Īvandes muiža pārtop par Īvandlandi ģimenēm ar eksotisku putnu un trušu dārzu

Viena no skaistākajām muižām Kurzemē pie Kuldīgas - Īvandes muiža šogad uzmirdz par Īvandlandi, piedāvājot jaunas tūrisma iespējas muižu un piļu apmeklētājiem. Līdz šim tūrismam maz pieejamā Īvandes muiža šī gada 6.jūnijā atklās jaunu muižas pasauli Īvandlandi – eksotisko putnu un trušu dārzu, unikālu multimediālu izstādi “Dzīvās gleznas”, kā arī Kurzemē lielāko bērnu elektro auto parku.

“Īvandlande ir, iespējams, skaistākais šīs vasaras piedzīvojums ģimenēm Kuldīgas pusē, kur sev tuvu sirdij aktivitāti atradīs ikviens apmeklētājs. Tā ir jauna iespēja redzēt muižu uzmirdzam ar eksotisku putnu un trušu dārzu un piedzīvot skaistus mirkļus, baudot multimediālo piedzīvojumu “Dzīvās gleznas”. Domājot par mazākajiem apmeklētājiem, izveidots Kurzemē lielākais bērnu elektro auto parks. Programma ir ļoti daudzpusīga, lai būtu viens no labākajiem tūrisma galamērķiem Kurzemē,” atzīst Renārs Sproģis, muižas saimnieks.

Īvandlande ļauj iepazīt mūsdienu muižas dzīves burvību. Tajā padomāts par visu apmeklētāju interesēm. Muižas teritorijā apskatei atradīsies eksotisks putnu dārzs ar interesantiem un pat retiem īpatņiem. Muižas saimnieki lepojas, ka kolekcijā ir viens no lielākajiem papagaiļiem pasaulē – aras, zebru un Japāņu amadīni, sarkankrūtīšu papagaiļi, viļņainie papagaiļi, svītrainā un rīsu žubīte, kā arī plaša baložu kolekcija – jakobīna baloži un unikālie Latvijā selekcionētie baltastes baloži, kuri patreiz jau skaitās kā reta šķirne.  

Sausā laikā putni atradīsies muižas kompleksa vecajā stallī, savukārt lietainā laikā tos varēs apmeklēt muižas telpās. Ikvienam – mazam un lielam – būs iespēja aprunāties ar skaistajiem putniem. Jāmin, ka ideja par šādu putnu dārzu radās, veicot muižas arhitektonisko izpēti, kurā atklājās, ka barona fon Heikinga laikā muižā atradušies putni.

Pils teritorijā nožogojumā izveidots arī trušu dārzs ar speciāli izveidotām mājiņām, kurās dzīvo truši. Trušu aplokā dzīvos arī divi fazāni.

Bērniem būs pieejams Kurzemē lielākais elektro auto parks, ļaujot izmantot pils teritoriju braukšanai.

Savukārt muižas ēkā ikviens varēs izbaudīt unikālu mākslas piedzīvojumu – multimediālo izstādi “Dzīvās gleznas”. Tas ir veltījums simbolismam Latvijas mākslā, kurā jaunās krāsās, skaņās un kustībā uzmirdzēs vairāk nekā 40 spilgtākās tā laika gleznas. Izstādē būs redzami tādu latviešu vecmeistaru kā Jaņa Rozentāla, Vilhelma Purvīša, Johana Valtera, Pētera Kalves, Rūdolfa Pērles u.c. autoru darbi, kas savulaik Latvijas valsts simtgades ietvaros izstādīti Parīzē, Orsē muzejā.

Muiža nevar būt muiža, ja tai nav savs parks. Īvandlandē tiek veidota izzinoša dabas taka apkārt muižas parka lielajam dīķim. Ikvienam pastaigām ir pieejams muižas parks ar simtgadīgiem kokiem. Parkā aug vairāki dižkoki – lielākā baltegle Baltijā – 32 metrus augsta un ar 4 metru apkārtmēru. Savukārt netālu no muižas ēkas atrodas kuršu senie ugunskapi. Tas ir atšķirīgs no citām Latvijas vietām apbedīšanas rituāls Kurzemē, sadedzinot mirušos, nevis aprokot zemē.

Muižas teritorijā darbosies arī Muižas ēstuve gardām, mūsdienu stilā pagatavotām maltītēm.

Īvandlandes darba laiks: no otrdienas līdz piektdienai no pulksten 10.00 – 17.00, bet brīvdienās no pulksten 10.00 – 19.00. Biļešu cena: no 6 eiro pieaugušajiem un no 4 eiro bērniem/studentiem un senioriem. Jaunumiem var sekot līdzi facebook/ivandesmuiza vai Instagram/ivandesmuiza.

Īvandes muiža atrodas Kuldīgas novada Ivandē. Tās komplekss ir celts neoklasicisma stilā un līdz mūsdienām saglabājies salīdzinoši autentisks ar 4 no 7 sākotnējām ēkām – ar klēti, stalli, veco kungu māju un jauno kungu māju. Muižu baroniem Heikingiem cēlis Berlīnes arhitekts T.Zeilers 19 gs. trīsdesmitajos gados. Tā ir neoklasicisma stila ēka ar askētisku galveno fasādi un romantizētu, greznāku parka fasādi. 1905. gadā tā nodedzināta, bet astoņus gadus vēlāk no jauna atjaunota. Šobrīd muižas atjaunošana un uzturēšana, līdzīgi kā citviet Latvijā, notiek uz entuziastu pleciem – šobrīd rūpes par to ir uzņēmies Renārs Sproģis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79203892sec.