet, laiks nav lietas, kas mainās un nu jau esmu te 10 gadus.

BalticTravelnews.com: Vai, kopš sākāt strādāt, visu laiku braukājat no darba viesnīcā uz mājām Igaunijā?

Arne Kalbus: Jā, katru nedēļas nogali dodos mājup un pirmdienās atpakaļ uz Jūrmalu. No šejienes līdz manām mājām ir 200 kilometri un šo ceļu veicu maksimums trīs stundās. Ir jābrauc cauri Rīgai, bet es cenšos neiekļūt sastrēgumos. Vismaz reizi ceturksnī palieku šeit arī nedēļas nogalē, jo, ja nezini, kas viesnīcā notiek sestdienās, svētdienās, tad neesi īsts direktors! Mana istaba atrodas 8. stāvā, bet ne jūras pusē. Tas ir interesanti, kādēļ Jūrmalā visas lielās viesnīcas padomju laikos ir celtas perpendikulāri jūrai, un istabām nav logu uz jūru.

BalticTravelnews.com: Vai un cik daudz stāstāt Igaunijā par Latviju? Vai Jums daudz jautā par dzīvi šeit?

Arne Kalbus: Esmu arī Pērnavas Rotari kluba biedrs, un iespēju robežās tajā stāstu par Latviju, atbalstījām arī, kad Latvijā sagruva lielveikals "Maxima", un gāja bojā cilvēki. Mums ir kārtība, ka biedriem jāsniedz kāda visiem interesanta un noderīga informācija, un es bieži vien izmantoju iespēju pastāstīt par šeit notiekošo.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji?

Arne Kalbus: Pa Jūrmalu ļoti daudz braukāju ar velosipēdu – vismaz divas reizes nedēļā. Dienā varu nobraukt 30 kilometrus. Man patīk aizbraukt līdz Ķemeriem. Esmu gan viltīgs – paskatos, no kuras puses pūš vējš, un gar jūru braucu tajā virzienā, lai vējš pūstu mugurā, bet pret vēju braucu pa asfaltu. Man ļoti patīk Lielupes ieteka jūrā. Ļoti skaista vieta! Man upē peldēties patīk pat labāk nekā jūrā.

Labprāt lasu grāmatas, bet žurnālus vairāk, piemēram, par zinātni un vēsturi – jo biezāki, jo labāk!

BalticTravelnews.com: Kur un kā Jūs ceļojat?

Arne Kalbus: Ar ģimeni – bērniem, mazbērniem aizbraucam, piemēram, uz Stambulu, Turcijā. Mums ļoti patīk ceļot arī pa dažādām vietām Horvātijā. Interesants bija mūsu kopīgais brauciens uz Sopatu, Polijā, kur notika volejbola čempionāts, un, žēl, Igaunijas komanda toreiz zaudēja. Igaunijā volejbols ir diezgan populārs. Man patīk ceļot ar lidmašīnu, bērni visu rezervē, man tikai noteiktā laikā un vietā jāierodas uz izlidošanu. Tad man galva ir tikai cepurei, par pārējo ir jau padomāts! Šogad dosimies divu nedēļu ceļojumā uz Malagu, Spānijā.

BalticTravelnews.com: Ja jums būtu pa gadam jānodzīvo kādā valstī, kuru Jūs izvēlētos un kādēļ?

Arne Kalbus: Es labi pārzinu Zviedrijas sabiedrību, mierīgi varētu tur gadu padzīvot. Man ļoti patīk siltās valstis, un es labprāt padzīvotu Horvātijā. Tur ir silts, cilvēki mierīgi, ne tādi nervozi, kā mēs rietumos, laiks viņiem ir pietiekami... To pašu iemeslu dēļ es padzīvotu vēl arī Spānijā.

BalticTravelnews.com: Kuras vietas Latvijā Jums patīk?

Arne Kalbus: Man ļoti patīk Ventspils, Liepāja un tās baltā smilts. Liepājai ir tūrisma potenciāls, bet pagaidām vēl par maz tiek darīts, lai tūristiem visu interesanto parādītu. Neesmu vēl bijis Latvijas austrumos. Rietumu daļā praktiski visas vietas esmu apceļojis, man patīk!

BalticTravelnews.com: Ja Jums atbrauc viesi, kuras trīs vietas Jūrmalā Jūs viņiem parādāt?

Arne Kalbus: Tās nav tikai trīs vietas. Man ir sagatavota trīs stundu ekskursija! To zina visi. Mēs braucam tā, lai redzētu Jūrmalas mājas, tad parādu Ķemerus, dodamies uz Lielupi, parādu Balto Kāpu, pēc tam atpakaļceļā atkal paskatāmies mājas, villas. Ķemeros uzskatāmi redzams, kas notiek, ja vieta dzīvo tikai no tūrisma, un tas aiziet... Citreiz aizbraucam uz Ķemeru purvu, Baskāju taku.

