Marta Mackeviča: Atpūta viesnīcā «Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly» jeb ko piedāvā 5 zvaigznes Ēģiptē?

Marta Mackeviča, Travelnews.lv redakcijas uzdevumā: Dzirdot jēdzienus “5 zvaigznes”, “Ēģipte” un “viss iekļauts” katrs no mums iedomājas kaut ko citu – vieni domā par neierobežotu ēdienu izvēli, citi par teicamu apkalpošanu un viesu vēlmju “nolasīšanu” no acīm, vēl citi - par iespējām baudīt alkoholiskos kokteiļus jau deviņos no rīta, sauļoties, nebaidoties no lietus, masāžām un citiem SPA pakalpojumiem, vingrošanu profesionālu treneru pavadībā vai naktsdzīvi. Viesnīcā “Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” bija viss iepriekš minētais, tāpēc tas, ko “paņemt” no atpūtas, ir atkarīgs no katra paša. Svarīgi vēl piebilst, ka, apmetoties šajā viesnīcā, viesi var baudīt arī netālu esošās viesnīcas “Rixos Premium Seagate” piedāvājumu (zvaigznīšu ir tikai par daudz, bet šajā viesnīcā ir arī ģimenes ar bērniem), tāpēc visu uzskaitīto var reizināt ar divi.

Naktsdzīve sākas agri
Uzreiz jāsaka, ka šajā rakstā nebūs nekas daudz par “Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” naktsdzīvi. Pasākumi notika katru dienu – bija gan tematiskās ballītes, piemēram, Helovīna jeb Visu svēto dienas noskaņās, gan koncerti, kas pulcēja lielu daļu viesu, bet, ņemot vērā vīrusa izplatību un to, ka katra diena bija pietiekami piesātināta, uzmanība vairāk tika pievērsta pasākumiem diennakts gaišajā daļā. Starp citu, atšķirībā no Latvijas, kur vasaras ballītes sākas krietni vēlu, Ēģiptē saule riet ap 17.00 un sākumā bija grūti aprast ar domu, ka jau 18.00 sākas aktīva naktsdzīve – diskotēka pludmales bārā u.tml. Tāpēc tiem, kuri patīk dejas, bet agri nāk miegs, šī ir lieliska iespēja. 18.00 uz diskotēku, bet 20.00 jau var skatīties “Panorāmu” (tiešsaistē, protams). Starp citu, numuriņos ir ļoti kvalitatīvs interneta pārklājums, tāpēc problēmu ar to nebūs.

50 iedeguma nokrāsas
Tiem, kuri dodas uz Ēģipti ar mērķi iesauļoties, viesnīca piedāvā iespēju pavadīt laiku pie kāda no vairākiem baseiniem vai sauļoties jūras krastā. Katrs viesis var izvēlēties – sauļoties vienkāršā zvilnī, šūpuļtīklā, gultā vai tieši pretēji – paslēpties no saules nelielās kabīņu tipa mājiņās (tās gan lielākajai daļai viesu pieejamas par papildus samaksu). Kā jau cilvēki, kas pieraduši pie fantastiskajām Latvijas peldvietām, apmeklējām arī pludmales zonu. Lai gan skats uz jūru ir lielisks, mīkstās un tīrās smiltis “palikušas” Jūrmalā, savukārt, tiem, kam Latvijas pludmalēs traucē aļģes un akmeņi, jāņem vērā, ka šeit var satikt arī jūras ežus un murēnas. Kamēr vieni izvēlējās peldēties tikai baseinā, citi izmantoja iespēju nirt un apskatīties šos iemītniekus tuvāk.

Gards ēdiens un milzīga izvēle
Ja sauļošanās neietilpst plānos, viesnīca piedāvā arī iespēju apmeklēt vairākus restorānus, bārus un kafejnīcas. Indijas, Japānas, Turcijas, Itālijas, Grieķijas u.c. valstu virtuves – viss vienuviet, kā arī centrālais restorāns, kur katru dienu tika servētas četras maltītes (brokastis, pusdienas, vakariņas un vēlās vakariņas jeb naksniņas) ar vairāk nekā 400 ēdieniem. Kā var secināt, pieņemties svarā nav grūti. Ēdienu izvēle katrai gaumei – bagātīgs dārzeņu, miltu, gaļas un saldo ēdienu klāsts. Mazāk uzmanības veltīts jūras produktiem un svaigiem augļiem, taču arī šajos segmentos izvēle bija. Saules (lasi – kokteiļu) nogurdinātajiem ir iespēja pasūtīt fast-food uzkodas, neizkāpjot no sauļošanās krēsla. Starp citu, ja pavisam negribas pamest viesnīcas numuru, maltīti var pasūtīt arī ar piegādi.

