TŪRISMA BIZNESS | Bizness

airBaltic ar īpašu dāvanu godina Baltijas ceļa 30. gadadienu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic 2019. gada 21. augustā, īpašā pasākumā starptautiskajā lidostā Rīga pulcēja partnerus un darbiniekus, lai godinātu Baltijas ceļa 30. gadadienu, kas tiks atzīmēta 2019. gada 23. augustā.

Valsts prezidents Egils Levits uzsver: "Augusts Latvijai, Igaunijai un Lietuvai ir brīvības un mūsu īpašās – Baltijas likteņkopības mēnesis. Pirms trīsdesmit gadiem Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un visur pasaulē teju katrs baltietis tolaik sirdī un domās bija Baltijas ceļā – par savu un tuvinieku brīvību, par visu triju Baltijas valstu neatkarību."

Valsts prezidents papildina: "Paldies airBaltic par skaisto un radošo ideju trīs jaunās lidmašīnas ietērpt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas karogu krāsās, mūsu tautu nacionālajās krāsās. airBaltic visai pasaulei ļoti īpašā veidā atgādina par mūsu karogu krāsām. Visās lidostās, kuras sasniegs šīs lidmašīnas, to krāsojums būs iespēja stāstam par mūsu valstīm un mūsu tik īpašo likteņkopību. Lai airBaltic dod daudz labu iespēju mums visiem Latvijā, Igaunijā un Lietuvā izmantot atgūto brīvību un atvērtību pasaulei!"

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Mēs esam lepni rīkot šo pasākumu par godu Baltijas ceļam – unikālai, miermīlīgai demonstrācijai, kas parādīja pasaulei, cik ļoti apņēmīgi un vienoti ir cilvēki Baltijā, cenšoties atgūt savu brīvību. Kopīgi ar lieliskiem partneriem mēs esam radījuši īpašu lidmašīnu krāsojumu sēriju un dziesmu, lai godinātu šī vēsturiskā notikuma gadadienu un demonstrētu Baltijas valstu vienotību. Ar tiešajiem lidojumiem vairāk nekā 80 maršrutos mēs nodrošinām labāko savienojamību uz un no Baltijas. Mēs esam apņēmušies turpināt mūsu ilgtspējīgās izaugsmes ceļu Baltijas valstīs, palīdzot veicināt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nākotnes attīstību."

Lietuvas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Artūrs Žurausks (Artūras Žurauskas) stāsta: "Valstis, kurām ir kopīga vēsture, kultūra un vīzija un kuras darbojas saskaņoti, ir neuzveicamas to ceļā uz brīvību, neatkarību, labklājību un vēsturisko taisnīgumu."

Igaunijas vēstniecības Rīgā misijas vadītāja vietniece Karmena Lausa (Karmen Laus) uzsver: "23. augusta diena joprojām ir viens no ievērojamākajiem miermīlīga protesta piemēriem vēsturē, un šis protests noveda pie mūsu valstu neatkarības atjaunošanas. Baltijas ceļš saveda kopā daudzas paaudzes un starp valstīm izveidoja tiltu. Un teiciens – "Vienoti mēs stāvam, šķelti mēs krītam" – šodien ir tikpat izteikts, kā pirms 30 gadiem."

Pasākuma laikā airBaltic kopā ar mūziķiem no visām Baltijas valstīm – Latvijas grupu Instrumenti, dziedātāju no Lietuvas Jazzu un Igaunijas grupas Ewert and the Two Dragons līderi Evertu Sundju (Ewert Sundja) pasniedza Latvijai, Lietuvai un Igaunijai dāvanu – dziesmu Via Baltica, kas veltīta Baltijas ceļa 30. gadadienai. Jaunās dziesmas mūzikas autors ir Reinis Sējāns (Instrumenti), bet teksta autors ir latviešu dzejnieks Marts Pujāts. Igauņu valodā dziesmu atdzejoja igauņu rakstnieks Contra (Margus Konnula) un dziedātājs Everts Sundju (Ewert Sundja), bet lietuviešu valodā – dziedātāja Jazzu.

Jaunā dziesma aicina atcerēties, cik vērtīga ir brīvība – brīvība, pēc kuras šīs trīs tautas ilgojās, kopīgi veidojot Baltijas ceļu, un nodot šo atziņu no paaudzes paaudzē.

Šajā pasākumā pirmo reizi līdzās tika izrādīti visu trīs airBaltic Airbus A220-300 lidmašīnu krāsojumi ar Baltijas valstu nacionālo karogu motīviem kā airBaltic izcelsmes un piederības simboli Baltijas reģionam.

1989. gada 23. augustā norisinājās unikāla un miermīlīga politiskā demonstrācija. Aptuveni divi miljoni cilvēku sadevās rokās, izveidojot vairāk nekā 600 kilometru garu cilvēku ķēdi no Igaunijas galvaspilsētas Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai Lietuvā. Baltijas ceļš demonstrēja Baltijas valstu vienotību centienos iegūt brīvību un neatkarību no Padomju Savienības.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Par airBaltic īsumā:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā lidsabiedrība Eiropā, kas savieno Baltijas reģionu ar 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 80% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder aptuveni 20%. airBaltic flotē ir 39 lidmašīnas: 19 Airbus A220-300, 8 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2017. gadā lidsabiedrība saņēma CAPA apbalvojumu kā gada reģionālā lidsabiedrība, bet 2018. gadā airBaltic tika apbalvota ar ATW Tirgus līdera balvu. 2019. gadā airBaltic saņēma Airline Strategy Nozares līderības balvu (Sector Leadership Award). Papildus tam 2014., 2015., 2016. un 2017. gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69311619sec.