LATVIJA | Jelgava

bauĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

bauĒŠANAS dienas Jelgavā un Jelgavas novadā

Jau šonedēļ, no 2024, gada 10. līdz 16. aprīlim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē”, kuras ietvaros ikviens aicināts nobaudīt vietējo kafejnīcu, restorānu un muižu šefpavāru gatavotās pavasarīgas maltītes.

Nedēļas garumā tuvākus un tālākus gardēžus gaidīs 18 Jelgavas un Jelgavas novada restorāni, kafejnīcas, krodziņi, konditorejas un divas muižas. Jelgavā viesus laipni sagaidīs restorāni “Chocolate & Pepper”, “Pilsētas elpa”, “Parks”, “Central cafe”, krodziņš “Istaba”, bistro “Silva” un tējas namiņš “Silva”, Noliktava Nr.2, kafejnīca “Brokastnīca” un kūku bode “Putni”. Savukārt Jelgavas novadā ar “baudĒŠANAS” piedāvājumiem cienās restorāni “Pūteļkrogs”, “Agate”, “Aitiņlauvas”, restorāns - grilbārs “Masti Grill & Chill”, kafejnīca - restorāns “Zemnieka cienasts”, kafejnīca “Svētes klubs”, Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.

Jāuzsver, ka Abgunstes muiža viesus gaidīs no 12. līdz 14. aprīlim, Blankenfeldes muiža – 13.aprīlī, kafejnīca “Svētes klubs” darba dienās, bet kūku bode “Putni” no 10. līdz 14. aprīlim.

“baudĒŠANAS” ietvaros Jelgavas un Jelgavas novada šefpavāri piedāvās izsmalcinātu garšu baudījumu, piedāvājot svaigas, pavasarim atbilstošas un garšām piepildītas maltītes. Akcijas ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienas piedāvājuma, aicinot nogaršot dažādus sezonālus produktus, to tekstūru un krāsu. Gardēžiem būs iespēja nobaudīt pavasara dārza salātus ar grilētu vistu un plūškoka mērci, avokado tartaru ar vēžu astītēm, Argentīnas sarkano garneli ar sparģeļiem un Beurre blanc mērci, grieķu jogurta - gurķu auksto zupu, gambo zupu, gaisīgu spinātu-skābeņu musu, karamelizētu riekstu vafeli ar ananāsiem, citrusaugļiem un biezpiena krēmu, rabarberu musu un daudzus citus gardumus.

Ar “baudĒŠANAS” akcijas palīdzību, pilsētas un novada ēdināšanas nozares uzņēmēji vēlas popularizēt nesteidzīgu ģimenisku kopā būšanu ārpus mājas, baudot vietējo virtuvi un atklājot jaunas garšas, kā arī rosināt viesus apmeklēt restorānus ne tikai svētku dienās, bet arī ikdienā.

Plašāka informācija par akciju un ēdienkartes pieejamas www.visit.jelgava.lv, visit.jelgava un baudĒŠANAS Jelgavā “Facebook” profilos, kā arī Jelgavas ēdināšanas un viesmīlības nozares asociācijas tīmekļa vietnē tastejelgava.mozello.lv.

“BaudĒŠANA Jelgavas pusē” norisinās divas reizes gadā – pavasarī un rudenī. Pasākumu organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas valstspilsētu, Jelgavas novadu, pilsētas un apkārtnes ēdināšanas uzņēmumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60663199sec.