Norisināsies akcija «Viena diena Limbažu novadā»

Limbažu fotoklubs sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldības aģentūru "LAUTA" un LPKS "Limbažu novada lauku labumi" īstenos līdz šim vēl nebijušu akciju "Viena diena Limbažu novadā".

2020. gada 1. septembrī visi aicināti iemūžināt fotogrāfijās novada ikdienu, lai parādītu visdažādākās vietas, cilvēkus un notikumus. Tā būs iespēja citādi paskatīties uz novada dzīves mirkļiem, ko paši bieži vien nenovērtējam. Iespējams, ka arī dalībniekiem pašiem būs ne viens vien pārsteigums, apzinoties novada dažādību, skaistumu un iepazīstot citu cilvēku ikdienas mirkļus.

Mēs katrs noteikti esam redzējuši fotogrāfijas ģimenes albumos vai vecajos žurnālos, kurās šķietami ikdienišķie kadri pēkšņi atver durvis uz attiecīgo vēstures posmu un ikvienai fotogrāfijā redzamajai detaļai pēkšņi parādās jauna nozīme un vērtība.

Akcijas mērķis ir iegūt iespējami plašu fotoreportāžu par Limbažu novadu.

Akcijas organizatori un Limbažu novada pašvaldība aicina novadā esošos uzņēmumus, organizācijas, amatniekus, mājražotājus un pašdarbnieku kolektīvus iesaistīties šajā akcijā.

Akcija notiks vienu diennakti - visu 1. septembri. Akcijas laikā Limbažu fotokluba biedri un citi akcijas dalībnieki dosies fotografēt cilvēku ikdienu, portretus, ģimenes, pilsētas un novada notikumus, arī 1. septembra svētku sajūtas un emocijas. Akcijā tiek aicināts arī ikviens interesents iesūtīt līdz piecām fotogrāfijām jebkādā formātā (ar vai bez pēcapstrādes) ar brīvu sižetu. Tās jāsūta uz e-pasta adresi limbazufotoklubs@gmail.com. Organizatori novērtēs, ja autori attēliem dos nosaukumu vārds-uzvārds-(kārtas skaitlis).jpg.

Akcijā aicināti piedalīties arī dažādi uzņēmumi, organizācijas, struktūrvienības, mākslinieciskie kolektīvi, amatnieki, mākslinieki u.c. interesenti, kuri vēlas, lai aktīvākie fotogrāfi varētu tos apmeklēt un iemūžināt dažādās fotogrāfijās. Lai objekts tiktu iekļauts fotografējamo objektu sarakstā, ir jāaizpilda anketa

Paredzams, ka katru sarakstā iekļauto objektu apmeklēs viens no šīs akcijas fotogrāfiem.  

Akcijas ietvaros paredzēts veidot vairākas publikācijas dažādos medijos, veidot ceļojošo fotoizstādi, veidot dokumentālu foto arhīvu u.c. aktivitātes ar atsauci uz konkrētajiem dalībniekiem, uzņēmumiem, organizācijām.

Akciju iedvesmoja līdzīga norise "Viena diena Latvijā". Pirmo reizi tā notika 1987. gadā un bija unikāls notikums arī pasaules mērogā. To atkārtoja 2007. gadā, piedaloties 1500 Latvijas un ārvalstu fotogrāfiem. Līdzīgas akcijas notikušas arī citās Latvijas pilsētās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.804075sec.