Ģimenes brīvdienas - kurp ceļot kopā ar saviem mīļajiem

Šajā satraukumu pilnajā laikā, ko nesusi ir pasaules pandēmija, īpaši svarīgi ir prast rast tajā miera sajūtu, gādāt par kopā būšanu ar tuviem cilvēkiem un prieka radīšanu. Viens no veidiem, kā to sasniegt visvieglāk, ir doties ceļojumā, kad ikdienas rūpes paliek daudzu kilometru attālumā. Tūroperators “Novatours” dalās ģimenēm piemērotāko ceļojumu galamērķu ieteikumos rudens un ziemas sezonā.  

Labākajās ģimenes brīvdienās tiek ņemtas vērā visu ceļotāju vēlmes un prioritātes: mamma un tētis vēlas atpūsties, bērni vēlas peldēties un baudīt dažādas aktivitātes, visi vēlas kvalitatīvi pavadīt laiku kopā, un neviens nevēlas garlaicību. Paturot to visu prātā, pieejama virkne brīnišķīgu galamērķi, kas ir īpaši labi piemēroti ģimenēm.

Par paradīzi dēvētā Madeiras sala

Madeira ir visu gadu ziedoša un zaļa. Lai gan tajā nav daudz smilšu pludmaļu, dabas skaistums ir pārsteidzošs un apburošs. Šeit cieši blakus sadzīvo majestātiskas piekrastes klintis, zaigojošs okeāns un zaļojoša, veldzējoša daba.

Madeiras salā ir daudz aktivitāšu bērniem – vaļu un delfīnu iepazīšana, izjādes ar zirgiem, braucieni ar vilcienu vai trošu vagoniņu, iespēja doties īsākās vai garākās pastaigās.

Mazie ceļotāji īpaši novērtēs Madeiras ūdens atrakciju parku “Santa Cruz”. Tajā darbojas animatori un glābēji, tāpēc nemitīgi tiek nodrošināta mazo ļaužu drošība. Akvaparkā ir daudz baseinu, kas piemēroti visu vecumu bērniem, kā arī ūdens slidkalniņi un šūpoles. Tāpat šeit pieejamas kafejnīcas. Un laikā, kamēr bērni atpūšas, vecāki var baudīt mierpilnu atpūtu labsajūtas kompleksā.

Īpaša apciemojuma vērts ir arī “Santa Catarina” parks, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Funšalas līci, salas galvaspilsētu. Parkā var doties klusā pastaigā vai piknikā, ir daudz bērnu rotaļu laukumu, var aplūkot dīķos mītošos ūdens putnus. Ir arī rotaļu telpas, kurās bērni pieaugušā pavadībā var zīmēt, spēlēties vai lasīt.

Salas galvaspilsētā atrodams arī rotaļlietu muzejs, kas lepojas ar aptuveni 20 tūkstošu vienību kolekciju, kurā ietilpst lelles, rotaļu karavīri, miniatūras, automašīnas un citas rotaļlietas no 19. gadsimta beigām līdz pat mūsdienām. Izstāde atstās iespaidu ne tikai uz mazajiem ceļotājiem, bet arī uz viņu vecākiem.

Madeira lepojas ar īpašām pastaigu takām, kas tiek dēvētas par levadām. Levadas kanāli pilda salas apūdeņošanas funkcijas, aizvadot ūdeni no mitrākām vietām uz sausākām, taču paralēli tām ir izveidotas dabas takas, ko ieskauj apstādījumi un zaļojoša daba. Dodoties pa šīm takām, ir iespējams iepazīt lauru mežus, kas iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, kā arī apskatīt dažādus tropu augus un klausīties spārnoto dabas iemītnieku dziesmās.

Mūžīgā pavasara sala Tenerife

Vēsajā sezonā Kanāriju salas noteikti ir viens no labākajiem brīvdienu galamērķiem, ceļojot gan ar bērniem, gan bez bērniem. Tenerife īpaši priecē ar zeltainām pludmalēm, labu klimatu, ērtu infrastruktūru un daudzām izklaides iespējām visai ģimenei.

