Demokrātijas festivāls: paštaisīti un pašiem - taisīti svētki Kuldīgā

6. un 7 augustā biedrība “Kurzemes NVO centrs” aicina uz Kuldīgu, kur notiks “Demokrātijas festivāls”. Tie ir paštaisīti un pašiem-taisīti (taču arī citiem atvērti) demokrātijas svētki, kuru organizēšanā iesaistījušies vietējās kopienas aktīvisti, dažādu organizāciju pārstāvji un mākslinieki. Divu dienu garumā festivālā notiks gan sarunas, gan cita veida aktivitātes, kuras vieno mērķis veicināt demokrātijas kultūras attīstību.

SĀKOTNE: DEMOKRĀTIJAS KAFEJNĪCA

Festivāla sākotne saistīta ar jau divus gadus Kuldīgā notikušo Demokrātijas kafejnīcu, kuras mērķis ir radīt brīvu telpu sarunām par sabiedrībā aktuālām tēmām. Nākot uz šo pasākumu, cilvēki nezina, ne par kādām tēmām tiks runāts, ne ar ko kopā sēdēs pie galdiņa, ne arī kas vadīs diskusijas (diskusijas vadīt tiek aicināti mākslinieki, literāti, aktieri, zinātnieki, politiķi, sabiedriskie aktīvisti u.c., kuri līdz pasākumam tiek turēti noslēpumā). Diskusijās visi iesaistās kā līdzvērtīgi sarunu partneri, sarunu tēmu izvēlē iesaistoties gan pasākuma apmeklētājiem, gan diskusiju vadītājiem.

FESTIVĀLA NORISE

Šogad Demokrātijas kafejnīcas ideja ir paplašināta, organizējot festivālu, kurā būs vieta ne tikai diskusijām, bet arī citām demokrātiskas līdzdalības formām. Festivāla dalībnieki varēs ne tikai piedalīties Demokrātijas kafejnīcā, bet arī līdzdarboties Demokrātijas lietu muzeja izveidē, iestudēt foruma teātri, sacensties Demokrātijas rīka kapināšanas turnīrā, baudīt Demokrātijas garšu un vēl citos veidos svinēt svētkus par godu demokrātijai.

Festivāls notiks Kuldīgā, Mucenieku ielā 9. Ieeja Festivālā ir bez maksas.

Apmeklējot festivālu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs (tai skaitā bērns) ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā. Sertifikātu iespējams lejuplādēt vietnē www.Covid19sertifikats.lv. Apmeklējot festivālu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs sertifikāts.

Sekot līdzi Demokrātijas festivāla jaunumiem var Festivāla Facebook lapā “Demokrātijas festivāls Kuldīgā”.

Festivālu atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds un Kultūras ministrija no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, "Europe Direct Kuldīga" no Eiropas Savienības līdzekļiem, Kuldīgas novada pašvaldība, Jelgavas Tipogrāfija, Gētes institūts Rīgā, Kuldīgas Jauniešu māja.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50975919sec.