Abavas vīnadarītavas Ābeļdārzā atgriežas Ābolsvētki

Sestdien, 10.septembrī Ārlavciemā, pie Tukuma, ABAVAS vīna darītavas ābeļdārzā ar Tukuma novada domes atbalstu notiks muzikāli un vērienīgi ābolu ražas svētki visai ģimenei.

“Pēc divu gadu pārtraukuma, ko ietekmēja Covid pandēmija, esam gandarīti atgriezties pie svētku organizēšanas, jo mums patīk kā svētki, tā āboli!” komentē vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns.

Lai arī ABAVAS vīna darītavas stāsts sākās ar sapni par vīnogu audzēšanu Latvijā, šobrīd tā kļuvusi par vienu no lielākajiem ābolu un citu augļo un ogu pārstrādātajiem Latvijā un tās sortimenā ir neskaitāmi dzērieni, kuros tiek izmantota sula no Latvijas āboliem.

10.septembrī no plkst. 11.00 - 17:00 vīna darītavā un piegulošajā ābeļdārzā aicināts ikviens interesents. Īpaša aktivitāšu programma ar meistarklasēm un sportiskām aktivitātēm paredzēta bērniem. Pasākuma ietvaros uzstāsies grupas Citi zēni un Jazzwine, par možu noskaņu rūpēsies Māris Grigalis.

Dienas garumā apmeklētājiem, kas atbraukuši ar saviem āboliem, būs iespēja izspiest un sapildīt pakās sulu mobilajā sulu spiedē. Tāpat notiks informatīva, izglītojoša lekcija par ābeļdārzu kopšanu un ābolu šķirņu aktualitātēm, kuru vadīs Inese Drudze (Pūres Dārzkopības pētījumu centrs).

Pieaugušajiem būs iespēja degustēt dažādus dzērienus, tai skaitā, piedalīties ekskluzīvās ABAVAS vīnogu vīnu degustācijās. Tāpat ikviens apmeklētājs būs aicināts piedalīties dažādās meistarklasēs un lielās pārsteiguma balvas izlozē.

Ābolsvētki, kas kā tradīcija tika uzsākta 2018.gadā, šogad tiek organizēti ar Tukuma novada Domes un Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projekta “Sidra ceļš” atbalstu. Ieeja pasākumā ir bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40052295sec.