Apģērbu ražošanā izmantos tekstilizstrādājumu atkritumus

Pasaulē ik gadu tiek saražoti vairāk nekā 92 miljoni tonnu tekstilizstrādājumu atkritumu un lielākā daļa no tiem nonāk poligonos vai sadedzināšanas iekārtās. Tajā pašā laikā pieaug pieprasījums pēc tekstilšķiedrām, tāpēc privāto zīmolu ražošanai modes platforma Zalando plāno izmantot pārstrādātas tekstilšķiedras (infinna). Textile Exchange lēš, ka līdz 2030. gadam pasaules tekstilšķiedru tirgus augs par 34% līdz 146 miljoniem tonnu no 109 miljoniem tonnu 2020. gadā.

Lai iegūtu šo izejmateriālu, uzņēmums, kura produkcija vairākus mēnešus pieejama arī Latvijā, investējis aprites modes un tekstila tehnoloģiju grupā “Infinited Fiber Company”. Tās izstrādātā tehnoloģija spēj pārvērst dažādas ar celulozi bagātas atkritumu plūsmas par tekstilšķiedrām. Šis risinājums var novērst atkritumu izšķērdēšanu un samazināt tekstilrūpniecības kaitīgo ietekmi uz planētas ierobežotajiem dabas resursiem. Pārstrādātās tekstilšķiedras – infinna ir unikālas, augstākās kvalitātes reģenerētas tekstilšķiedras ar dabīgu, mīkstu un kokvilnai līdzīgu izskatu. Infinna ir bioloģiski noārdāma, nesatur mikroplastmasu un pēc tās lietošanas apģērbu var pārstrādāt kopā ar citiem tekstilizstrādājumu atkritumiem tādā pašā procesā.

Abi uzņēmumi ir parakstījuši priekšlīgumu, kas paredz, ka Zalando turpmāk piegādās izejmateriālus uzņēmumam “Infinited Fiber Company” un Zalando izmantos pārstrādātas infinna šķiedras privāto zīmolu ražošanai. Investīcijas saistītas ar Zalando ilgtspējības mērķi - līdz 2023. gadam pagarināt vismaz 50 miljonu modes izstrādājumu kalpošanas laiku. Tās noslēdz finansējuma kārtu, kuru nesen vadīja H&M Group, un kurā piedalījās arī Adidas un BESTSELLER investīciju grupa FWD A/S. “Infinted Fiber Company” izmantos ieņēmumus, lai sagatavotos galvenās rūpnīcas celtniecībai Somijā. Rūpnīcu plānot būvēt, jo pasaulē pieaug pieprasījums pēc tekstilšķiedru pārstrādes.

Savas ilgtspējības stratēģijas ietvaros Zalando ir apņēmies piemērot aprites ekonomikas principus un pagarināt kalpošanas laiku vismaz 50 miljoniem modes izstrādājumu, nodrošinot klientiem iespēju izvēlēties aprites ekonomikas produktus un virzot savu darbību uz aprites ekonomikas produktiem un pakalpojumiem. Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, lai sasniegtu Zalando aprites ekonomikas mērķi - pilnībā kļūt par aprites uzņēmumu - ir sadarbība ar ekspertiem un partneriem, lai analizētu un pielāgotu aprites pakalpojumus un risinājumus, kas atbalstītu sistēmiskas izmaiņas šajā nozarē.

Zalando līdzdirektors Deivids Šneiders (David Schneider) skaidro: “Mēs vēlamies būt daļa no ilgtspējīgākas modes industrijas risinājuma. Ar investīcijām “Infinited Fiber Company” mēs uzsākam sadarbību ar aprites tehnoloģiju novatoru, lai palielinātu modes nozares īpatsvaru tekstilizstrādājumu pārstrādes jomā, kas šobrīd ir tikai 1%.”


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22183084sec.