Ceļotāja pieredze: Kā šobrīd ieceļot Taizemē

Vēl pirms gadiem pieciem Taizeme tika uzskatīta par ļoti ekskluzīvu un ceļojuma izmaksu ziņā dārgu galamērķi. Tomēr pieredzējuši tūristi itin viegli apgāž šo mītu - ceļojums uz Taizemi mūsdienās var izmaksāt tikai nedaudz dārgāk par ceļojumu uz jau ierastajiem galamērķiem Ēģiptē, Tunisijā, Kanāriju salās vai Turcijā. “Travelnews.lv” slepenais aģents devās pārbaudīt, cik viegli ir ieceļot Taizemē.

Daudziem Latvijas ceļotājiem nepalika nepamanīts “Turkish Airlines” decembra piedāvājums - abu virzienu biļete (ar bezmaksas datumu maiņas iespēju) bija nopērkama par aptuveni 400 EUR. Tomēr Ziemassvētku priekšvakarā daudzus ceļotājus  pārsteidza jaunie Taizemes valdības izsludinātie ieceļošanas noteikumi - tie faktiski ārzemniekiem ļāva ieceļot tikai izmantojot “Smilšu kastes” jeb “Sandbox” programmu, ļaujot ielidot vien Puketā, kur pirms tālākā ceļojuma pa valsti, ir jāpavada visas 7 naktis valdības akceptētajās (SHA Plus) viesnīcās.

“Travelnews” devās pārbaudīt, kā šobrīd tūristi var ieceļot Taizemē. Tātad: Taizeme šobrīd izsniedz speciālas iebraukšanas atļaujas “Thai Pass” (sk. https://tp.consular.go.th ), ko drīkst izmantot tikai vakcinētie ceļotāji ar derīgu vakcinācijas sertifikātu. Lai saņemtu šo atļauju, tūrista rīcībā ir jābūt nopirktai aviobiļetei, apdrošināšanas polisei (kas sedz Covid-19 riskus), viesnīcas rezervācijai uz vismaz 7 naktīm (ar rezervētu transfēru no lidostas līdz viesnīcai), kā arī vakcinācijas un balstpotes sertifikātiem. “Thai Pass” dokumentu izskatīšana ilgst dažas dienas un epastā tiek nosūtīts QR kods, ko nepieciešams izdrukāt.

Dodoties uz lidostu, ir jābūt arī laboratorijā veiktam PCR testam (ar rezultātu tulkojumu angļu valodā), kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms ielidošanas galamērķī (vislabāk to veikt diennakti pirms izlidošanas, lai rezultātus paspētu sagaidīt pirms reģistrēšanās lidojumam). Visi šie dokumenti būs jāuzrāda, reģistrējoties lidojumam.

Dienā, kad savu ceļojumu sāka “Travelnews.lv”, Lidosta “Rīga” atstāja gauži bēdīgu iespaidu - te reģistrācija tika veikta vien uz pāris reisiem un cilvēku skaits diez vai pārsniedza pasažieru skaitu, piemēram, Džūkstes dzelzceļa stacijā, tās darbības ziedu laikos. Arī gaisa temperatūra te bija krietni zemāka, nekā gribētos. Tā teikt, apkures izmaksu sadārdzinājumam te bija savs risinājums.     

Kā diena pret nakti sevi parādīja skudrupūznim līdzīgā Stambulas lidosta, kurā dzīvība kūsāja kā pirmskovida ēras aviācijas ziedu laikos.  “Travelnews.lv” izvēlētais ceļojums paredzēja 10 stundu gaidīšanu starp reisiem, ar ko ir vairāk nekā gana, lai vairākkārt izstaigātu visus Stambulas jaunās lidostas veikalus (SIC! Turku saldumu bezmaksas degustācija veikals vairs nenotiek!). Šo nīkšanu itin labi var aizstāt ar “IGA Lounge” apmeklējumu (uzturēšanās ērtās mēbelēs, ar bezmaksas dzērieniem un ciešamu bufeti (ar siltajiem ēdieniem), dušas izmantošanas iespēju, bezmaksas WiFi  un citiem labumiem izmaksā ap 70 EUR personai). Protams, jāņem vērā tas, ka visā lidojuma laikā, kā arī Rīgas un Stambulas lidostās ir jālieto sejas maska.   

Došanos uz lidojumu noteikti nevajag atlikt uz pēdējo brīdi, jo pirms iekļūšanas uzgaidāmajā telpā katram pasažierim tiek pārbaudīta ne tikai pase un iekāpšanas karte, bet arī “Thai Pass” un PCR testa rezultāti - tas azņēma krietnu laiku.

Ielidojot Taizēmē visi pasažieri tiek apsēdināti kā baznīcā - gar soliem staigā pilnā “Covid-19” aizsargtērpā ģērbti taizemieši, ikvienam pārbaudot pasi, “Thai pass” un PCR testu. Ja šie dokumenti ir kārtībā, drīkst doties pie nākamā ierēdņa, kurš pārbauda sertifikātu un patur pie sevis izlidošanas valstī veiktā testa rezultātu. Tikai saņemot viņa akceptu var doties pie robežsargiem uz pasu kontroli. Aiz tās ir pieejama valūtas maiņa (te par 1 EUR dod ap 34 bātiem, pilsētā - ap 37), kā arī bagāžas saņemšana. Pēc tās saņemšanas ir jādodas uz izeju, kur sagaida obligātā ielidošanas Covid-19 testa nodošana. Ikvienam tūristam ir obligāti jānodod 2 testi - pirmais - lidostā, bet otrais - kādā no testu punktiem, kas ir vairākās vietās visā Puketā. Ja šie testi nav apmaksāti iepriekš, apmaksu var veikt uz vietas - ap 120 EUR par abiem testiem. Bez tiem tālāk doties nav iespējams. Pēc testa nodošanas ir jāmeklē viesnīcas pasūtītais transports un viesnīcas istabā obligāti jāpavada laiks līdz rezultātu saņemšanai (provizoriski - 8-10 stundas) - viesnīcas personāls neļauj doties ārpus viesnīcas un izmantot, piemēram, baseinu. Gaidot testa rezultātus, telefonā jālejupldē aplikācija, kurā tik atsūtīti testa rezultāti. Piektajā uzturēšanās dienā ir jānodod otras tests, un - ja tas arī ir negatīvs, tad septītajā dienā jau drīkst ceļot uz citiem Taizemes reģioniem, kas ir ārpus “Sandbox” galamērķiem. Protams, ir jāņem vērā, ka šie ir šobrīd aktuālie ieceļošanas noteikumi un tie var mainīties jebkurā brīdī.

P.S. Pašā Puketā šobrīd ir kā paradīzē - gaiss iesilst līdz +32..+34C, ūdens - ap +27C, bet tūristu uz krietni mazāk, nekā agrāk. Tas atspoguļojas arī viesnīcu cenās, kas pieejamas divas-trīs reizes lētāk. Tiesa gan - daudzi veikali, masāžas saloni un restorāni nav izdzīvojuši - to logi ir tumši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50895405sec.