10 fantastiskas vietas Latvijā, kur pavadīt nakti zem zvaigznēm

Putni čivina, kondicionieri dudina un termometri uzstājīgi rāda, ka vasara ir klāt, un atpūta pie dabas būtu labākais veids, kā pavadīt brīvdienas.

Vai tā būtu romantiska atpūta diviem pie dabas, aizraujošs pārgājiens vai atpūta pie dabas ar bērniem ­– agri vai vēlu mēs nonākam pie tā, ko likt ceļa somā. Tūrisma veikalā visdrīzāk jums teiks, ka galvenais ir kvalitatīva soma, guļammaiss un apavi. Pārgājienu jakas arī varētu noderēt, ja uznāk vasarīga lietusgāze. Pašsaprotama lieta ir telts, kas visdrīzāk arī būtu pati smagākā manta līdzņemšanai.

Bet kā būtu, ja telts paliktu mājās uz jūs gulētu šūpuļtīklā? Kāds teiks, bet kā ar lietu un odiem? Kāds cits varbūt teiks, ka pie mums tā vienkārši nedara. Īstenībā jau dara, un interesanti, ka tie, kuri to izmēģinājuši, bieži vien nemaz neatgriežas pie telts. Kāpēc? Iemesli ir vairāki – nelielais svars, saprātīgā šūpuļtīkla cena, svaigais gaiss visas nakts garumā, kā arī skaistie skati. Ne velti šūpuļtīklu mēdz dēvēt par miljons zvaigžņu viesnīcu – tas trāpīgi raksturo kosmiski diženo ainavu, kas paveras no guļvietas.

Izvēloties šūpuļtīklu, viena no iecienītākajām izvēlēm ir tepat Latvijā radītie šūpuļtīkli “ModernNomad”. Tos izstrādājis Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīrs Oskars Lauciņš. Produkta funkcionalitāti pats Oskars ir neskaitāmas reizes izmēģinājis praksē līdz nonācis līdz risinājumam, kas ir ļoti viegls un izturīgs pat intensīvas lietošanas apstākļos. Par produkta kvalitāti liecina 5 gadu garantija.

Ja atgriežamies pie odiem un nokrišņiem, tad moskītu tīkls un teltene jeb tents ir divas vienkāršas lietas, kas gulēšanu hamokā padarīs komfortablu jebkuros laika apstākļos. “ModernNomad” šos atribūtus piedāvā iegādāties gan atsevišķi, gan komplektā ar šūpuļtīklu.

Savukārt, ja jautāsiet, kas ir hamoks, atbilde ir vienkārša, tas ir vēl viens šūpuļtīkla nosaukums, veidots no angļu vārda hammock.

Lai jūs iedvesmotu un sniegtu idejas pārgājieniem, kopā ar vairākiem šūpuļtīklu entuziastiem, kam pārgājieni Latvijā ir teju ikdiena, “ModernNomad” ir sagatavojuši top 10 ainaviskākās atpūtas vietas pie dabas, kur pavadīt nakti šūpuļtīklā.

1.     Gaujas līkloči pie Ērgļu klintīm

Atpūtas vietā ar skatu uz Ērgļu klintīm atradīsiet galdus, krēslus, ugunskura vietu un sauso tualeti. Šūpuļtīklu te varat iekārt kokos pie pašas upes.

2.     Atpūtas vieta "Jāņarāmis"

Arī šī vieta izceļas ar šūpuļtīklam piemērotiem kokiem pie pašas Gaujas. Pieejami arī galdi un tualete.

3.     Kokšu ezeru ainaviskie krasti

Nevis viens, bet veseli četri ezeri! Kokšu ezeru virkni veido Dibena, Dziļais, Zāļu un Leišu ezers. Atšķirībā no tipiskiem ezeru krastiem, šie nav aizauguši. Apkaimē var atrast vairākas Latvijas valsts mežu atpūtas vietas ar galdiem un ugunskura vietām, kā arī hamokiem piemērotus kokus ezeru krastos.

4.     Zummera ezera piekraste

Te atradīsiet Latvijas valsts mežu atpūtas vieta ar galdu un ugunskura vietu, kā arī burvīgu ezeru ar hamokiem piemērotiem kokiem tā krastos

5.     Atpūtas vieta pie Kāla ezera

Kāla ezers iekļauts Vestienas aizsargājamo ainavu apvidū, tādēļ nav nekāds pārsteigums, ka ezers ir ļoti ainavisks. Tā krasti ir stāvi, gultne lielākties smilšaina. Jābrīdina, ka šī atpūtas vieta ir par maksu, bet skaistā apkārtne to pilnībā atsver. Ir tā vērts!

6.     Jūras krasts pie Užavas bākas

Lielisks komplekts – atklātā jūra, ļoti skaista bāka un lieliski koki no kuriem paveras skats uz jūru. Nedaudz tālāk no krasta piejamas arī lapenes ar galdiem.

7.     Skaistāko saulrietu stāvkrasts Staldzenē

Nosaukums izsaka visu – skaistākus saulrietus Latvijā būs grūti atrast. Skaistajā priežu mežā ir neskaitāmi koki, kuros iekārt šupuļtīklu, lai no “pirmās rindas” vērotu krāšņo dabas brīnumu.

8.     Meistara ezera līganie krasti

Latvijas valsts mežu atpūtas vietā pie Meistara ezera atradisiet lapeni, galdu, solus un ugunskura vietu. Hamoku var skaisti iekārt pie paša ezera. Ezers ir purvveidīgs, ar līgainiem krastiem, bet tas nebūt netraucē skaistai pastaigai ap ezeru.

9.     Ziloņa ezera apkaime

Kuldīgas novadā esošais ezers Dzilonis kādā brīdī ir pazaudējis pirmo burtu un kļuvis vienkārši par Ziloņa ezeru. Šeit atradīsiet gan neticami dzidru ūdeni, gan peldvietu, gan arī Latvijas Valsts mežu iekārtotu atpūtas vieta.

10.  Atpūtas vieta "Zolvas krasts"

Ledāju veidotā Zolvas ezera krasta līnija ir stipri līkumota. To grezno līči, pussalas un veselas septiņas salas. Krasti ir kā radīti hamokošanai.

TOP 10 vietas kartē atrodamas šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98582888sec.