Četru Ģērmaņu dzimtas mākslinieku kopizstāde «Četri» Tukumā

No 2021. gada 16. novembra Tukuma Mākslas muzejā, Harmonijas 7,  skatāma mākslas izstāde “ČETRI. Andrejs Ģērmanis, Juris Ģērmanis, Olita Gulbe-Ģērmane, Agnija Ģērmane”. Māksliniekiem, dvīņubrāļiem Jurim un Andrejam Ģērmaņiem, šis ir skaistas un apaļas jubilejas gads – abiem aprit 80 gadi. Nozīmīgais notikums tiek svinēts ar izstādi, kurā skatāmi četru Ģērmaņu dzimtas mākslinieku darbi. Līdzās abu jubilāru gleznām izstādīti arī divu mākslinieču – Olitas Gulbes-Ģērmanes un Agnijas Ģērmanes darbi, iepazīstinot skatītāju ar talantīgās gleznotāju dzimtas radošo daudzveidību.

Pirmo reizi visu četru mākslinieku darbi skatāmi vienkopus. Kopizstādei viņi izvēlējušies pēdējā desmitgadē tapušos darbus. Katram ir atšķirīgs rokraksts un savā radošajā pieeja, tomēr visus vieno rūpīgas dabas studijas plenēros. Rotaļīgums, vieglums, krāsu izjūta un dabas klātbūtne veido izstādes koptēlu. Izstāde uzrunā ar gleznieciskā temperamenta kāpinājumu – no gandrīz meditatīvajām, rāmajām Olitas Gulbes-Ģērmanes neliela izmēra gleznām, turpinoties Jura Ģērmaņa gaisa un gaismas caurstrāvotajos darbos un Andreja Ģērmaņa spontanitātē un krāsu košumā, ekspresijas un dinamikas apogeju sasniedzot Agnijas Ģērmanes lielformāta gleznās.

Andrejs Ģērmanis (1941) beidzis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1966. gada. Regulāri darbojies pašdarbības gleznotāju vasaras nometņu, izstāžu organizēšanā un dažādu studiju konsultēšanā. Raksturīga mākslinieciska interešu un paņēmienu daudzveidība; vienlīdz veiksmīgi darbojies glezniecībā, grafikā un mākslas kritikā.

Juris Ģērmanis (1941) beidzis J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1967. gada. Daudz enerģijas veltījis  mākslas pedagoģijā, joprojām vada mākslas kolektīvu "Grīva". Lielākoties glezno figurālas kompozīcijas – portretus un aktus – un arī ainavas.

Olita Gulbe-Ģērmane (1953) beigusi Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļu un Latvijas Mākslas Akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1975. gada. Tonālās glezniecības tradīciju kopēja klusās dabas un ainavas žanrā.

Agnija Ģērmane (1964) beigusi J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu. Izstādēs piedalās kopš 1991. gada. Piedalās starptautiskos un pašmāju mākslas plenēros un simpozijos. Paralēli glezniecībai strādā mākslas pedagoģijā. Raksturīga ekspresīva glezniecība ar tendenci uz abstrakciju, vienlaikus saglabājot saikni ar dabu un realitāti.

Izstāde skatāma līdz 2022. gada 22. februārim.

Tukuma Mākslas muzeja darba laiks:

No otrdienas līdz piektdienai: 11:00 – 17:00

Sestdienās, svētdienās: 11:00 – 16:00

Pirmdienās: slēgts

Ieejas maksa muzejā

Skolēniem un studentiem: bezmaksas

Pensionāriem, invalīdiem: 1.00 EUR (Tukuma novada personām ar invaliditāti - bezmaksas)

Pieaugušajiem: 1.50 EUR

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15384388sec.