Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

2024.gada aprīlis kalendārā iezīmēts kā meistaru un viņu arodu iepazīšanas mēnesis. Visā Latvijā jau sešpadsmito reizi notiks pasākums “Satiec savu meistaru!”. Pasākums ir lieliska iespēja caur vērtīgām nodarbībām un meistarklasēm iepazīt dažādas prasmes un arodus, kas pārmantoti no paaudzes paaudzē. Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Dodies izzinošā pastaigā pa ārstniecības augu pasauli!

13.aprīlī pulksten 11:00 uz ārstniecības un ikdienā lietojamo savvaļas augu (to pumpuru, mizu, sakņu) izzinošu (atpazīšana, lietošana, garšošana) pastaigu Dabiskajās pļavās un mežā, individuālas tējas maisījuma gatavošanu Tējas namiņā aicina Dabisko pļavu saimniece Sanita Matule. Būs iespēja ielūkoties un iepirkties arī "Sanitas pļavas veltes" bodītē, kā arī baudīt degustāciju. Dalības maksa 10 EUR (dabisko pļavu atjaunošanai). Iepriekšējā pieteikšanās obligāta. Dalībnieku skaits: 25. Pieteikšanās pa tālruni 27891575 vai rakstot uz e-pastu: sanita.matule@gmail.com. Adrese: "Dare atpūties pļavā" Ķemeru nacionālā parka teritorijā, “Vidnieki”, Antiņciems, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads.

Uzaud savu lupatu deķi!

Lupatu deķu aušanu no materiālu sagatavošanas līdz aušanai 13.aprīlī no pulksten 11:00 Smārdes kopienu centrā piedāvā Ilze Vekšiņa. Pieteikšanās pa tālruni 28638837 vai rakstot uz e-pastu: ilze_ja@inbox.lv. Adrese: Smārdes kopienu centrs (stacija), Smārde, Smārdes pagasts, Tukuma novads.

No māla līdz keramikai – “Grašu mājā”

“Grašu mājā” pasaules gaismiņu ierauga meistara Ivara Graša radošās ieceres. Te top brīnišķīgi melnās jeb svēpētās keramikas darinājumi, kas spēku un rūdījumu gūst atklātās uguns ceplī. Ivars Grasis divu dienu garumā – 13.un 14.aprīlī no pulksten 10:00 līdz 17:00 dalīsies ar savām prasmēm un pieredzi ceļā no māla līdz keramikai meistarklasēs un stāstos. Dalībnieku skaits: stāstot 30, meistarklasē vienlaicīgi 6 dalībnieki. Pieteikšanās pa tālruni 26369362 vai rakstot uz e-pastu: grasisivars@gmail.com. Adrese: Radošā telpā "Grašu māja", Engures pagasts, Apšuciems, Tukuma novads.

Iepazīsti pinēja arodu Tutānu ģimenē

Netālu no Milzukalna, skaistā meža ielokā, vienā no Tukuma-Talsu pauguraines pakalniem atrodas klūgu pinēja Pētera Tutāna darbnīca. Te prasmīgā meistara rokas darina visdažādākos sadzīves un interjera priekšmetus - grozus un tīnes, krēslus un galdus, pat dizaina lustras un somiņas. Pēteris Tutāns gatavs iepazīstināt ar pinēja amatu divu dienu garumā – 13.un 14.aprīlī no pulksten 10:00 līdz 19:00. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās. Pieteikšanās pa tālruni 29466377 vai rakstot uz e-pastu: pinumupasaule@gmail.com. Adrese: "Kalndaķi", Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Izmēģini aušanu stellēs Tukumā!

TLMS "Durbe" dalībnieces 13.aprīlī no pulksten 10:00 līdz 16:00 demonstrēs aušanu stellēs Tukuma Audēju darbnīcā: dažādu rakstu segu, lakatu, galdautu, dvielīšu u.c. aušanu, t.sk. šallītes aušanu pusnītīs, zvaigžņu segas aušanu Viļumsona pusautomātiskajās stellēs, Zemgales rozīšu un Rīgas rakstaino brunču aušanu ar velkamo ierīci, rakstaino audeņu aušanu jostu stellītēs, pīteņu pīšanu. Knipelēšanu, zig-zag lakata adīšanu, džempera adīšanu apaļajā izklaidus reglāna tehnikā. Apmeklētāji paši varēs paaust stellēs un, ja vēlēsies - uzaust sev līdzi paņemamu paliktnīti vai uzpīt sev aprocīti. Būs arī apskatāma TLMS "Durbe" izstāde 50 gadu jubilejas pārskata izstāde "Kā Tukumā tapa audējas. Audējām 50". Dalībnieku skaits: 30-40. Pieteikšanās pa tālruni 26562628 vai rakstot uz e-pastu: vinetasulca4@inbox.lv. Adrese: Tukuma Audēju darbnīca, Tidaholmas iela 3, Tukums.

Radošās meistarklases un kulinārija Irlavā

Pasākumā “Satiec savu meistaru!” 14.aprīlī no pulksten 11:00 līdz 16:00 Irlavas kultūras namā būs iespēja darboties dažādās radošās nodarbībās, kā arī vienā kulinārijas nodarbībā. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta.
Irlavā meistari piedāvā: izgatavot mūzikas instrumentu no dabas materiāliem – kopā ar Aiju Veinbergu un Kasparu Reihmani; uzpīt grozu no krāsainiem vadiem kopā ar meistaru Vairi Joju vai izcept raušus ar Aiju Veinbergu. Dalībnieku skaits: 20. Pieteikšanās pa tālruni 26176893 vai rakstot uz e-pastu: ancemarta@inbox.lv. Adrese: Irlavas kultūras nams, “Svēteļi”, Irlavas pagasts, Tukuma novads.

Izcep maizīti vai pagatavo ūdenskliņģerus!

Uz Vānes “Radošo māju “Smilgāji” aicināti visi, kam interesē izcept savu apmīļoto maizes kukulīti vai gardos ūdenkliņģerus kopā ar saimnieci Aigu Bitmani.
Darboties radošajās, kulinārajās meistarklasēs te varēs gan 13., gan 14.aprīlī. 13.aprīlī paredzēta ūdenskliņģeru gatavošana un cepšana, 14.aprīlī - rudzu-ābolu maizes cepšana. Maksimālais dalībnieku skaits: 15-20 cilvēki grupā. Pieteikšanās pa tālruni 26460588 vai rakstot uz e-pastu: aiga.bitman@gmail.com. Adrese: Radošā māja “Smilgāji”, Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads.

Satiec un iepazīsti trīs Jaunpils meistarus!

19. aprīlī no pulksten 13.00 Jaunpils vidusskolā esi aicināts uz radošu tikšanos ar stāstnieci Līgu Reiteri "Senās skolas stāsts".
20. aprīlī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Jaunpils Amatu mājā būs sirsnīga tikšanās un radoša darbošanās keramikā ar Velgu Melni.
Bet 21. aprīlī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Jaunpils Amatu mājā būs nodarbība "Zīļu vainagu gatavošanas pamati". Nodarbību vadīs Antra Kārkla. Dalībnieku skaits: Jaunpils vidusskolas 4. - 6. klases skolēni ap 60 pers. Pieaugušie ap 20 personām. Pieteikšanās pa tālruni 28301408 vai rakstot uz e-pastu: velga_pavlovska@inbox.lv. Adrese: Jaunpils vidusskola un Jaunpils Amatu māja, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Tukuma novads.

Satiec savu meistaru Tukuma pusē un tiec pie jaunām zināšanām!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98533392sec.