Papildu atpūtai Tenerifes melno smilšu pludmalēs šeit ir daudz aktivitāšu iespēju atpūtai tieši kopā ar bērniem.

Virkne pilsētu - Los Gigantes, Los Cristianos, Puerto Colon un citas - nodrošina delfīnu un vaļu vērošanas tūres. Šīs ekskursijas ļauj bērniem tuvplānā izpētīt savvaļas okeāna pasauli, redzēt, kā delfīni vai vaļi dzīvo brīvībā.

Tauriņu audzētava, kas atrodas pilsētas Icod de los Vinos fermā “Mariposeria del Drago” priecē ar iespaidīgu daudzumu dažādu krāsu un izmēru tauriņiem, kas nereti mēdz pārsteigt viesus, nolaižoties tiem uz rokas, pleca vai kur citur.

Interaktīvajā zinātnes un kosmosa muzejā ir daudz aktivitāšu, kas patīk gan lieliem, gan maziem. Vairāk nekā 70 eksponāti un iespēja aplūkot kosmosa plašumus tuvplānā aizraus pat tos, kurus nekad nav interesējuši debesu noslēpumainie plašumi.

Bērnu iemīļotā Loro parka apmeklējumam ir ieteicams ieplānot pilnu dienu. Šeit var redzēt ne tikai daudz dažādus izglābtus dzīvnieku, bet arī pasaulē bagātīgāko papagaiļu kolekciju, kā arī no visiem pasaules kontinentiem sapulcinātus augus, lielāko delfīnu baseinu Eiropā un citus apskates objektus.

Atklāšanas prieks Ēģiptē

Ēģipte patiesi var lepoties ar bagātīgu viesnīcu klāstu, kas piemērotas tieši ģimenēm. Tajās ir īpaši pielāgota infrastruktūra, daudz baseinu, rotaļu laukumu un darbojas animatori, tāpēc vecāki var mierīgi atpūsties un būt pārliecināti, ka bērni pavada laiku droši un jautri. Bērnus pārsteigs ne tikai izklaide viesnīcās, bet arī niršana Sarkanajā jūrā, safari izbraucieni ar džipu, izjādes ar kamieļiem, delfīnu šovi, brauciens uz Kairu, Gizas piramīdas un Lielās Sfinksas apskate.

Ēģiptes kūrorti ir lieliski piemēroti atpūtai ar bērniem. Piemēram, atpūtnieku iecienītajā Hurgadā var iepazīt pilsētas veco daļu, pastaigāties austrumu tirgū, izbaudīt silto klimatu un īpašo noskaņu. Aktīvās atpūtas cienītāji var doties uz ekskluzīvo Ēģiptes kūrortu El Gouna, kas saviem viesiem piedāvā bagātu klāstu izklaižu - braucieni uz ūdens parkiem, laivu izbraucieni, niršana, delfīnu vērošanas braucieni, laivu braucieni ar stikla dibenu, kur bērni var vērot skatu uz Sarkano jūru tieši zem viņu pēdām.

Ceļojošās ģimenes ir īpaši iemīļojušas džungļu akvaparku, kurā priecē džungļiem līdzīgi apstādījumi, dzīvnieku skulptūras un, protams, izklaides iespējas - daudz dažādu izmēru slidkalniņu, peldbaseini un burbuļvannas.

Dzīvu koraļļu rifu Šarmelnaga var dēvēt par vienu no unikālākajām niršanas vietām pasaulē. Šeit satiekas palmas, ērti sauļošanās krēsli un smalkas kvarca smiltis, ļaujot izmēģināt ne tikai drošu niršanu, bet arī atpūtu pludmalē. Lielais koraļļu rifs sākas tieši pie krasta, tāpēc nav jābaidās no pēkšņa dziļuma, lieliem viļņiem vai cilvēku pūļiem.

Nav nepieciešams tērēt daudz laika, lai apskatītu visas Ēģiptes apskates vietas. Tā vietā var doties uz Mini Ēģiptes parku, kur skatāmas dažādu populārāko objektu nelielas kopijas, kā arī citi mākslas darbi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17982006sec.