Puketas iedzīvotājs: Situācija ir sliktāka, nekā pēc cunami

Populārā Taizemes kūrorta – Puketas ielas ir tukšas, viesnīcās nav tūristu, bāri slēgti – sala, kas atkarīga no tūrisma, ir katastrofas priekšā, un nozares atveseļošanās vēl tik drīz nav gaidāma. Tas viss pandēmijas dēļ.

Vēl 2019. gadā Puketa bija otrais iecienītākais galamērķis Taizemē, atpaliekot vien no Bangkokas, un tūristu skaits bija lēšams ap deviņiem miljoniem. Šobrīd visas 3000 viesnīcas ir slēgtas, bet salas lielākā pilsēta Patonga pārvērtusies par spoku pilsētu, izteicies vietējais uzņēmējs Prečavuts Kizins, kuram pieder pieci naktsklubi un 600 viesnīcas numuri.

Taizemi līdz šim pandēmija bija skārusi diezgan maz, taču karalistes centieni ierobežot vīrusa izplatību radījusi smagas sekas valsts ekonomikai. Lēšams, ka bez darba varētu palikt pat miljoniem valsts iedzīvotāju.

Parasti tūirsms veido ap 80% salas ienākumu – šajā sektorā nodarbināti ap 300 tūkstošiem cilvēku. Šobrīd gan daudzi bez darba palikušie atgriezušies savās dzimtajās provincēs, daži piekrituši dramatiskam algas samazinājumam, bet citi papildina bezdarbnieku rindas.

Šobrīd sala cer, ka atgriezīsies vismaz vietējie tūristi, kuru īpatsvars bijis gaužām mazs – ap 30%. Līdz ar to tūrisma industrijā iesaistītie ir spiesti pārskatīt savu uzņēmējdarbības modeli un secināt, ka pie “normālas” dzīves sala varētu atgriezties vien pēc gadiem trim. “Situācija šobrīd ir daudz sliktāka, nekā pēc cunami 2004. gadā,” citēts kāds vietējais iedzīvotājs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Klasiskā Itālija jau 24.03.! Latvia Tours
Garantēts ekskursiju ceļojums! 24.03.-31.03. Grāca, Venēcija, San Marino, Roma, Florence, Pyramidenkogel | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76836801sec.