TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ar plašu biznesa un kultūras programmu norisināsies Latvijas dienas Vācijā

Ar plašu biznesa un kultūras programmu norisināsies Latvijas dienas Vācijā

No 2024. gada 7. līdz 12. maijam ar plašu biznesa un kultūras programmu tiks aizvadītas Latvijas dienas Vācijā, kuras iekļausies Hamburgas ostas svētku programmā, pulcējot vairāk nekā 1,5 miljonus apmeklētāju.

“Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ekonomiskās sadarbības partneriem eksporta, tūrisma un investīciju piesaistes jomā, tādēļ atsaucāmies aicinājumam kļūt par Hamburgas ostas svētku partnervalsti. Tā būs iespēja stiprināt biznesa attiecības un vienlaikus prezentēt Latviju kā tūrisma galamērķi, jo šie ir lielākie ostas svētki pasaulē  un visplašāk apmeklētais pasākums Hamburgā,” tā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja, uzsverot, ka biznesa programmā galvenās sadarbības tēmas būs digitalizācija, īpaši mākslīgā intelekta risinājumi un loģistika.  

No 7. līdz 10. maijam Hamburgā norisināsies arī satiksmes ministra Kaspara Briškena vizīte, kuru pavadīs Latvijas uzņēmēju delegācija 30 cilvēku sastāvā. Delegācijas sastāvā uz Vāciju dosies tādu Latvijas uzņēmumu un organizāciju pārstāvji kā “LMT”, Air Baltic, Rīgas Tehniskā Universitāte, Latvijas IT klāsteris, Adventum Tech, Rīgas, Liepājas un Ventspils brīvostas u.c.   

8. maijā  notiks Vācijas–Latvijas biznesa forums, kurā uzsvars tiks likts uz sadarbību digitalizācijas un loģistikas jomā. “Digitalizācija ir tēma, kura Vācijā šobrīd ir ļoti aktuāla gan privātajā gan publiskajā sektorā, kur Latvija var piedāvāt savus risinājumus. Virkne informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē strādājošo Latvijas uzņēmumu jau šobrīd cieši sadarbojas ar Vācijas pasūtītājiem, bet loģistikas un ostu infrastruktūras jomā strādājošie Latvijas uzņēmumi šobrīd meklē jaunus sadarbības partnerus, lai kāpinātu kravu plūsmu un paplašinātu ražošanas intensitāti ostu teritorijās,” tā I. Strupkāja. Vācijas–Latvijas biznesa forums tiek organizēts sadarbībā ar Hamburgas tirdzniecības kameru un Hamburgas ekonomikas un inovāciju ministriju. Biznesa delegācija satiksmes ministra Kaspara Briškena vadībā apmeklēs arī vairākus Hamburgas ostas infrastruktūras objektus kā arī inovāciju centrus “DESY” un “HHLA Next” centru. “DESY” ir viens no pasaulē vadošajiem akseleratoru centriem, kurš specializējies nanomateriālu un biomolekulāro procesu izpētē. Savukārt “HHLA Next” ir centrs, kurš sniedz atbalstu jaunuzņēmumu attīstībai, īpašu uzsvaru liekot uz nākotnes mobilitātes jautājumiem.

Latvijas dienas Hamburgas ostas svētkos tiks aizvadītas no 9. līdz 12. maijam un tās atklās Elbas filharmonijas goda ērģelniece Iveta Apkalna, uzstāsies arī grupas “DAGAMBA” un “Carnival Youth”. Svētku apmeklētājiem būs iespēja satikt un iedvesmoties no 6 Ginesa rekordu īpašnieka un piedzīvojumu meklētāja Kārļa Bardeļa, kurš kā pirmais pasaulē ar airu laivu 715 dienās pārpeldēja Kluso okeānu no Dienvidamerikas līdz Āzijai.  

Veidojot pasākumu programmu, domāts par plašu aktivitāšu klāstu visām vecuma grupām. Īpašs uzsvars likts arī uz mazākajiem svētku apmeklētājiem. Bērnus gaida tikšanās ar Latvijas bērnu draugiem Tutu, Lapsu un Feneku, kuri parūpēsies par spēlēm, rotaļām un jautru garastāvokli visai ģimenei.

Tāpat būs iespēja apgūt ko jaunu un piedalīties Latvijas amatniecības meistarklasēs, kā arī iepazīt Latvijas kulināro piedāvājumu - īpašos Latvijas burgerus un  tradicionālo latviešu alu.  

Īpaši veidotajā tirdziņā varēs iegādāties Latvijas uzņēmumu produkciju, tostarp rotaslietas, keramiku, rotaļlietas un dažādus veselīgus gardumus.

Latvijas un Vācijas ekonomiskā sadarbība ietver plašu jomu klāstu, aptverot tādas nozares kā mašīnbūve, automatizācija un robotika, IT, viedās un inovatīvās tehnoloģijas, jaunuzņēmumus, farmāciju, kokrūpniecību, enerģētiku un citas nozares.  

2023. gadā Vācija bija Latvijas 2. lielākais ārējās tirdzniecības partneris. Latvijas preču eksports uz Vāciju veidoja 1,3 miljardus eiro, savukārt preču imports no Vācijas bija 2,6 miljardi eiro. 2023. gadā preču eksports uz Vāciju veidoja 6,9% no kopējā Latvijas preču eksporta, savukārt imports – 11,2% no kopējā preču importa. Svarīgākās Latvijas eksporta preces uz Vāciju ir koksnes izstrādājumi, mašīnas, mehānismi un elektropreces. Visvairāk no Vācijas ieved transportlīdzekļus, mašīnas, mehānismus, elektropreces un ķīmiskos produktus.

Latvijas dienas Vācijā organizē LIAA, sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Satiksmes ministriju. Pasākums būs daļa no Latvijas ārējā mārketinga stratēģijas #MissionLatvia. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 19.05.2024 27. Gaujas plostnieku svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
17. un 18.maijā aicinām uz Gaujas plostnieku svētkiem, kas šogad norisināsies 27. reizi ar skaistu nosaukumu “Šūpo, Gauja, pāri krācēm | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 20.05.2024 Dobeles ceriņu skaistums! Nikos Travel
Skaisti,jo skaisti ir saplaukuši ceriņi.Ir laiks doties baudīt šo dabas brīnumu. Pa ceļam iegriezīsimies ZS Līcīšos, tējas degustāciju baudīsim,25 | Skatīt vairāk
27 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.76953602sec.