Kāpēc spēka treniņi mājās ir nozīmīgi skrējējam?

Bieži vien maldīgi tiek uzskatīts, ka, lai kļūtu par labāku skrējēju, ir tikai jāskrien, bet tas nebūt nav vienīgais – ja savā treniņu plānā iekļausi arī spēka treniņus,  Tu ne tikai izvairīsies no traumām, bet arī kļūsi par spēcīgāku un ātrāku skrējēju.

MyFitness privātā trenere Daniela Kupriša dalās ar noderīgu informāciju:

Pirmkārt, spēka treniņi ir ļoti noderīgi traumu profilaksei, un tas nav mazsvarīgi, jo katru gadu 19%-79% skrējēju gūst kādu no sporta traumām! Visbiežāk to galvenie iemesli ir vāji attīstīta muskulatūra un muskuļu disbalanss, kas, savukārt, nelabvēlīgi ietekmē tieši skriešanas tehniku! Veicot spēka vingrinājumus, kas attīsta ķermeņa muskulatūru un veido optimālu muskulatūras balansu, iespējams  ne tikai uzlabot savu stāju un gaitu, bet arī izvairīties no traumām!

Otrkārt, spēka treniņi uzlabo skriešanas tempu. Nostiprinot ķermeņa muskulatūru un uzlabojot savus spēka un jaudas rādītājus, iespējams ne tikai kāpināt savu skriešanas ātrumu, bet arī saglabāt šo intensitāti ilgāku laika periodu!

Treškārt, spēka treniņi ietekmē visa ķermeņa koordināciju, proti, apgūstot jaunas kustības un vingrinājumus, tā parasti uzlabojas un nostabilizējas. Vienlaikus zinot, ka koordinācijas viens no uzdevumiem ir uzlabot kustību efektivitāti, ir nepārprotami skaidrs, ka rezulātā Tu savu skrējienu izpildīsi tehniski daudz efektīvāk un bez liekas enerģijas patērēšanas!

Ceru, ka kaut viens no šiem iepriekš minētajiem iemesliem spēs Tevi pārliecināt turpmāk savā ikdienas treniņu plānā iekļaut arī spēka treniņus! Novēlu visiem, kuri, neatkarīgi no skrējiena distances, tempa vai biežuma, skrien šodien,  turpināt to darīt arī vēl pēc desmit un vairāk gadiem un aicinu ikvienu izvirzīt sev mērķi – spēt skriet un darīt to ar baudu visu dzīvi, līdzīgi, kā to vēlējies  japāņu rakstnieks Murakami, sakot: "Es būtu priecīgs, ja varētu novecot kopā ar skriešanu!"

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56253409sec.