Komponists Raimonds Tiguls aicina uz 10. jubilejas koncertu «Tiguļkalns»

Šovasar, 7. augustā plkst. 20.00 Talsos jau desmito reizi norisināsies Raimonda Tigula brīvdabas koncerts “Tiguļkalns”, kur komponists katru gadu augstākajā no deviņiem pilsētas pakalniem kopā aicina savus mūzikas draugus un domubiedrus, radot īpašu vakaru ikvienam koncerta apmeklētājam.

Šī gada centrālais muzikālais notikums Tiguļkalnā būs komponista Raimonda Tigula oratorijas “Jūras grāmata” ar Noras Ikstenas libretu atskaņojums, kas tiks izpildīts kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Valsts Akadēmisko kori “Latvija”, diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Par gaidāmo koncertu komponists Raimonds Tiguls saka: “Man ir liels prieks un gandarījums, ka šogad 10. Tiguļkalna koncertā varēšu būt kopā un uzstāties ar tik izcilu mūziķu sastāvu un atskaņot savu monumentālāko darbu - oratoriju “Jūras grāmata”.

Diriģents Māris Sirmais par Tigula mūziku saka: “Raimondam Tigulam ir tāda liela talanta iezīme, ka viņš ļoti labi un neuzbāzīgi, un nepārspīlēti jūt tādu kā latviskuma kodu.”

Brīvdabas koncerts aizsākās 2012. gadā kā iecere ik vasaru Tiguļkalnā vienkopus pulcēt mūziķus, ar kuriem Raimonda Tigula veidotajos sadarbības projektos atspoguļojas gan komponista daiļrades daudzpusība, gan Latvijas dabai, tautai, kultūrai un dzīvesziņai raksturīgās sajūtas un īpašais skanējums.

Koncertu rīko Raimonds Tiguls, un, pateicoties Talsu novada pašvaldības, Valsts Kultūrkapitāla fonda, SIA „Vika Wood” un SIA “Kurekss” atbalstam, apmeklētājam tas pieejams bez ieejas maksas.

Tāpat šogad brīvdabas koncertu būs iespējams vērot tiešraidē Youtube un Facebook platformās.

Ņemot vērā pasākumu rīkošanas ierobežojumus, ieeja Tiguļkalna brīvdabas koncerta norises vietā būs iespējama tikai ar derīgu Covid-19 sertifikātu*, kuru kopā ar personas apliecinošu dokumentu lūgsim uzrādīt pie ieejas.

* Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs sertifikāts. Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40108109sec.