Uzzini, kur Igaunijā var atpūsties pie daba ar krietnu romantikas devu

Tāpat kā Latvijā, arī Igaunijā ir organizācija, kas uztur un apsaimnieko valstij piederošos mežus. Šeit strādājošie dara visu iespējamo, lai valsts mežs nodrošinātu pēc iespējas dažādākas iespējas pilnvērtīgai atpūtai, nekaitējot tur mītošajai florai un faunai. Aizvadītajos gados piesaistot Eiropas un valsts naudu ir izbūvētas neskaitāmas pārgājienu takas, izveidotas naktsmītnes, iezīmētas gleznainas atpūtas zonas un sagatavotas kempingu un ugunskuru vietas.

Speciāli izveidotajos Informācijas centros visā Igaunijā, apmeklētājiem tiek piedāvātas iespējas izmantot jau iepriekš sagatavotus izklaides un atpūtas maršrutus, kā arī praktiskās aktivitātes bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

Savukārt izbūvētās dabas takas ir iedalītas divās grupās: pārgājienu un mācību (vairāk izglītojošas) takās. Kurināt ugunskurus un ierīkot telšu pilsētiņas Igaunijas valsts mežos drīkst tikai speciāli izveidotās un tam paredzētās vietās. Tas tiek darīts, lai pasargātu mežu masīvus no pārāk lielā urbanizācijas sloga un ugunsgrēku riska, kā arī palīdz saglabāt dabisko ainavu un veģetācijas procesus.

Izmantojiet iespēju atpūsties pie dabas krūts kāda meža ielokā vai neliela meža ezeriņa krastos. Valsts mežu dienests ir izveidojis brīnišķīgu virtuālo rīku ar kura palīdzību, katrs, kurš vēlas atrast namiņu uz vistas kājiņas, dabas taku, vai vienkārši piknika vietu mežā, var izvēlēties no lielā piedāvājumu klāsta.

Piedāvājam iedvesmai dažus objektus:

Tā piemēram brīvdienu māja " Irvese", kas atrodas starp Dienvidigaunijas kalnainajām ainavām un ezeriem, ir patiesas baudas mājoklis Hānjas dabā. Vai piemēram Vellamegi kalns, kas ir viena no Igaunijas lielākajām dabiskajām augstienēm. Augstums virs jūras līmeņa ir aptuveni 304 m. Vellamegi ir Igaunijas visaugstākais kalns, pārsniedzot pat Lielo Munameģi.

Varbūt vēlaties izbaudīt neskartās dabas šarmu un pagātnes elpu?! Dabai tuvo dzīves stilu un dabas izjūtu var iepazīt, dodoties dabas pārgājienā pa Vellamē (Vällamäe) vai Ciamē (Tsiamäe) kalnu un Mooska piedzīvojumu pārgājienā, kur dalībnieki dziļāk iepazīst vietējo kultūras mantojumu: dūmu pirti un dūmu pirts tradīcijas, tradicionālās gaļas kūpināšanu, ziemā - dūmu pirtī, bet vasarā - ar akmeņiem izmūrētā kūpināšanas bedrē.

Vairāk informācijas par atpūtas namiņiem un atpūtu dabā varat iepazīties visitestonia.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45364594sec.