Koncertu ciklā «Mūzika Latgales dievnamos» varēs baudīt pūšaminstrumentus kopā ar ērģelēm

Metālpūšaminstrumentu kvintets BRASS.EDU un Latgales ērģelniece Guna Kise aicina visus uz bezmaksas koncertu ciklu “Mūzika Latgales dievnamos”, kuros klausītājiem būs iespēja izbaudīt pūšaminstrumentu spēcīgo un ērģeļu vareno skanējumu, klausoties īpaši šiem koncertiem aranžētus skaņdarbus. Apmeklētāji dzirdēs dažādu laiku akadēmisko mūziku profesionālā izpildījumā - baroka, renesanses, romantisma un 20.gs. mūziku metālpūšmainstrumentu kvintetam, kā arī oriģinālskaņdarbus ērģelēm. Koncerti dievnamos tiks papildināti ar izglītojošiem vēstures stāstiem par senajām ērģeļmūzikas un metālpūšamintstrumentu spēles tradīcijām, kā arī Latgales reģiona ērģelēm.


•   26. septembrī plkst. 18.00 - Malnavas Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā;

•   27. septembrī plkst. 11.00(pēc dievkalpojuma) - Nautrēnu Vissvētās Jaunavas Marijas bezvainīgās ieņemšanas Romas katoļu baznīcā;

•   27. septembrī plkst. 13.00(pēc dievkalpojuma) - Rēzeknes Vissvētākās Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē.


Koncerti paredzēti Latgales novadu iedzīvotājiem un viesiem, kā arī mūzikas skolu un vispārizglītojošo skolu audzēkņiem. Īpaši uz koncertu tiek aicināti vietējās draudzes cilvēki, regulārie baznīcas apmeklētāji, kā arī talantīgās ērģelnieces Gunas Kises talanta pazinēji, cienītāji un atbalstītāji. Pasākumu norise tiks organizēta, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības. Ieeja – bez maksas.


”Koncertu cikls dažādos kultūras norises Latgalē, un tā ideja ir iedzīvināt metālpušaminstrumentu un ērģeļu mūzikas koncertus Latgales dievnamos, akcentējot ērģelēm raksturīgo skanējumu un sniedzot klausītājiem ne tikai muzikālu baudījumu, bet arī vēsturisku ieskatu par Latgales novadu ērģeļu izcelsmi, attīstību un būvi, kas ir ļoti nozīmīgi Latgales kultūrvides daudzveidības saglabāšanā un attīstībā,” atklāj viens no koncertu organizatoriem, kvinteta mūziķis Jānis Retenais. “Esam pārliecināti, ka šie priekšnesumi sagādās neaizmirstamas sajūtas gan klausītājiem, gan izpildītājiem.”


Ērģelniece Guna Kise ērģeļu spēles apguvi sākusi 2004. gadā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā. Absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Tālivalža Dekšņa ērģeļu klasi, 2009. gadā iegūstot bakalaura grādu, bet 2011. gadā – maģistra grādu ērģeļu spēlē. Studējusi arī Nīderlandē un Dānijā. Guna Kise ir saņēmusi Mūzikas balvu par aktīvu un radošu darbību mūzikas sfērā no mācītājiem Anitas un Ivara Gaidēm, kā arī Amageras Mūzikas festivāla Talantu balvu 2010. gadā Kopenhāgenā. No 2013. gada Guna ir ērģeļspēles un klavierspēles skolotāja Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā un Kārsavas Mūzikas un mākslas skolā. 2019. gadā apbalvota ar Nikodema Rancāna balvu izcilākajiem Latgales reģiona skolotājiem nominācijā “Par mūsdienīgu un radošu pieeju skolēnu darba tikuma audzināšanai un amatu apmācībai”.


Metālpūšaminstrumentu kvintets BRASS.EDU ir piecu profesionālu mūziķu ansamblis, kas izveidots 2017. gadā, aktīvi koncertē un vada meistarklases Latvijas mūzikas skolās un mūzikas vidusskolās.


Koncertu cikls “Mūzika Latgales dievnamos” tiek rīkots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda un Latvijas valsts mežu atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71404696sec.