TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Atvaļinājums ārzemēs – būsiet pārsteigti uzzinot, cik izmaksā saslimšana dažādās valstīs

Pavadot atvaļinājumu ārzemēs, cilvēki bieži no ceļojuma pārved ne tikai patīkamas atmiņas, bet arī negaidīti plānāku naudas maku. Cilvēkiem visbiežāk sastopamais ceļojuma apdrošināšanas risks ir negaidītas veselības problēmas. Medicīnisko pakalpojumu izmaksas dažādās valstīs var atšķirties pat vairākas reizes. Par visdārgākajām medicīnisko pakalpojumu sniegšanas vietām var uzskatīt tieši Latvijas tūristu vasaras sezonā pieprasītākās valstis – Turciju, Ēģipti un Amerikas Savienotās Valstis. Gjensidige Latvija pieredze liecina, ka saslimušie tautieši ceļojuma laikā šajās valstīs parasti samaksā līdz pat desmit reizēm lielāku cenu nekā Latvijā.

"Vienu un to pašu slimību vai traumu ārstēšanas cenas dažādās ārvalstīs stipri atšķiras. Tūristiem ārstēšanās Amerikas Savienotajās Valstīs izmaksā visdārgāk. ASV par katru medicīnas pakalpojumu pacients saņem atsevišķu rēķinu – par ārsta konsultāciju, apkalpojošā personāla darbu, uzturēšanos palātā, izmeklējumiem un nozīmētajiem medikamentiem tiek izrakstītas atsevišķas summas, tāpēc no medicīnas iestādēm cilvēki saņem pamatīgu kaudzi apmaksājamo rēķinu un ievērojamu ārstēšanas izmaksu summu," skaidro Gjensidige Latvija Personu apdrošināšanas produktu grupas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

Pēc L. Ščegoļevas teiktā, ir iespējams salīdzināt konkrētas slimības cenu. Piemēram, saslimstot ar gastroenterītu ASV, šīs slimības ārstēšanas vidējā summa sasniegtu 470 eiro, bet, ja šī slimība piemeklētu Bulgārijā, par tās ārstēšanu nāktos samaksāt vidēji 110 eiro.

"Turcija ir viens no vispopulārākajiem vasaras atvaļinājumu galamērķiem Latvijas iedzīvotājiem. Ja esot šajā valstī ir bijusi vajadzīga mediķu palīdzība, vienmēr nepieciešams pārbaudīt, vai visas rēķinā norādītās pozīcijas ir īstas, vai rēķins nav papildināts ar nemaz nesniegtiem pakalpojumiem," informē L. Ščegoļeva. Gjensidige Latvija pieredze liecina, ka bieži ir gadījumi, kad Turcijas medicīnas klīnikās noder labas kaulēšanās iemaņas. "Šīs valsts medicīnas pakalpojumu cenas ir nedaudz zemākas nekā Amerikas Savienotajās Valstīs, taču Turcijā pastāv iespēja cenu nokaulēt pat par 20 līdz 60 procentiem," komentē L. Ščegoļeva.

Tāda pati situācija ir arī trešajā dārgākajā medicīnas un ārstēšanas pakalpojumu valstī – Ēģiptē. "Arī šajā valstī ir pieņemts kaulēties par cenām un tās ir vidēji uz pusi zemākas, salīdzinot ar cenām Turcijā. Bronhīta ārstēšana Turcijā var izmaksāt apmēram 360 eiro, Ēģiptē – 180 eiro, bet Grieķijā – 130 eiro, savukārt citās Eiropas valstīs šīs slimības ārstēšanas cena svārstās no 80 līdz 140 eiro.

Medicīnas un ārstēšanas pakalpojumi ceļotājiem dārgi izmaksā arī Izraēlā, Taizemē, Indonēzijā un Skandināvijas valstīs. Tiesa, Skandināvijā ceļotājiem var palīdzēt ne tikai ceļojuma apdrošināšana, bet arī Eiropas veselības apdrošināšanas karte. Valstis, kurās ārstēšanas pakalpojumu tarifi ir līdzīgi Latvijas medicīnas pakalpojumu izcenojumiem, ir Bulgārija, Horvātija, Grieķija, Čehija un Polija. "Svarīgi atcerēties, ka kūrortu zonās ārstēšana vienmēr ir dārgāka, salīdzinot ar citām pilsētām tajā pašā valstī," informē L. Ščegoļeva.

Balstoties Gjensidige Latvija pieejamajiem statistikas datiem, vidējais atlīdzinājuma apjoms par medicīnas pakalpojumiem šajā gadā sasniedza 412 eiro, tas ir par 27,2 % vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, kad vidējais kaitējums bija 324 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienas Jūrmalā  Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Lieldienās! 2 naktis viesnīcā un izvēlētā dāvana. Vietu skaits ierobežots. Ceļošanas periods: 28.03. - 01.04.2024. | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Lieldienas  un skolēnu brīvdienas Estravel Latvia
Atpūta svētkos un skolēnu brīvlaikā - īsie ceļojumi un atpūta tepat Tartu ar izklaides programmu. Nepalaidiet garām, jo vietas kūst! | Skatīt vairāk
no 222 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.03.2024 - 22.03.2024 Krakova,Zakopane un Augstie Tatri Latvia Tours
Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo | Skatīt vairāk
no 199.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 Laivošana Latgalē Latgale.travel
Aktīvā laivošanas sezona ir gaisā! Dodies izbaudīt piedzīvojumus Latgalē | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37225986sec.