Valstis, kurās atceļ Covid-19 ierobežojumus

Dažas valstis piesardzīgi ir sākušas atvieglot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus. Lai gan sociālā distancēšanās joprojām ir jāievēro teju visās valstīs, dažās no tām sīkiem soļiem sākas pāreja uz ierasto ikdienu.

Austrija

Austrija no 13. aprīļa ļāvusi atvērt publiskos parkus, dažus mazos veikalus, kuru kvadratūra nepārsniedz 400 kvadrātmetrus. Neatkarīgi no kvadratūras drīkst strādāt būvmateriālu un dārza preču veikali. Ja Covid-19 izplatība būs mazinājusies un jauno apstiprināto gadījumu skaits saglabāsies zems, visi veikali atkal tiks atvērti 2. maijā, bet restorāni tiks atvērti maija vidū. Cilvēkiem, kuri izmanto sabiedrisko transportu un apmeklē sabiedriskas vietas un transportu, ir jāvelk sejas aizsargmaskas. No 1. maija Austrijā varēs atsākt nodarboties ar vieglatlētiku, spēlēt tenisu, golfu, šaut ar loku, jāt ar zirgu, lidot ar bezmotora lidaparātiem.

Ķīna

2020. gada 8. aprīlī Ķīnā pēc 76 dienu striktiem ierobežojumiem savas robežas atvēra Uhaņa un cilvēkiem, kuri ir veseli, ļauj pamest pilsētu. Ir atvērtas šosejas, vilcienu stacijas, kā arī lidosta. Situācija ir mainīga un ierobežojumi var tikt ieviesti atkārtoti, ja varasiestādes pamanīs atkārtota Covid-19 uzliesmojuma draudus.

Čehija

No 8. aprīļa darbību atsākuši dažādi uzņēmumi un tirdzniecības vietas, piemēram, rokdarbu un dārzkopības veikali. 14. aprīlī tika izbeigts pilnīgais ceļošanas aizliegums. Ārzemnieki, kas oficiāli uzturas Čehijā, un Čehijas pilsoņi ārkārtas stāvokļa laikā drīkst izceļot uz ārzemēm ar iespēju atgriezties, ja tas saistīts ar dienesta pienākumu pildīšanu un darbu ārzemēs, individuāli to apliecinot robežšķērsošanas vietās. No 20. aprīļa tiks atvērti zemnieku tirgi un autoveikali.

Dānija

Dānija bija viena no pirmajām ES valstīm, kas ieviesa piesardzības pasākumus, lai ierobežotu Covid-19 izplatību, un tā ir kļuvusi par vienu no pirmajām, kas tos atceļ. 15. aprīlī darboties atsākuši aprūpes centri un pamatskolas. Lielākā daļa veikalu, kafejnīcu un restorānu paliek slēgti.  Līdz 10. maijam ir aizliegta pulcēšanās vairāk par 10 cilvēkiem.

Irāna

No 11. aprīļa atvērtas valsts iestādes visā Irānā, izņemot galvaspilsētu Teherānu. Šobrīd ir spēkā ceļošanas aizliegums starp ostāniem, bet 20. aprīlī šie ierobežojumi iespējams tiks atcelti.

Spānija

Spānijā Covid-19 izplatība turpina palēnināties un 13. aprīlī darbību atsākuši smagās rūpniecības uzņēmumi un būvniecības nozare. Lielākā daļa veikalu un pakalpojumu sniegšanas vietas joprojām ir slēgtas un turpmāki ierobežojumi netiks atcelti līdz maijam

Itālija

No 14. aprīļa darbu atsākuši mežsaimniecības, kokrūpniecības, instrumentu ražošanas, datortehnikas ražošanas, lauksaimniecības mašīnu ražošanas, pārtikas jomas tehnikas ražošanas, mēslošanas līdzekļu ražošanas, ainavu apkopes un uzturēšanas uzņēmumi, papīra un kartona vairumtirdzniecība, kā arī santehnikas objekti .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16870689sec.