BalticTravelnews.com: Kurā vietā Jūrmalā Jums vēl patīk paēst, ja neskaita viesnīcas restorānu?

Arne Kalbus: Man iecienīta vieta ir restorāns Uzbekistan, kur man ļoti garšo nacionālie ēdieni. Mans uzskats ir tāds, ka uz restorānu jāiet ēst to, ko pats neproti pagatavot vai nevari nopirkt. Viņi tā māk pagatavot jēra gaļu! Tas ir mans mīļākais ēdiens šajā restorānā.

BalticTravelnews.com: Latvijā pietrūkst iespēju redzēt, kā vietējie zvejnieki iet jūrā! Vai Pērnavā ir līdzīgi?

Arne Kalbus: Jā, tieši tāpat likumdošana novedusi pie tā, ka zvejniecība praktiski iznīkusi, un pa tiešo no zvejniekiem neko nedrīkst pirkt.

BalticTravelnews.com: Ko Jūs ieteiktu apskatīties un izbaudīt tiem, kuri brauc uz Pērnavu?

Arne Kalbus: Apmeklēt sev tīkamu pasākumu, pastaigāt pa pilsētu un apmeklēt SPA. Igauņiem patīk paceļot pa Igaunijas salām, un tās es varu ieteikt apmeklēt arī Latvijas iedzīvotājiem.

UZZIŅA

  • Hotel Jūrmala Spa strādā kopš 2005. gada un ir viena no trim lielākajām SPA viesnīcām Latvijā ar 190 numuriem un 380 gultas vietām.

  • Viesnīcas konferenču centrs piedāvā 7 moderni aprīkotas dažāda lieluma konferenču zāles, kas kopumā spēj uzņemt līdz 700 viesu. Lielākā konferenču zāle ar 350 vietām atrodas viesnīcas 11. stāvā, no kuras paveras lielisks skats uz Jūrmalas pilsētu un Rīgas jūras līci.

  • 11. stāva bārs piedāvā krāsainus kokteiļus, garšīgus desertus un neaizmirstamu skatu pār Jūrmalu.

  • Restorāns "Jūrmala" piedāvā eiropas ēdienkarti, vasaras laikā atvērta arī terase ar skatu uz Jomas ielu. Šī ir ideāla vieta banketiem un citiem svinīgiem pasakumiem.

  • Spa un skaistumkopšanas centra piedāvājumā ir vairāk 100 dažādas SPA procedūras.

  • Saunu un baseinu centrs "Wellness Oasis" – četri dažādu temperatūru baseini: 28°C, 31°C, Atvēsinošs baseins 12°C, Bērnu baseins ar kalniņu 30-32°C, burbuļvannas, Aqua bārs, kaskādes, kontrasta duša, krievu duša, solārijs, masāžas kabinets (duālās masāžas)

  • Sešas dažādas pirtis: Romiešu pirts 47°C, 100°C, 80°C, Aromātiskā pirts 60°C, Sāls pirts 48°C, Bērnu pirts 50°C

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimusi un izaudzis...

Pērnavā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

Dzīvot ir labi!

Mans iecienītākais restorāns (-ni)...

"Uzbekistāna" Jūrmalā, Jomas ielā

Kad kļūšu pietiekami drosmīgs, es...

Uz varoņdarbiem vairs neraujos, man viss ir, kāpēc ar lai es ar to riskētu...

Trīs lietas, kuras es šovasar paveikšu...

Ieplānošu laiku atpūtai, laiku kopā ar mazdēlu un ģimeni

Enerģiju atjaunoju...

neko nedarot, atpūšoties

Vislabākās zāles ir...

svaigs gaiss

No kultūras dzīves šogad baudīšu...

plānos ir vairāki brīvdabas koncerti Igaunijā

Sporta notikums Nr.1 man šogad būs...

mani regulārie izbraucieni gar jūru ar velosipēdu

Latvijā šovasar noteikti apskatīšu...

gribu otrreiz aizbraukt līdz Liepājai, ļoti patīk šī pilsēta.

Mans novēlējums BalticTravelnews.com...

augt un attīstīties, un neapstāties pie izdarītā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 23.03.2024 SARUNAS “Krauze pret Krauzi” Jaunmoku pilī Tukuma TIC
23. martā pulksten 19.00 Jaunmoku pils Kolonnu zālē iemīļotas TV ētera personības, brāļi Arnis un Valters Krauzes, aicina uz jautru sarunu vakaru. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47905207sec.