Valdība atbalsta Salacgrīvas tilta pārņemšanu valsts īpašumā būvniecības īstenošanai

Valdība atbalsta Salacgrīvas tilta pārņemšanu valsts īpašumā būvniecības īstenošanai

Otrdien, 2024. gada 9. aprīlī, valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) rosināto Limbažu novada pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma – tilta pār Salacu Salacgrīvā – pārņemšanu valsts īpašumā, lai nodrošinātu būvprojekta “Tilts pār Salacu autoceļa A1 (E67) Rīga-Ainaži 91,10 km” īstenošanu. Īpašuma pārņemšana nepieciešama, lai mazinātu administratīvo slogu un būvniecība virzītos maksimāli ātri.

“Esmu gandarīts, ka tilta būvniecība virzās uz priekšu ar konkrētiem soļiem – finansējuma piesaisti no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta Militārās mobilitātes projektiem un veiksmīgu sadarbību ar Limbažu novada pašvaldību, lai tilta būvniecību pabeigtu jau 2025. gadā. Tādējādi īstenojam izvirzīto mērķi – stiprinām satiksmes stratēģisko infrastruktūru, pārbūvējot tiltu pār Salacu,” norāda satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

Tilts pār Salacu atrodas uz valsts galvenā autoceļa A1 Rīga-Igaunijas robeža, kas ietilpst Eiropas transporta pamattīklā un ir Eiropas nozīmes autoceļu E 67 maršrutā Via Baltica posmā, kas nodrošina starpvalstu satiksmi, kā arī militāro mobilitāti, tādēļ tilta pārbūveiprojekts tika iesniegts Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūras (CINEA) izsludinātajā Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta Militārās mobilitātes projektu konkursā un saņēma 7,54 miljonu eiro līdzfinansējumu.

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) konkursā par Salacgrīvas tilta pārbūvi tiesības slēgt līgumu ir ieguvusi personu apvienība “NB&Tilts” ar piedāvāto līgumcenu 14,972 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tilta pār Salacu Salacgrīvā īpašuma tiesības valstij tiek nostiprinātas uz laiku, kamēr notiek būvprojekta īstenošana, savukārt pēc būvniecības un garantijas perioda tiltu paredzēts nodot atpakaļ Limbažu novada pašvaldības īpašumā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.492311sec.