LATVIJA | Jelgava

Jelgavas reģionālais tūrisma aicina uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšana

Jelgavas reģionālais tūrisma aicina uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšana

20. aprīlī no pulksten 12 līdz 17 Jelgavas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā, Vecpilsētas ielā 2, kur būs iespēja uzzināt par Jelgavas un Jelgavas novada aktuālajiem tūrisma piedāvājumiem, kā arī smelties noderīgas idejas aktīvai ceļošanai vasarā.

Visas dienas garumā no pulksten 12 līdz 17 Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā un līdzās esošās kafejnīcas “Brokastnīca” pagalmā darbosies mājražotāju tirdziņš, būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā kopā ar “Liepa Daba – pārgājieni, pasākumi, nometnes pie dabas” un SIA “Austras raksti”, kā arī izmēģināt veiksmi, atbildot uz āķīgiem jautājumiem par tūrismu un iegūt vērtīgas balvas no Jelgavas un Jelgavas novada tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Pagalmā būs apskatāma aktīvās atpūtas inventāra izstāde, kurā būs eksponēti velo nomas “Kanclers” velosipēdi, brīvdienu mājas “Jasmīnu nams” mini kemperis, disku golfa parka Vilce eksponāti un “Piedzīvojumi dabā” klinšu kāpšanas inventārs.

Dzīvesziņas un arodu sētas skatuvi piepildīs Jelgavas un apkārtnes tūrisma pakalpojumu sniedzēji un lektori, ļaujot klausīties uzņēmēju iedvesmas un veiksmes stāstos. Pulksten 12.15 ar Jelgavas tūrisma aktualitātēm un sezonas jaunumiem apmeklētājus iepazīstinās Jelgavas reģionālā tūrisma centra pārstāve. No pulksten 12.30 būs iespēja noklausīties lekcijas par atbildīgu un drošu atpūtu pie ūdens un svarīgiem priekšmetiem, kurus noteikti jāiekļauj vasaras ceļojumu aptieciņā. Pulksten 13.30 interesenti varēs uzzināt par Jelgavas novada tūrisma jaunumiem. Savukārt no pulksten 13.50 uz skatuves būs aicināti vietējie tūrisma pakalpojumu sniedzēji, lai iepazīstinātu klausītājus ar savu piedāvājumu vasaras sezonā un sniegtu ieskatu par atpūtas iespējām gan Jelgavā, gan tuvākajā apkārtnē. “Piedzīvojumi dabā. Pārgājieni, kāpšana pa drosmes kastēm, kokā kāpšana” pārstāvji pastāstīs par pārgājienu pieredzi un iedrošinās apmeklētājus izmēģināt kokā kāpšanu, rāpjoties arodu sētas ozolā. Par savu piedāvājumu pastāstīs pārstāvji no Vilces disku golfa parka, bišu un cidoniju dārza “Ievgravas”, ūdens tūrisma pakalpojumu sniedzēji “Advaita Adventures” un “Liepa Daba – pārgājieni, pasākumi, nometnes pie dabas”. Pulksten 15 pasākuma apmeklētāji aicināti klausīties iedvesmas sarunu ar dabas pētnieku Māri Olti, kurš stāstīs par atpūtu pie dabas, noderīgu informāciju, veidojot un izvēloties pārgājienu maršrutus, kā arī ieteiks labākās vietas, kur baudīt atpūtu pie dabas.

Papildus skatuves programmai, interesentiem būs iespēja piedalīties ekskursijās un meistarklasēs, kā arī vērot kino seansus. No pulksten 12 līdz 15 ikviens aicināts piedalīties meistarklasē “Dzijas krāsošana ar dabas krāsvielām manteļskurstenī”. Dalības maksa 7 eiro, pieteikšanās pa tālruni 29116210. Pulksten 12.30, 14 un 15.30, iepriekš piesakoties, varēs doties izzinošā ekskursijā gida pavadībā pa Dzīvesziņas un arodu sētas māju, iepazīstot ēkas vēsturi un atjaunošanas stāstu, kā arī aplūkot slavenās Viļumsona stelles. Gida pakalpojumi būs pieejami bez maksas, ekskursantiem būs jāiegādājas vien ieejas biļeti uz Dzīvesziņas un arodu sētas ēku – pieaugušajiem 5 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 2 eiro. Pieteikšanās ekskursijām obligāta, pa tālruni 29116210. Pulksten 12.30 un 14 vēstures cienītāji aicināti piedalīties ekskursijā “Izzini Vecpilsētas kvartālu”, kuras laikā gida pavadībā dalībnieki dosies pastaigā pa Vecpilsētas ielu, iepazīstot interesantus vēsturiskus faktus par ielas dzīvi un tās ēkām. Dalība ekskursijā – bez maksas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai 25619266. Savukārt līdzās esošās kafejnīcas “Brokastnīca” pagalmā pulksten 13 būs iespēja skatīties raidījuma “Pa straumei” sižetu “Platone” un pulksten 14 sižetu “Misa”.

Paralēli aktivitātēm Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā, no pulksten 12 tiks dots starts velo rallijam, kura ietvaros komandas divu līdz četru cilvēku sastāvā varēs doties aizraujošā un izzinošā Jelgavas iepazīšanā, pildot atjautīgus uzdevumus. Velo rallija finišs – pulksten 15 Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā, rezultātu paziņošana un apbalvošana – pulksten 16.50. Pieteikšanās aktivitātei līdz 18. aprīlim pa tālruni 63005447 vai 25619266.
Pasākuma noslēgumā no pulksten 16.10 ikviens aicināts uz mūziķes Kato koncertu arodu sētas pagalmā.

Dalība aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā un velo rallijā ir bez maksas.

Pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/ vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.
Informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē: Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā veikto personas datu apstrādes pamatmērķi, tiesiskais pamats, saņēmēju kategorijas un mērķa īstenotāji - Jelgava

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57360387sec.