Ceļotājiem Rēzeknē izveidots pastaigu maršruts ar audiogidu

Šobrīd, kad aktīva ceļošana ir praktiski apstājusies, mums beidzot tik daudz iespēju paskatīties sev apkārt un atklāt aizraujošo tepat līdzās. Lai gan nevaram pieteikt ekskursiju vai apmeklēt pasākumus, tomēr palīgā nāk mūsdienu tehnoloģijas, kas jau atkal ir pierādījušas, ka ir kļuvušas par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu, padarot mūsu ikdienu vieglāku un reizēm arī krietni krāsaināku un interesantāku.

Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs aicina izmantot tehnoloģiju sniegtās priekšrocības un doties izglītojošā pastaigā pa pilsētu, lejupielādējot audio gidu. Ar audio gidu aprīkotais maršruts "Senās Rēzeknes pēdās" ir brīvi pieejams bezmaksas aplikācijā "Qwixi Tour", un tās lietošanai vajadzīgs vien viedtālrunis un internets. Tā ir iespēja doties patstāvīgā ekskursijā, izvēloties savu pastaigas tempu un interešu objektus, vienlaikus nepalaižot garām izzinošo daļu, kas ir neatņemama ikvienas ekskursijas sastāvdaļa. Aplikācijā ir pieejama ne tikai audio informācija, bet ir arī fotogrāfijas ar objektiem, kā arī apraksti pie katra objekta, lai tie, kuri nevar noklausīties, var ieraudzīt un izlasīt to, kas viņus interesē.

Maršruts ir izveidots, koncentrējoties uz pilsētas vēsturi - 19. gadsimta beigām un 20. gadsimta sākumu. Tajā iekļauti gan nozīmīgi objekti, kas vēsta par Rēzeknes vēsturi un  svarīgākajiem notikumiem, kā arī vietējo mākslinieču veidotie vēsturiskie ēku sienu gleznojumi, kas nu jau kļuvuši par vienu no pilsētas vizītkartēm. Maršruta garums ir divi kilometri, un tā iziešanai optimālais laiks ir viena stunda, tomēr audio gida priekšrocība ir tā, ka ikviens var pielāgot maršrutu savām interesēm, laika ierobežojumiem un fiziskajām spējām.

Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs aicina izmantot tehnoloģiju sniegto iespēju laiku izmantot lietderīgi, izbaudot labu laiku ārpus mājām, vienlaicīgi izvairoties no liekas drūzmas un cilvēkiem.

Kā atrast maršrutam "Senās Rēzeknes pēdās" piesaistīto audio gidu?

Aplikācijas nosaukums, kurā pieejams audio gids, ir "Qwixi Tour", un tās lejupielāde ir bezmaksas. Šo aplikāciju iespējams lejupielādēt ielādēt gan ''Google Play'' veikalā, gan ''Apple store''. Pēc ielādes procesa atliek tikai aplikācijas meklētājā ierakstīt vārdu "Rēzekne", kas ļaus atrast visus maršrutus, kas ir saistīti ar pilsētu. Audio gidu iespējams lejupielādēt un vēlāk izmantot viedierīcēs arī bez interneta savienojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.17143822sec.