Kamerkoris «MoonBeams» solo koncertā cels klausītājus «Zvaigznēs»

Jau šīs nedēļas nogalē, 2021.gada 5.septembrī plkst. 18.00 Īles evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Īles pagastā, Dobeles novadā klausītāji tiek aicināti uz kamerkora MoonBeams vasaras noslēguma solo koncertu “Zvaigznēs”.

Kora diriģente Nora Kalniņa stāsta: “Saviem klausītājiem gribam piedāvāt iespējams skaistāko kormūziku, kas sarakstīta korim a cappella. Koncertprogrammā “Zvaigznēs” stundas garumā skanēs gan mūsmāju komponistu oriģināldziesmas un melodiju aranžijas, kā arī pasaulē labi zināmu komponistu kora un instrumentālā mūzika, kas pārlikta korim a cappella. Programma veidota, lai spilgti izceltu kamerkorim (19 dziedātājiem) raksturīgās īpašības – augsta profesionalitāte, balsu patstāvība, tembrālo krāsu daudzveidība. Turklāt jaunā mūziķa – komponista J.Bernāta darbi ir īpaši rakstīti tieši MoonBeams sastāvam.”

Koncertā dzirdēsiet Uģa Prauliņa, Ērika Vitakra, Ērika Ešenvalda, Reiņa Sējāna un Andra Sējāna, Džona Beneta, Tomasa Tallis, Filipa Stopforda, Johana Sebastiana Baha, Jēkaba Bernāta, Jāņa Ozola, Jāņa Aišpura un Lauras Jēkabsones oriģināldziesmas un melodiju aranžijas.

Zvaigznes ir neaizsniedzamas, ar tām saistās neremdējama mistika, un zvaigznes ir mūžīgais iedvesmas avots māksliniekiem, mūziķiem, dzejniekiem un cilvēcei kopumā. Koncerta laikā būs iespēja kaut uz brīdi atveldzēties no vienmuļās ikdienas un klātienē baudīt a cappella kora dziedāšanu, ar ko Latvijas kori ir izpelnījušies jo īpašu vietu visas pasaules kormūzikas kontekstā. Programmas priekšplānā izvirzīti skaņdarbi, kam saturs nes zvaigžņu tematiku, kā arī darbi, kas it īpaši izceļ komponistu profesionalitāti kormūzikas kompozīcijās. Koncerta laikā tiks izmantotas dažādas telpas akustiskās iespējas, ūdens glāzes kā instruments, kā arī variēts ar kora dziedātāju sastāvu.

Kamerkoris MoonBeams savu nosaukumu guvis tikai 2020.gada pašā iesākumā, tomēr pirms tam koncertējis jau vairākus gadus un sevi pierādījis gan koncertos, gan konkursos. Kamerkora nosaukumā iekodēta mūziķu un diriģentes izsmalcinātās gaumes izjūta un izpildījuma augstā kvalitātes latiņa, jo ne velti tieši ar šādām iezīmēm asociējas komponista Emīla Dārziņa daiļrade – Moonbeams ir tradicionāli izmantots Emīla Dārziņa darba “Mēness starus stīgo” tulkojums angļu valodā. Kamerkoris piedalījies gan koncerttūrē Seulā, Dienvidkorejā (2018) un Garīgās mūzikas festivālā Štutgartē, Vācijā (2019), labdarības akcijā “Nāc līdzās” kopā ar dziedātāju Vinetu Elksni, kā arī Ziemassvētku koncertos Hamburgā un tās apkārtnē (2019), kur atskaņoja adventes laikam raksturīgās latviešu un pasaules tautu melodijas.

Kamerkora MoonBeams sastāvs:

Soprāni – Ieva Strauta, Sallija Kraukle, Hardija Hiršberga, Rūta Kodoliņa, Inese Romancāne

Alti – Marika Sprūde, Aiga Šakauska, Ieva Briede, Viktorija Kronberga, Marta Paula Pauliņa

Tenori – Emīls Kraucis, Reinis Sparāns, Jēkabs Bernāts

Basi – Jānis Strods, Ģirts Kasperovičs, Daniels Kurgs, Jānis Kalniņš

Ieeja koncertā par ziedojumiem Īles baznīcai.

Ieeja ar  sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, kas apliecina kādu no šiem punktiem:

• pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu;            

• pārslimošanu ar Covid-19 pēdējā pusgada laikā;

Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv.

Aicinām uz koncertu ierasties savlaicīgi - vismaz 30 minūtes pirms sākuma.

Pie ieejas jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (oriģināls) un derīgs Covid-19 sertifikāts.

Koncertu organizē Emīla Dārziņa biedrība un kamerkoris MoonBeams, atbalstu sniedz Dobeles novada pašvaldība, Īles baznīca un fotogrāfs Jānis Paļulis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56580091sec.