Uz Veclaiceni izbaudīt malēniešu gardumus

Vaidavas pērles un kalnu slēpotāju iecienītā zupa, īsts malēniešu smeķis ziemeriešu gaumē, liellopu gaļas steiks un kreptīgas zemnieku pusdienas, muižkundzes ceptas un medus salduma iedvesmotas kūkas, pavisam īpaši saldie “Balto palagu stāsts” un “Čukstu gardais” kā arī daudzus citus gardumus varēs baudīt 28.augustā Mājas kafejnīcas dienā aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” Alūksnes novadā.

Kopumā garšu kārpiņas palutināt aicina 9 mājas kafejnīcas, kurās uzņēmīgi ļaudis pagalmos, dārzos un apvidum īpašās vietās galdā cels ģimenes un draugu lokā iecienītas maltītes. Pasākuma daudzveidībai maltīte tiks bagātināta ar muzikāliem pārsteigumiem, daudzveidīgām spēlēm un izzinošām ekskursijām. Lai ikviens apmeklējums būtu īpašs un drošs, kafejnīcu apmeklējums obligāti jāpiesaka. Tāpat jāņem vērā, ka norēķini būs tikai ar skaidru naudu. Arī laikapstākļi ir mainīgi, tāpēc aicinām labai atmosfērai un noskaņai sagatavoties tiem laikus.

Mājas kafejnīcas paralēli gardas maltītes baudīšanai aicina iepazīt arī apvidus skaistākās vietas un izbaudīt skatu ainavas no lielpauguriem – Drusku kalna, Māriņkalna, Opekalna, bet ja ir vēlme redzēt apvidus kultūrainavu vēl plašāk, jāuzkāpj Dzērves kalna un Dēliņkalna skatu torņos. Pastaigu cienītāji var atklāt Peļļu – Kornetu gravas ezeru virkni kādā no dabas takām  vai izstaigāt 1 kilometru garo Ziemeru ozolu aleju, bet velo braucējiem pieejami garāki un īsāki velomaršruti apvidus iepazīšanai. Vietējo radošumu izzināt varēs iegriežoties vietējo amatnieku darbnīcās vai apmeklējot apkārtnē esošos muzejus. Rūpējoties par aizsargājamās teritorijas saglabāšanu dabā ejot ievēro principu: Ko atnesi to aiznes!

Pasākumu sadarbībā ar vietējiem ļaudīm organizē Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, bet iniciatīvas koordinators Aizsargājamo ainavu apvidū “Veclaicene” ir Alūksnes Tūrisma informācijas centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.431458sec.