Baroka mūzikas koncerts Burtnieku kvartālā, Limbažos

17. jūlijā Senās mūzikas profesionāļi aicinās klausītājus doties aizraujošā muzikālā ceļojumā  cauri laikmetam, ko mūzikas vēsturē dēvē par baroku (itāļu valodā barocco). Šis stils radās Itālijā 16.gs. beigās, ievērojamā komponista K.Monteverdi daiļradē, kas savu uzplaukumu piedzīvoja daudzās Eiropas valstīs, triumfējot vācu dižbaroka ģēnija G.F.Hendeļa daiļradē.

Pa ceļam aicināsim klausītājus ielūkoties arī Dž.Freskobaldi, H.Šica un A.Korelli mūzikas lappusēs. Šajā koncertā klausītājiem tiks atklāti arī mazāk zināmi darbi. Un, lūk, divas dāmas komponistes – I.Leonarda un E.Gerre, kurām pateicoties sava talanta spēkam un meistarībai, izdevās gan publicēt savus darbus, gan gūt ievērību Eiropas muzikālajā sabiedrībā. Tas bija tik neparasti tam laikam, jo komponēšanu uzskatīja par sievietei neatbilstošu nodarbi, tāpēc daudzas autores tā arī palika neatklātas. Koncertā “Viņas majestāte Mūza” tiks atskaņotas gan garīga, gan laicīga satura muzikālās kompozīcijas. Niansētais un reizē azartiskais senās mūzikas profesionāļu izpildījums ļaus klausītājiem izjust dažādu emociju gammu – no liriskām melodijām līdz enerģiskiem deju ritmiem.

Koncertā “Viņas majestāte mūza” piedalīsies: solistes – Aija Veismane-Garkeviča un Dārta Paldiņa, mūziķi: Beata Geka – ērģeļpozitīvs, Sanita Zariņa – baroka vijole, Danuta Ločmele – baroka čells.

Biļetes cena: EUR 10.

Pasākuma biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzē” elektroniski www.bilesuparadize.lv  un “Biļešu paradīze” kasēs. Koncerts notiks, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai.

Koncertu varēs apmeklēt cilvēki, kuri:

•    ir vakcinējušies pret Covid-19;

•    ir pēdējā pusgada laikā pārslimojuši Covid-19;

•    pēdējo 48 stundu laikā ir veikuši Covid-19 testu un tas ir negatīvs;

•    pēdējo 6 stundu laikā ir veikuši Covid-19 ātro antigēna testu un tas ir negatīvs.

•    pasākumu kopā ar vecākiem varēs arī apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam (kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests).

Sēdvietas Burtnieku kvartālā ir personalizētas un izkārtotas ievērojot distanci, tādēļ pēc aktuālajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem koncerta laikā mutes un deguna aizsegi nav jālieto. Taču apmeklētājus aicina nedrūzmēties un doties uz savu sēdvietu!

Koncerta “Viņas majestāte mūza” mērķis ir sniegt apkārtnes iedzīvotājiem iespēju klātienē vērot augstvērtīgu senās mūzikas priekšnesumu, nodrošinot Latvijas profesionālās koncertdarbības pieejamību arī laukos, kā arī iepazīt un novērtēt 17./18.gs. baroka laikmeta pērles un komponistus, akcentējot sievietes komponistes un mūzas lomu mūzikā. Projektu līdzfinansē Valsts kultūrkapitāla fonds un Limbažu novada pašvaldība.

Koncertu organizē Limbažu novada pašvaldības aģentūra „LAUTA”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80025911sec.