Sadzīvot ar kondicionieri
Runājot par viesnīcas numuriņiem, jāpiezīmē, ka ir iespēja izvēlēties dažāda līmeņa numurus, taču tīrība un kārtība ir kopīgā iezīme ikvienai telpai. Numuri ir gaumīgi iekārtoti, lielai daļai (īpaši 1. stāvā esošajiem) ir nelielas terases, mēbeles un aprīkojums ir uzturēts labā kārtībā. Ja kaut kas nedarbojas, var izsaukt meistaru, kurš (ēģiptieši izpratnē par vārdu “ātri”) novērsīs problēmu. Vienīgais, ar ko jārēķinās, gaisa kondicionētājs ir diezgan skaļš. Ja ir trauslāks miegs, tas var radīt neērtības, bet, ja diena būs pavadīta gana aktīvi, pieņemu, ka “dūcējs” netraucēs.

Joga, zumba, fitness, aerobika
Numuriņiem nav vērts pievērst daudz uzmanības, jo kurš gan brauc uz Ēģipti, lai sēdētu istabiņā. Īpaši, ja viesnīca piedāvā dažādas izklaides. Lai gan kopumā viesnīcā valda mierīga noskaņa, ir padomāts arī par aktīviem cilvēkiem, kuriem patīk sports. Ir sporta zāle iekštelpās un improvizēta āra treniņu zona ar vairākiem funkcionālajiem trenažieriem. Katru dienu notiek vismaz piecas, sešas dažādas nodarbības – joga, zumba, fitness, aerobika u.tml. Turklāt, nodarbības notiek gan baseinā, gan speciāli iekārtotā sporta zonā ar skatu uz jūru. Visas nodarbības notiek profesionālu treneru vadībā, kuri runā gan angliski, gan krieviski. Plašākajā baseinā ir iespējams spēlēt arī ūdens volejbolu u.tml. Ja pēc fiziskajām aktivitātēm ir sagurums, viesnīcā ir arī SPA. Kad saņēmām ieteikumu par to, ka noteikti jāizmēģina masāža ar sāls skrubi, bija jau par vēlu, jo bijām krietni apcepušies saulē, tāpēc padoms – uz SPA procedūrām labāk atpūtas sākumā!

Apkalpošana vērtējama ar visaugstāko atzīmi
Kā jau vēsta nosaukums, “Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” ir viesnīca tikai pieaugušajiem (juridiski šajā gadījumā tas nozīmē, ka var doties kopā ar bērniem, kas sasnieguši 16 gadu vecumu). Realitātē tas nozīmē, ka viesnīcā ir salīdzinoši mierīgi, protams, ar atsevišķiem izņēmumiem, jo viesi mēdz būt dažādi. Apkalpošana vērtējama ar visaugstāko atzīmi, jo personāls, kas labi runā gan angliski, gan krieviski, sagaida arī smaidu jebkurā diennakts stundā un ātri iegaumē katru viesi un viņa gaumi. Ātri tiek piefiksēts, vai viesis labāk bauda kafiju vai tēju, vai, piemēram, izlaižot vienu no sporta nodarbībām, pēkšņi pie baseina parādās treneris sakot: “Un kurš nāks sportot?”.

Zaļa un sakopta teritorija
“Rixos Sharm El Sheikh Adult Friendly” būs īstā vieta arī tiem, kas patīk skaista, sakopta vide un detaļas, jo ir piedomāts par visu – saulessargiem, atpūtas soliņiem, gardu tēju vairākos lobby bāros, krāšņiem apstādījumiem, koptu mauriņu, informatīvajiem stendiem, aukstuma skapjiem ar ūdeni u.c. Vērts vien atgādināt, ka Ēģiptē drīkst smēķēt visur – arī pludmalē, pie baseina un restorānā, tāpēc, ja tas traucē, jālūdz personām “sarunāt” ar smēķējošo viesi vai mēģināt to darīt pašam. Kopumā gan jāsaka, ka viesnīcas teritorija ir ļoti plaša un sadzīvot var visi – gan ballētāji, gan gulētāji, gan sportiskie, gan pīpētāji, jāpatur tikai prātā, ka, lai arī esam dažādi, mērķis ir viens – kvalitatīva atpūta.

17 fotogalerijas ar 610 bildēm:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.88897395sec.