LATVIJA | Jēkabpils

Tūrisma informācijas centrs aicina ielūkoties Jēkabpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības vēsturē

Pēc Jēkabpils Tautas nama pārbūves Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centrs atrodas telpās, kur vairāk kā 100 gadus darbojās 1868. gadā dibinātā brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Ēkas fasādē, kas lūkojas uz Vecpilsētas laukumu, pārbūves rezultātā tika atvērtas aizmūrētās ailas un izveidotas tūrisma informācijas centra ieejas durvis, kas stilistiski atgādina ugunsdzēsēju depo vārtus, tādējādi papildinot Jēkabpils Vecpilsētas laukuma vēsturisko ansambli.

Vēl viena atsauce uz brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību atrodas tūrisma centra telpās, kur noslēgusies nelielas ekspozīcijas iekārtošana. Tā ļauj ielūkoties Jēkabpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības vēstures lappusēs.
Pirmās brīvprātīgo ugunsdzēsēju komandas Latvijā sāka veidoties pirms vairāk kā 150 gadiem. Tās bija teju katrā lielākā apdzīvotā vietā. Brīvprātīgo ugunsdzēsēju likums ir “Dievam par godu, cilvēkiem par svētību” un mērķis cēls – palīdzēt citiem, neprasot par to nekādas atlīdzības. Par Jēkabpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju senāko vēsturi stāsta biedrības hronika, kas aptver laika posmu no tās dibināšanas 1868. gadā līdz 1941. gadam. Hroniku rakstījis ilggadējs biedrības dalībnieks un arī priekšnieks Helmuts Beniņš.

Ekspozīcija sniedz iespēju iepazīties ar svarīgākajiem biedrības notikumiem, ielūkoties vēsturiskajos fotoattēlos, kā arī pielaikot 20. gs. vidus ugunsdzēsēju ķiveri.

Aplūkot ekspozīciju aicinām tūrisma informācijas centra darba laikā - darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00 un sestdienās no plkst. 10:00 līdz 14:00.

Pateicamies Jēkabpils Vēstures muzejam, Latvijas Ugunsdzēsības muzejam un Zinovijai Zimovai par atbalstu ekspozīcijas tapšanā, kā arī māksliniekam Raimondam Vindulim par ekspozīcijas radošajiem risinājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Daugavkrasti
,


Līvānu TIC
,


Jēkabpils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76331592sec.