Madonas novads nāk klajā ar jaunu zīmolu

Madonas novads nācis klajā ar jaunu vizuālo identitāti. Tā tika radīta, lai spētu skaidrāk pozicionēt novada tēlu, kā arī, lai skaidrotu novada nozīmi Vidzemes, Latvijas, kā arī Eiropas mērogā. Novada jaunais logo ir lakonisks un viegli atpazīstams, ietverot vārdu spēli "Mana Madona".

Agris Lungevičs, Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs: "Līdz ar Administratīvi teritoriālās reformas īstenošanos, paredzams, ka Madonas novads būs viens no teritoriāli lielākajiem novadiem Latvijā – tātad arī iedzīvotāju skaits un šeit darbojošos uzņēmēju skaits palielināsies. Mēs esam Latvijas augstākais novads un mūsu mērķis ir sasniegt visaugstāko dzīves līmeni reģionā. Kā reģionālajam centram mums ir svarīgi iet līdzi laikam, cenšoties dažādos veidos piesaistīt novadam investīcijas, atbalstīt uzņēmējus, kā arī spēt uzrunāt cilvēkus atgriezties atpakaļ uz dzīvi novadā. Tas var spēlēt būtisku lomu arī dažādu darba vakanču aizpildīšanā, spējot uzrunāt speciālistus no dažādām sfērām, izvēlēties par labu novadam."

"Vēlamies, lai ikviens novada iedzīvotājs būtu lepns par vietu, no kuras nācis – gan skaistās dabas dēļ, gan kultūrvēsturiskā mantojuma dēļ, tāpat arī tamdēļ, ka novads nemitīgi attīstās un spēj iet līdzi laikam. Vizuālā identitāte ir viens no pasākumu kopumiem, kas, pēc manām domām, veicinās novada attīstību un vairos novada atpazīstamību citos Latvijas reģionos, kā arī iedzīvotāju pašapziņu un lokālpatriotismu." stāsta A. Lungevičs.

Jaunās novada identitātes izstrādes procesā tika iesaistīti arī novada iedzīvotāji, lai noskaidrotu visbiežākās asociācijas un sajūtas attiecībā pret novadu. Līdzvērtīgi svarīgs ir arī redzējums "no malas". Tā rezultātā, sadarbojoties ar grafiskā dizaina kompāniju, vairāk nekā pusgada laikā tapa jauna, mūsdienīga, novadu raksturojoša vizuālā identitāte, stāsta "BrandBox" radošais direktors Ēriks Šulcs: "Kā jebkuram novadam vai pilsētai, sarežģītākais ir atrast un pareizi izcelt to īpašo, atšķirīgo, kas konkrētajam novadam piemīt. Bez tam, zīmolam ir ne tikai jābūt atraktīvam un tūristus pievelkošam, tam ir jābūt tādam, ar ko var asociēties vietējie iedzīvotāji. Tieši šis aspekts radošajā procesā bija vissarežģītākais - atrast izteiksmes veidu, ar ko asociēt un asociēties, jo vienlīdz nozīmīgu vērtību novadā ir daudz. Galvenais, ko gribējām atrast, ir personiskums, lai jaunais zīmols nav tikai glīts simbols, bet gan spējīgs kaut ko ietilpīgu pateikt. Manuprāt, esam atraduši ideālu zīmola esenci Madonas novadam - Esam augstāk! Madonas novads ir augstākais novads Latvijā pēc fakta, bet kas pats svarīgākais - tas ir uz darbību aicinošs. Skatāmies augstāk! Darām augstāk! Dzīvojam augstāk! Mēs taču gribam būt augstāk! Savukārt, zīmola grafiskais risinājums "MANA MADONA" dod iespēju gan iedzīvotājiem, gan viesiem aizpildīt to ar savu pieredzi, emocijām un iecerēto - tātad padarīt to dzīvu!"

Madonas novads ir ļoti latvisks novads, tas iezīmē robežu starp Latgali un Vidzemi, tam raksturīga sakopta un arī neskarta daba, ekoloģiski tīra vide, izteikts reljefs. Novada pašdarbinieku (dziedātāju un dejotāju) skaits ir viens no vislielākajiem Latvijā, tāpat tam raksturīga aktīva sporta dzīve.

Vizuālā identitāte ir elementu kopums, kas ātrā, piesātinātā un mūsdienīgā veidā spēj nodot sabiedrībai, novada viesiem, sadarbības partneriem, iespējamajiem investoriem vienkāršu priekšstatu par novadu – filozofiju, kopējām vērtībām, iespējām un attīstības vīziju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.776299sec.