Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta ceļotāju dienā aicina uz pārgājieniem un velobraucieniem

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk - Pārvalde) sadarbībā ar vietējām pašvaldībām sestdien, 21.augustā aicina uz Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta (turpmāk - ZBR) Ceļotāju dienu, kas šajā īpaši aizsargājamajā dabas teritorijā norisinās jau piekto gadu.

Ceļotāju dienas laikā ikviens interesents varēs atrast un izvēlēties sev piemērotas gan kolektīvas, gan individuālas aktivitātes – pārgājienus, velobraucienus, izzinošas ekskursijas, foto orientēšanos, vides izziņas darbnīcas.

Salacgrīvas tūrisma informācijas centrs piedāvā individuāli vai kopā ar ģimeni un draugiem piedalīties pasākumā “Velo – foto orientēšanās ar uzdevumiem Salacgrīvas pilsētā!”, kura laikā ar piecu uzdevumu palīdzību varēs iepazīt Salacgrīvas dabas un kultūrvēsturiskā mantojuma vērtības. Savukārt, Alojas administrācijas tūrisma informācijas centrs aicina piedalīties orientēšanās spēlē “Salaca – Latvijas pērle”.

Limbažu tūrisma informācijas centrs piedāvā vairākus individuāli izejamus un ar velosipēdu izbraucamus maršrutus. Tāpat Limbažu TIC aicina aktīvos dabā gājējus padalīties un iesūtīt savus pārgājienu un velo maršrutu aprakstus, fotogrāfijas uz e-pastu tic@limbazi.lv. Ikviens, kurš iesūtīs savu maršrutu, piedalīsies izlozē par dāvanu karti pārgājienam ar purva kurpēm. Papildus piedāvātajiem maršrutiem, Limbažu novada pašvaldības aģentūra “Lauta” aicina piedalīties foto orientēšanās spēlē “Durvju medības Limbažos”. Plašāka informācija par šo spēli un dalības noteikumi atrodami vietnē http://visitlimbazi.lv/.

Jaunjērcēnu parkā pie Jercēnmuižas biedrība “Esam Jērcēniem” aicina ģimenes ar bērniem darboties “Meža universitātes” fakultātēs, iegūstot zināšanas par dabu.

Iespēju izzināt Zilākalna ciema vēsturi, industriālo mantojumu, kā arī vairāk uzzināt par Zilākalna kūdras purva noslēpumiem būs iespējams Zilākalna kultūrvēstures un apmeklētāju centra “ZTornis” rīkotajā pasākumā “Kūdrā”.

Vairāki pasākumi notiks arī pēc oficiālā Ceļotāju dienas datuma. Mazsalacas tūrisma informācijas centrs 25.augustā aicina aktīvās atpūtas piekritējus piedalīties pārgājienā “Rūjas krasta takas izpētes ekspedīcijā” (6,4 kilomentri). Savukārt, ZBR Ceļotāju dienu 28.augustā noslēdz Alojas administrācijas tūrisma informācijas centrs ar pārgājienu “Iepazīsti un izbaudi Salacas upes krastu un apkārtnes burvību”.

Vairāk informāciju par Ceļotāju dienu pasākuma programmu var atrast ZBR Facebook lapā https://www.facebook.com/Ziemelvidzeme.

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts ir vienīgā šāda veida īpaši aizsargājamā dabas teritorija Latvijā, kas aptver 457 600 ha sauszemes un 16 750 ha jūras akvatorijas. Tā teritorijā atrodas ainaviskā Salacas upe, bagātais Burtnieka ezers, īpatnais Sedas purvs, viena no garākajām smilšakmens alām Latvijā - Lībiešu upurala pie Svētupes, unikālie un nekur citur Latvijā nesastopamie smilšakmens atsegumi jūras krastā, Vidzemes akmeņainā jūrmala.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84811711sec.